USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİZ KAÇMAYIZ! KAÇIRIRIZ!

26-08-2016

15 Temmuz’da ki  darbe girişiminde dünyada eşi benzeri görülmemiş halk direnişimizden sonra  sınırlarımızın ötesinde de ikinci bir başarıya daha imza attık.

FETÖ yapılanmasıyla ordumuza zarar verdiklerini, çözülmeye başladığını sananlar hatta bunun tellallığını yapanlar bir kez daha Türk ordusunun istikrar ve gücünü görmüş oldu.

 Cerablus kimsenin tahmin  etmediğin bir sonuçtu. Şöyle ki;

Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini  ve bu konudaki kararlılığını tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu.

Türkiye, uzun zamandır farklı yapıların oyun alanına dönen Suriye’de kendi gücünü gösterme yolunda önemli bir hamlede bulundu.

Sınırda bir Kürt koridoru oluşması ve IŞİD tehdidi sonucunda bölgedeki Arap dünyasıyla bağının kopması riskini de bertaraf etmiş oldu. Bu operasyonla Arap dünyasına çıkış kapısını yeniden kontrol altına aldı.

Operasyon öncesi yapılan diplomatik girişimler, ziyaretler ve harekâtın hem müttefik hem çevre ülkelere doğru anlatılmasıyla bu büyüklükteki bir sınır ötesi operasyona tepki gelmedi. ABD başta olmak üzere Rusya, İran, Almanya gibi ülkeler Türkiye’yi destekleyen açıklamalar yaptı; YPG’yi ise Fırat’ın batısına geçmemesi konusunda uyardı.

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbe girişiminde yara alan Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu. Sağlam bir taktik, kurumlar arası eşgüdüm, doğru hedefe odaklanma ve motivasyonla amaca kısa sürede ulaşıldı. TSK’nın ÖSO güçleriyle karadan 8 saatte ulaştığı Cerablus, IŞİD’in elinden alındı.

Güzel ilçemiz Kargamış halkı da, olası bir tehlike karşısında  vatanın, evin  bırakıp kaçılmayacağını,çocukları ve kadınları güvenli bölgeleri gönderip  şehrinde kalıp sonuna kadar direnilmesi gerektiğini  de bazı korkaklara,firarilere,ülkesinden  tabanları yağlayıp kaçarak, başka bir ülke de habire çocuk yapma telaşında olanlara  göstermiş oldu.

Ey dünya!

Bizim  ne olduğumuzu daha anlayamadınız mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Kaybetmekten korkmadığın zaman kazanabilirsin.

 (Rocky Aoki)

TEBESSÜM

Adamın biri ölüp cennetin kapısına dayandığında, cennetin baş meleği durdurur onu.

- İçeri almadan önce sorularıma cevap vermelisin! Hayatın boyunca tam anlamıyla iyi bir iş yaptın mı, bakalım?

Adamcağız uzun uzun düşünür, hafızasını zorlar, ama ne yazık ki yaptığı iyi bir şeyi hatırlayamaz. Melek tekrar sorar:

- Peki, bari söyle, hiç cesaret gerektiren bir şey yaptın mı, hayatında?

Adam hemen atılır gururla.

- Yaptım, tabii!

- Anlat bakalım, neymiş bu cesur iş?

Adam anlatmaya baslar:

- Ben futbol hakemiydim... Trabzon da bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yönetiyordum. Maçın son dakikasında Trabzon aleyhine penaltı çaldım!

- Vay canına, gerçekten cesurmuşsun sen, hadi geç bakalım!

Cennetin kapıları açılır. Bizim hakem tam geçecekken, melek merak eder:

- Ne zaman olmuştu  bu maç?

- Aşağı yukarı üç dakika oluyor biteli!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?