USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇOCUKLAR OKULDA DEĞİL SOKAKLAR DA!

26-10-2020

Ne anladık biz bu işten şimdi. Pandemi tedbirleri adı altında, okullarına ya hiç gidemeyen ya da kısıtlı giden çocuklar ve gençler sorumsuzca gün boyu sokaklarda,AVM’lerde ve kafeler de dolaşıyorlar. İki gün okulda beş gün sokakta gezen çocuğun eğitiminden bari ödün vermeyelim.Evde oturanları,kuralları uygulayanları  gören varsa mesaj atsın da inanalım.Güvenlik ve hijyen adına dezenfekte edilen konutlarda ise bina sakinlerinin sağlığını hiçe sayarak asansörlerde tedbirsizce,maskesiz ve umarsız bir şekilde hunharca kullanıyorlar.

Sokaklar dolu.
AVM’ ler dolu.
Sokaklar,parklar dolu.
Toplu ulaşım araçları ise hınca hınç dolu iken;

Pandemi almış başını gidiyor.Vaka sayıları hızla artıyor.

Yeni tedbirlerin gelmesinden bahsedilirken sokaklar neden hala dolu anlamak mümkün değil.Hafta sonuna ne demeli;piknik alanları,caddeler, sokaklar,parklar insan kaynıyor.Madem ki kimse hastalığı ciddiye almıyor,kendisini ve sevdiklerinin canını hiçe sayıyor,bari zaten sancılı eğitim sistemimizi koronanın eziyetinden kurtaralım.Okullarımızı açalım.

VELİLER İSYANDA

Korona tedbirleri kapsamında devlet okulların da eğitimin kısıtlı olarak hafta iki gün yapılıyor.Online içinde halen tableti,interneti olmayan çocuklar var.Hepsini bulup ta online eğitime devam etmeye çalışanlar içinde sürekli çöken sistemler yüzünden eğitim düşe kalka yapılıyor.Bunlar devlet okullarının  en bildik sorunları.

Ya özel okulların durumu nasıl?

 Ne yazık ki fırsat eşitsizliğindeki en büyük haksızlıkların başında devlet okulları ile özel okullara giden çocukların sınavlarda,aynı sıralarda eşit olarak yarıştırılmaları.Bu gerçekten de büyük haksızlık.Şimdi de pandemi de kısıtlaması ile  eğitim alan devlet okulu öğrencilerinin yanında haftanın her günü düzenli giden,hafta sonu etütlerini de alabilen öğrenciler nasıl eşit görülerek sınav sıralarına oturacaklar…

GÜNÜN SÖZÜ

Keskin dişli kaplana acımak, zavallı koyuna haksızlıktır.
Hz. Mevlâna

TEBESSÜM

Temel üniversitede bir dersin sınavına girmiş. Sınav test şeklindeymiş. Hayta Temel her soruda yazı tura atarak cevap veriyormuş. Sınav süresi dolmuş öğrenciler birer birer cevap kağıtlarını teslim etmiş. Kağıdını vermeyen bir tek Temel kalmış hala yazı tura atıyormuş. Öğretmen gelip Temel’in karşısına dikilmiş:

– Yahu Temel çalışmamışsın belli. Cevapları yazı tura atarak veriyorsun, hala bitiremedin mi?

Temel:
– Hocam bir saat önce bitirdim ama demiş. Cevaplarımı kontrol ediyorum!

**

Sedyede premedikasyonda yatan hasta; personel yardımı ile ameliyathaneye doğru götürülürken kıdemli çömeze sorar:
Kıdemli: Mideydi değil mi bu?
Çömez: Yok abi, guatr bu.
Hasta gözleri faltaşı açılmış şekilde sedyeden ellerini sallayarak:
-Safra kesesi benimki safra kesesi. Taş var bende.
Kıdemli gülerek: Olsun; onu da alırız canını sıkma.
Hasta masaya alınırken rahatlatılır...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?