USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞİMDİ VEKİL OLMA ZAMANI

26-04-2018

Birinci Meclis sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en demokratik meclislerinden biriydi.

Milli Mücadele yıllarında faaliyet gösteren Birinci Meclis, muhalefetin de son derece etkin olduğu bir parlamento idi. Dönemin iktidarının hızlı karar almak adına zaman zaman Meclis’i devre dışı bırakma eğilimine sert tepki gösteren bu muhalefet, anayasal haklarının üzerine titriyordu. Başkumandanlık Kanunu’yla Mustafa Kemal’e verilen olağanüstü yetkiler, yine Mustafa Kemal’e tanınan “bakan seçimlerinde aday gösterme yetkisi” veya “İstiklâl Mahkemeleri’nin başına buyrukluğu” İkinci Grup adıyla anılan bu hareketin muhalefet ettiği başlıca konular arasındaydı. Temel hak ve özgürlükler noktasında da son derece hassas olan bu muhalefet hareketi, Lozan’da verilen tavizleri her fırsatta eleştirmekten de geri durmuyordu. 1922 Temmuz’unda çoğunluğu sağlayan muhalifler Mustafa Kemal’e rağmen, eleştirdikleri konularda Meclis’te istedikleri yasal düzenlemeleri kanunlaştırmışlardı.

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki meclisin bu kadar başarılı ve değerli olmasının sebebi de mebuslarının titizlikle seçilmiş,ehil,vatanperver ve bölgesinin ileri gelenlerinden, değerli kişilerden oluşmasıydı.

O günlerden bugünlere geldiğimizde manzara gerçekten de içler acısı.Aday olmak her vatandaşın hakkı olabilir ama ülkemiz için hiçte sıradan olmayan,büyük veballi  bu  göreve talip olmakta “HAD” gerektirir insana.

Bazı değerli vekil adaylarımızı tenzih ederek hatta bu dönem mutlaka olması gerekirken kirlilikten ürküp uzak duranların üzüntüsünü yaşarken,sırf etiket kapmak birilerine bir şey ispatlamak adına bu kutsal göreve talip olanların çizdiği profillerle  ele ayağa düştüğünü görmek  demokrasimiz adına da elem ve kaygı verici.

Bu dönem  özgüvenin ve egonun tavan yaptığı bir dönem olarak tarihe geçecekken, kendini bu yarışta şanslı görenlerin  umutlandığı etkenler;
 Genel başkanının  her dediğine hiç itiraz etmeyip her şeye el kaldıranlar.
Parti için kavga edip yumruğu en sıkı olanlar.

Genel merkezdeki ağır toplarla her daim flörtü bırakmayanlar.
Maddi gücünü aba altından sürekli hatırlatanlar.
Çok konuşmayıp hepte suskun olmayanlar.İlindeki teşkilatla da arasını sıcak tutanlar.
Sosyal medyadaki paylaşım ve takipçileriyle özgüven patlaması yaşayanlar..
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete….

GÜNÜN SÖZÜ

Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığın gün olgunlaşırsın.Hiç kimseden beklentiye girmediğin gün yara almazsın.
OSHO

TEBESSÜM

Seçimler yaklaşınca milletvekili adayı Temel mitinglere katılmaya başlamış. Trabzon'da miting yapacağı günün akşamında bir konuşma metni hazırlamış. Miting meydanına giderken konuşma metnini kaybettiğini fark etmiş. Yeni bir konuşma metni hazırlamaya da fırsatı olmamış. Miting alanında halk onu alkışlarla karşılamış. Temel hemşehrilerine şöyle seslenmiş:
"Saygıdeğer hemşerilerim bir gece evveline kadar size ne söyleyeceğimi bir ben bir Allah biliyordu. Şimdi ise yalnızca Allah biliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?