USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CİDDİYİM! KONUTLARDA MANGAL YASAKLANSIN!!

08-07-2019

Bunu da yeni öğrendim.Doğu ile batı kültürü arasında sıkışıp kalmış,kimliğini tam olarak bulamamış anlayacağınız arafta bir kültür karmaşası yaşayan Gaziantep’te lüks araç,janjanlı ve haddinden fazla geniş evler,marka  takıntısı ne kadar racon ve kimlik edinme göstergesi ise evlerde çevreyi rahatsız ettiğini dahi önemsemeden mangal yapmak  da bir o kadar gösteriş oluyormuş.

Tuhaf ve de bir o kadar traji komik…
Hafta sonları Gazianteplinin en büyük hobilerinden birisinin mangal yapmak olduğunu herkesler bilir ama bir fantezi yüzünden  rahatsızlık derecesinde çevrenin huzursuz edilmesi işte bunun açıklaması olamaz.

İnkar etmeyelim, belediyelerimiz Gazianteplinin mangal merakını giderecek, belki de Türkiye’nin hiçbir şehrinde olmayan piknik alanlarında her türlü konforu  hizmete açmışlar.Hazır mangalı,kül kutusu,suyu… her türlü konfor mevcuttur.Şehri dışarıdan gelenler dahi belediyelerin bu  güzel hizmetini takdirle karşılıyor. İstanbul’da dahi böyle bir ortam bulamazsınız.

Öyle ise her pazar balkon kenarlarında mangal gösterişi yada her neyse keyfi yapacağım derken  çıkardığın dumanla,isle, kokuyla komşuları rahatsız etmek,evini perdesini islerde kokularda bırakmak görgüsüzlüğün en tavanlısıdır bence. Yoldan geçenlerin, etrafın  mangal konusundan nefsinin çekeceğinden hiç bahsetmeyelim bence ki  zaten hassasiyeti olanın da  ilk önce onu düşünmesi lazım.Bunun  hamilesi var,çocuğu var,açı var,olmayanı var…

Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bu ilkel uygulamanın da bir an önce cezai işlemlerle desteklenerek yasaklanması gerekiyor.

En mutlu günlerini insanların gözlerine sokmaktan özel bir haz almanın yansıması olacak  ki gece yarılar atılan,çoluk çocuğu yatağından deli gibi hoplatan havai fişek çılgınlığı da sorunun bir diğer halkası.

Marka şehir olmanın  gerçek meali de,saygıdan,anlayıştan,tolum kurallarına uymaktan ve de  şehrin medenileşmesinden  geçer.

GÜNÜN SÖZÜ

En önemli şeyin yaşamak değil, iyi ve doğru yaşamaktır.
Socrates

TEBESSÜM

Bir Amerikalı, bir İngiliz ve bir Iraklı kahvede oturmuş cay içiyorlar.
Amerikalı çayını bitirince bardağı  havaya fırlatmış, silahını çıkarıp  bardağa ateş edip parçalamış:
 "Bizde bardaklar o kadar ucuzdur ki biz Amerika'da ayni bardakla iki kere cay içmeyiz"
İngiliz de bunun üzerine çayını  bitirip bardağı  havaya fırlatmış ve ateş ederek bardağı parçalamış:
"Bizim İngiliz kumsallarında bardak yapacak cam için o kadar çok kumsal vardır ki, ayni bardakla iki kere cay içmeyiz"
Bunun üzerine Iraklı da çayını bitirmiş, bardağı havaya fırlatmış,silahını çekip Amerikalı  ve İngiliz’İ vurup öldürmüş:
"Bağdat'ta bu İngiliz ve Amerikalılardan o kadar çok var ki, biz ayni adamlarla oturup iki kere cay içmeyiz..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?