USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CORONA VİRÜSÜNÜN FAYDALARI

12-03-2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü,Türkiye’ ye ne zaman geldi, gelecek derken  sonunda bir vakanın görülmesi ile birlikte sosyal medya da hareketlenmeye başladı. Zaten öncesinde uzmanlar vatandaşı öncesinde uyararak sirke ile yıkanın,kelle yiyin,beyran için,paça çorbası uyarıları ile tedbirler almaya başlamışlardı.
Sosyal medyada güzellemesini bile yazmışlar.Gelde sevme bu milleti;

Wuhan’dan çıktı yola
Tahran’da verdi mola
Yayıldı sağa sola
Yaktın bizi korona
Sınır tanımaz serbest
Kırk iki millet derdest
Çare olur mu abdest
Yaktın bizi korona
Trabzon’da horona
Kayseri’de korona
Nasıl gidilir sor ona
Yaktın bizi korona..

Sağlık Bakanlığımız ise corona vakası dünya da ortaya çıkar çıkmaz daha  ülkemize gelmeden  başlattığı çalışmalar ve aldıkları tedbirler  ile  memnuniyet kazanıp vatandaşlardan tam not aldı.Bugün ABD dahi kapılarını tüm dünya ülkelerine kapatırken sadece Türkiye vatandaşına izin vermesi de bu güvenin neticesindendir.

Her şerde hayırda vardırdan yola çıkarsak corona virüsü sinir olduğumuz bazı alışkanlıklarımızı da bırakmamız için de bir vesile olacaktır.

Mesela;

Bizim kadar öpmeyi, el öptürmeyi seven bir millet daha olamaz.Kimi görsek sarılır,öpücüklere boğaz, bağrımıza basarız.Şimdilerde  korkununda etkisiyle yok artık,şükür.

Ulu orta hapşırmak,aksırmak,tükürmek,yere balgam atmak bizim işimiz.Mendil kullanmak diye bir alışkanlığımızda yok.Ama şimdi bakıyorum burun akıntısı olana bile mendil kullanması için toplumsal baskı uygulanıyor.Buda güzel bir gelişme.

Eskimiş adetimiz,milli ikramımız kolonyamız  tozlu raflardan çıkıp evlere işyerlerine transfer olmaya,hayatımıza yeniden girmeye başladı.Umarım bir daha da gitmez.Şimdi eller daha temiz.

Mikrop yuvası toplu ulaşım araçları,okullar,hasteneler,AVM ler  hiç olmadığı kadar temizleniyor, dezenfekte ediliyor. Aslında sürekli olması gereken bir uygulama ama biz zorlama olmadan tedbir almayı pek sevmiyoruz.Bir musibet bin nasihattan hayırlıdır.

Bu dakikadan sonra; panik yapmak yerine bilinçli olmak,temizliğe dikkat etmek,kalabalık ortamlardan uzak durmak,hastalık emare varsa sağlık kurumlarına gitmek,en doğrru bilgileri yetkili ağızlardan alarak bilinçli hareket etmek,algı ile halkımızın psikolojisini bozmamak,vatandaşlık görevimizdir.

GÜNÜN SÖZÜ

Kirletmemek, temizlemekten daha ucuzdur.

TEBESSÜM

Mutlu bir adamın itirafı;
Korona virüsü hayatımda şimdiye kadar olan en iyi şey!
Karım artık seyahat etmek istemiyor!
Artık hiçbir şey satın almıyor çünkü herşey Çinden geliyor.
Artık kalabalığa girmemek için alışveriş merkezine gitmiyor!
Tüm zamanını ağzı kapalı bir maske içinde geçiyoriyor.
Bu bir virüs değil! Bu bir nimet!!!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?