USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU KIŞ HAVALAR SOĞUK,CEPLER SICAK GEÇECEK

05-10-2018


 Bu kış  vatandaş için karıyla yazıyla,korkutan zamlarıyla  her yönden ağır geçeceğe benziyor.

Ekim ayının ilk gününe, elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla uyandı. BOTAŞ  ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu eş zamanlı olarak elektrik ve doğalgaza zam yaptı.

 Doğalgaz zamlarının kasım-aralık aylarında da benzer  şekilde devam etmesi durumunda 2018’de yalnızca hane halklarına uygulanan zam oranı yüzde 54’e ulaşacak gibi görünüyor.

Elektrikte ise durum daha vahim.Sık sık gelen zamların üstüne birde kaçak bedelleri üzerine eklenince vatandaş mum,gaz lambası dönemlerine geri dönecek gibi.

Türkiye ekonomisindeki sorunlar, kamu maliyesi ve yönetimindeki borç durumu, yeni enerji politikası, kurdaki hareketlilik gibi iç sebepler ve küresel piyasadaki etkenler, Türkiye ekonomisi ve vatandaşları için zor bir dönem demek.

Enerjinin enflasyon, istihdam, cari açık, tasarruf alanlarına doğrudan yansıması olduğu dikkate alındığında bu kış zor geçecek.

Yakacak olarak tekrar soba kömüre dönmeyi düşünenlere de tavsiye; hiç heveslenmeyin.Fiyatları tamamen dolara indeksli olan kömür fiyatları soba dışında sadece cepleri yakıyor.Dolar düşerse fiyatlar nasıl olsa diye de sakın beklenti içine girmeyin.Bizde fiyatlar dövizden önce yükselir ve bir kere tepeleri gördükçe  burnunu indirip  hiçte aşağılara düşmez…

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği, insanların ölçüsü ile değil; insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.’’ Hz.Ali (r.a)

TEBESSÜM

Nasreddin Hoca gün boyu gelenden gidenden, sorandan sual edenden yorgun düşmüş. Eve gelip sofraya oturduklarında karısına:
– Hatun, demiş, çıkar şu yazmayı başından!
Karısı, yazmayı çıkarmış ama sormadan da edememiş:
– Efendi, demiş, bayram değil seyran değil, baş başa yemek yiyoruz, nerden icap etti şimdi bu?
O günkü kalabalığın uğultusu hâlâ kulaklarında olan Hoca:
– Bak hatun, demiş, sen yazmayı çıkardın melekler kaçtı, ben “Bismillah” dedim şeytanlar kaçtı; şimdi baş başa bir yemek yiyelim!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?