USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HER YERDE ÇALIŞMA VAR!

23-04-2018

Milletvekili seçimlerinin erkenin de erkenine alınmasından sonra, 2019’daki belediye seçimleri için mevcut başkanlar da telaşlanarak, rehavet dönemlerini de bir kenara bırakıp son sürat hizmet yarışına başladılar. Tekrar aday olmak isteyenler kolları daha erken sıvamaya başlamışlardı zaten.

Her yerde bir çalışma bir düzenleme ki hızlarına yetişmemiz ne mümkün. Diğer zamanlar da ağır aksak işleyen,çileden çıkaran  çalışmalar, seçim yaklaştıkça ışık hızına bağlıyor neredeyse.Genel başkanlarının seçim için gelecek olması ve bu yüzden de projelerin biran önce bitirilip açılışlara yetişme telaşları vatandaşın işine yarayacak. Dün kazılan yollar, köprüler, bugün bitirilip,yarın çiçeklenerek hizmete hazır hale getiriliyor. Kırıklar, tamir edilip, bozuklar derhal düzeltiliyor. Bir kaç ayda görülmedik bir hızla metro çalışmalarına başlayıp hizmete sunulursa şaşırmamak lazım.Çünkü tılsım seçimde.

Bin bir nazla yapılan  ilaçlama çalışmaları  zamanında yapılıyor. Çöpler her zamankinden daha hızlı toplanıyor. Yollar,bahçeler daha bir temizleniyor. Ne şikayetiniz olsa dile getirdiğinizde, öncesinde çemkirmeyle karşılaştığınızda canınızı sıkmalar bu dönemde olmaz, olamaz.İyisi mi belediye ile ilgili bir işiniz varsa halletmek için tam zamanıdır vakitliyken gidin, boş dönmezsiniz.

Kentsel dönüşümler de de tam gaz start verilmiş durumda. Eksik olanlar tamamlanmaya,anahtarlar teslim edilmeye (bunun için seçim arifesi beklenir genelde) başlanıyor.

 Bu zamanları bir güzelliği de, basit bir görüşme için aylarca randevu beklerken, seçim dönemlerin de ulaşılmazlara anında ulaşıp bol bol selfiler dahi çekilebilirsiniz. Yüzler de sürekli bir tebessüm,sürekli şirinlikler..

SEÇİM VE RAMAZAN BEREKETİ..

İki ay gibi kısa bir süre de genel seçimlerin yapılması için karar alınması aday olacaklara da acil olarak kısa ama etkili kampanya telaşları alacaktır.

Süre kısa, seçim önemli olunca ki bu süre de broşür, bayrak basımı bile yetişmesi zor görünüyorken, en etkili çalışma için imdada mübarek ramazan ayı yetişiveriyor. Siyasi geçmişimin tecrübelerine de dayanaraktan ilgililerine nacizane tavsiyem, seçim otobüsü, bürosu…. gibi reklamlara harcayacakları parayla bu ramazan daha fazla garibana yardım etsinler. Seçmen açısından da daha sempatik olur.Paranızda hayırlı yerlere gitmiş olur.

“Düğüne çelenk göndermeyin, yardım derneklerine bağış yapın”; nezaketi düğün sahiplerini  biranda sempatikleştirmez mi sizce de! Asilce bir davranış!

Adaylar için tek tek ev çalışması mümkün olamayacağından mahalleler de kurulacak dev iftar çadırları imdada yetişir ve oralarda  ne de güzel propagandalar olur. Bir taşla iki kuş,güzel iş. Ayrıca bu sene ramazan kolilerinde daha bir bereket daha bir bolluk bekliyoruz. Hem adaylar adına güzel reklam olur hem de fakir fukara bayram eder; fena mı olur..

NOT: Yazımı hazırlarken bir son dakika gelişmesi olarak, CHP’den 15 milletvekili istifa ederek destek amacıyla İYİ PARTİ’ye geçiş yaparak seçime girmesini garantilediler. Ortalık toz duman. Gazete baskıya da giderken neler yaşanır bilemeyiz. Hani ne derler,siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. Bakalım daha neler göreceğiz.

TEBESSÜM

İnsanlar yolda yürürken top atışı sesi duymuşlar. Yaşlı bir kadın polise sormuş: “Oğlum, neden top atıldı.”. Polis “Milletvekili geldi teyze, onun için atıyorlar” diye cevap vermiş. Tam o sırada ikinci top atış sesi gelince yaşlı kadın “Vah vah, demek ilk atışta isabet ettiremediler” demiş.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatımız yaptığımız tercihlerin toplamıdır.
W.Dwyer

HERGÜN 1 YENİ BİLGİ

İki dirhem bir çekirdek; Keçi boynuzu tohumu her zaman aynı gramdadır.tarihte elmas ölçümü için “karat” olarak kullanılırdı.İki dirhemlik altının 1 çekirdek fazla tartılması satıcının itibarını gösterirdi.2 dirhem 1 çekirdek deyimi de buradan  gelir.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?