USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİZİM BAŞKANIMIZ GERÇEKTEN ÇOK SEMPATİK!

13-11-2019

Sosyal hayatta da, iş hayatında da  kadınsanız, başarılı olmak istiyorsanız ön yargıları, dedikoduları aşıp on sıfır hatta eksilerde başlamak zorundasınız.

Kadın denince sadece bir cinsiyet olarak algılayanlar ön yargılılar yanılgı içindedirler. Çünkü kadın deyince ortaya bir andan pratik zeka, duygusal ama sonuca odaklı çözümler, sorunlara pozitif bakış açıları ve başarısızlığı kabul etmeyen genetik şifreler birleşince ortaya birkaç beyefendinin bir araya gelip de çözemeyeceği  bir güç bileşkesi çıkar.

Özellikle de Türkiye’de kadın çalışanların, yönetici pozisyonuna geçerken yaşadıkları, karşılaştıkları sorunlar sanıldığının aksine çok daha fazla tepkisellik taşıyor.Kadın yöneticiler ‘erkek iş dünyasında’ pek çok toplumsal önyargıyla başa çıkmak zorunda kalıyorlar. Yönetici konumuna geçerken yükselen bariyerler motivasyonu  yok edebiliyor.Veya kadınlar bulunduğu yerde kalmak için bir erkekten daha fazla efor harcamak zorunda kalıyorlar.Tüm bu olumsuzluklarla başa çıkabilen kadınlarımız  sonuçta da en güzel makamlarda yerlerini alabiliyorlar.

Toplumsal önyargıları ve zihinlerdeki ‘mit’leri ortaya koyan araştırmalara  göre de, Türkiye’de toplumsal cinsiyete dayalı zihniyet kalıplar değişmedikçe, daha fazla kadın yöneticiden söz etmek zor…Belediye başkanımız Sayın Fatma Şahin’de bu kilidi kırabilmiş ender kadınlarımızdan..

Kim ne derse kadın bir  belediye başkanına sahip olmak çok özellikli bir durumdur.Her ne kadar belediye başkanlığı erkek işidir denilse de ben buna asla katılmıyorum.Aksine  kadınlar her alanda olduğu gibi belediyecilikte de başarılı çok başarılı olabilirler. Oluyorlar da.
İnanmak başarmanın yarısıdır sözü işte bu kadınlar için söylenmiştir.

Evet! Kadınlar başarıya önce inanmak gerektiğini ilke edinip, çözümlere ve bunların sonuçlarını takip etmenin insanlığı daha iyi bir dünyaya götüreceğini söylüyorlar ve en önemli şeyin de aslında bu olduğu düşüncesindeler.

Güneydoğunun ilk bakanı Gaziantep’inde ilk belediye başkanı olma özelliği taşıyan Sayın Fatma Şahin’de tüm eleştiri bombardımanına rağmen yılmadan görevini üç dönemdir azimle sürdürmeye devam ediyor.Bütün olumsuzluklara rağmen de yüzünde eksik etmediği gülümsemesi ile durmadan dinlenmeden  çalışmaya, koşturmaya devam ediyor.

Sayın başkanımızın katıldığı Okan Bayülgen’ in programını izledim.Ama gerçekten büyük bir keyifle, eğlenerek  izledim.Tam bir talk show havasında geçen, kendi gaflarına herkesten daha fazla gülen, en olumlusu da kendisiyle barışık, yeri geldiğinde eğlenmesini de çok iyi bildiğini gösteren başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum.

NOT: Başkanımızı, kadın bakış açısıyla da tepeden tırnağa süzdüğümüzde, programda giyinmiş olduğu kıyafetine tek kelimeyle ba-yıl-dımmm.. Başkanımız haftanın, hatta ayın en şıkı olmuş.Tebrikler…

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanların ilerleyebileceğiniz yönünde şüpheleri varsa, onları duyamayacağınız kadar uzağa gidin.
Michele Ruiz

TEBESSÜM

Yolda giden iki araç çarpışır.Araçların sürücülerinin biri kadın diğeri erkektir.
Otomobiller kaza esnasında mahvolmuştur ancak sürücüler şans eseri yara almadan kazayı atlatırlar.
Arabalarından çıkan sürücüler karşı karşıya gelirler.
Kadın sürücü çok bakımlı ve güzeldir. Konuşmaya başlar;
-Çok ilginç! Arabalarımız hurdaya döndü ama ikimizde hiçbir şey yok.
-Bu belki de tanışmamız için gerçekleşmiş bir mucize hatta bir işaret olabilir.
-Birlikte mutlu bir hayat sürebileceğimizin işareti!
Güzel kadının bu sözlerini duyan adam heyecanlanır ve cevap verir;
-Evet, galiba haklısın…
Seksi kadın şaşkın bir ses tonu ile:
-Bak‚ arabam hurdaya döndü ama bir sise şarap sapasağlam. Bunlar kesin bir işaret. Bu şarabi içip şansımızı kutlamalıyız.
Ardından şarap şişesini adama uzatır.
Adam şişeyi alır‚ açar ve yarısını içip kadına verir.
Kadın hemen şişenin mantarını kapatıp adama geri uzatır.
Bunun üstüne adam sorar:
-Sen içmeyecek misin ?
Kadın cevap verir: “Hayır‚ ben polisi bekleyeceğim…



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?