USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİZE BİR ŞEY OLMAZ!

25-04-2016

Suriyeli bir bayan doktorla geçen yıl yaptığım röportajım da en ilginç açıklaması şu idi;” Suriye deki olaylar bir günde başlamadı.Aslında yaşanacakların sinyalleri aylar öncesinden belli idi ama bizler bir şey olmaz! Diye umursamadık.Kırsallarda çatışmalar,canlı bomba eylemleri,yönetime karşı eylemler..oluyordu ama yine de gözümüzü hiçbir olay açmadı ve bizler hep duyarsız kaldık.Sonra bir gün uyandık ki kıyametler kopuyor ve canlarımızı zor kurtarıp sizin ülkenize kaçtık”
Ülke gündeminden, şehit haberlerinden çok çok fazla ilgi çeken Acun ve yarışması “kim elendi,kim birinci olacak “heyecanı ile aptalları uyutmaya devam ediyor.Acı olanı da  Acun’un ”yollarda ilgiden  yürüyemiyorum. İnsanlar heyecanla bana sorular soruyor.Meraktan uyuyamayanlar,sinir krizi geçirenler dahi var.Bu yıl ki survivor diğerlerinden daha çok ilgi görüyor..”demesi.
Aslında her şey teröristlerin davullar zurnalar eşliğinde karşılanıp ağırlandığında, “megri  megri…”şarkıları eşliğinde ağlayanlara duyarsız kalıp izlememizle  başladı..
Milli  bayramlarımız yıllarca  çocuklara sadece eziyetmiş, çokta önemli değilmiş denildi…..sustuk.
TC’nin değil adı, varlığı, görüntüsü bile bazılarına batıyor diye kaldırıldı…sustuk.
Andımız çocuklarda Allah muhafaza milli duyguları şahlandırmasın diye kaldırıldı..sustuk.
Çocuk katili terörist başının güzeller güzeli! Yeğeni bizim vergilerimizle adam sıfatı kazanıp ,meclislerde dolaşmaya başladık..sustuk.
Yolsuzluk, rüşvet, para makinesi, kara para ak para,dolandırıcı enişte,gemicik…umurumuzda olmadı…sustuk.
Kadına şiddet cinayetler de patlamalar yaşandı.Kocalar seri katillere dönüştü.Olağan olarak algıladık..sustuk.
Çocuklarımız,okullarda,sokaklar da,yurtlarda hatta kendi evlerinde tecavüzlere uğramaya başladı. Gerçekler  bir bir ortaya döküldü.. sustuk.
Türkiye’nin göbeğinde bombalar patladı,insanlarımız katledildi..sustuk.
Doğumuz da adı konulmamış çatışmalar yaşanıyor.İnsanlar evlerinden  yurtlarından kaçıyor.Ve her gün gelen şehit haberlerimiz,giden canlarımız..sustuk.
Kilis! Hemen yanı başımız da ki  şirin ilimiz. Günlerdir atılan füzelerden uyku uyuyamıyor. İnsanlar artık bırakıp kaçmaya başlıyor.Can güvenliği yok.Ve halkın nüfusunu  savaşta ve barışta üremeyi bırakmayan  Suriyeliler  çoktan  geçmiş. Neredeyse Kilis’imize sahiplenmiş durumdalar.Mesele her açıdan ciddi..Ama biz yine sustuk.
Çünkü bize bir şey olmaz.Kazanan da Avatar Atakan olsun başka bir şey istemeyiz.

GÜNÜN SÖZÜ
DÜNYA BUDALALARLA DOLU OLDUĞU SÜRECE ,  SİMSARLAR PARA YAPMAYA MAHKUMDURLAR.
S.Maugham

TEBESSÜM
Trafik memurları bir gün, trafik kontrolü yapıyorlarmış. Karşıdan gelen Temel ile Fadime’ yi gören komiser, hemen arabayı durdurmuş. İkisini de emniyet kemeri takmış olarak görünce:
-Beyefendi bugün yaptığımız kontrolde tek emniyet kemerini takan çift sizsiniz, bu yüzden size 500 Türk Lirası ödül veriyoruz. Ama merak ettik, bu parayla ne yapacaksınız? Temel sevinçle cevap vermiş
-Ne mi yapacağum. Hemen gidip kendime bir ehliyet alacağum demiş. Polis :
-Ne ne ehliyetiniz yok mu, demiş komiser. Fadime olayı toparlamak için:
-Kusura bakmayın memur bey, temel içince ne dediğini bilmez, der. Komiser daha da şaşkınlıkla:
-Ne bir de içkili misiniz, diye bağırır. Arkadan yaşlı adam öne atılır ve :
-Ben demuş idum çalıntı arabayla yola çıkmayalum başumuza bi iş gelir diye. Komiser neye uğradığını şaşırmışken, bagajdan atlayan İdris de koşa koşa gelerek.
– Ne oldi,geçtuk mi sınırı daaa :)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?