USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TRAFİK ÇİLEMİZİN SEMPATİK FÜGÜRLERİ… BAYAN SÜRÜCÜ MÜ? YAŞLI SÜRÜCÜ MÜ?

02-05-2018

Araç kullanan herkeslerin mutlaka bir yaşlı sürücü macerası vardır. Yolda özelliklede sol şeride rahatça yerleşip aheste aheste giden, dönüş yapacakken sinyal vermeyi unutan,yolun tam ortasında arabayı stop ettiren, park eden 65 üstü amcalarla karşılamayanınız yoktur..

Kızamazsınız onlara ki, yaşlarına hürmet gerekir. Ayıp olması diye korna yerine uyarı için selektör yakarsınız  ama amcam görmez, anlamaz..

Baktınız olmuyor, kornaya asılırsanız,duymaz yada vurdumduymaz..Hele birde teyzeyi yolun ortasında bekleyip arabaya bindirmesi yok mu? Ne kadar kızsanız da nafile.. Amcam ve de teyzemin hiddet dolu bakışları altında siz mahcup olursunuz..

Bitmek tükenmez yol çalışmaları yüzünden yaşı yerinde bir bey amca, ne yazık ki zaten tek şeritte seyreden yolun en başında böyle bir sıkıntıya sebep veriyor. Sürücülerin her türlü ve şiddetli uyarlarına aldırmaksızın hızı en fazla otuzla aheste aheste giderek ve yoldan hanımını da alarak,sanki gelin götürülüyormuş edasıyla uzun trafik konvoyu oluşturularak, tam bir akşam trafiği çilesi yaşanmasına sebep oluyor. Tüm uyarılara rağmen ısrarla üç maymunu oynayan yaşlı bey amcamız, bitmekte olan  günümüze ayrı bir renk katıyor.

Trafikten eski araçların tehlike saçtığı için men edilmesi gerektiği açıklanırken, artık sürücülük için her türlü refleksleri zayıflamış,kendisi ve çevresi için tehlike yaratmaya başlayan yaşlı sürücüler de neden trafikten men edilemiyor?Belli bir yaştan sonra sağlık kontrollerinin daha sık yapılması gerekmez mi?

Erkek sürücüler ,sürekli bayanlardan şikayet edip,dalga geçip dururlar.En küçük kusurda bile “Bayan sürücü hata yapar“damgası yemeniz kaçınılmazdır.Halbuki aynı hataların daha beteri ve fazlası erkek sürücüler tarafından sık sık yapılabiliyorken bayanlar kusursuz ve hatasız olmak zorundadırlar.Kadın sürücüler her ne kadar hedef tahtasında olsalar da,siz hiç aynı anda hem araba kullanıp, hem göz ucuyla vitrinleri kolaçan edip,hem telefonda dedi kodu yapıp,hem de makyaj yapabilir misiniz?

Şimdi size bir öneri;
Akşam trafiğinde önde korna çaldığınızda ürkerek kaçmaya çalışan, rahatlıkla bağırıp çağıracağınız ve günün stresini eve gitmeden boşaltacağınız bir bayan sürücümü olsun,yoksa hiçbir uyarınıza bağırmanıza tepki vermeyen, trafikte kafasına göre seyreden, gözü kulağı zayıflamış yaşlı bir sürücümü?
Karar sizin..

TEBESSÜM

Kaza sonrası çarpışan araçlardan sürünerek çıkan sürücülerden biri erkek ve diğeri kadındır.
Araçları mahvolmuş ama şans eseri ikisinin de burnu bile kanamamıştır. Kadın söze başlar:
-Çok ilginç! Arabalarımız mahvoldu ama ikimize de hiçbir şey olmadı. Bu belki de tanışıp, dost olmamız için bir vesiledir.
 Erkek heyecanla yutkunarak yanıtlar:
-Eeevet, haklısın.
Kadın devam eder:-Bak, benim araba da hurdaya döndü ama arka koltuktaki şarap şişesi sapasağlam kalmış. Bu da çok hoş bir tesadüf. Şansımızı ve tanışmamızı kutlamalıyız!
Erkek şişeyi açıp yarısını içerek kadına uzatır. Kadın şişeyi almayınca erkek şaşkınlıkla sorar:
-Sen içmeyecek misin?
Kadın cevap verir:-
Hayır teşekkür ederim, ben polisi bekleyeceğim!

GÜNÜN SÖZÜ

Çiğnemezsen kuralı,ne ölü olur ne de yaralı…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?