USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Biz, bir aydır seçimlerle uğraşıyor iken; dünyada bunlar olmuş...

19-09-2015

Borç batağından bir türlü kurtulamayan hatta boğulmaya başlayan komşumuz Yunanistan’da , AB kredi kuruluşlarının komşuya sürdüğü koşullar,ülkede hem şok yaşatırken hem de erken seçim tartışmalarına yol açtı.

Tarafların ateşkes sağlamasından sonra zaman zaman çatışmaların devam ettiği Ukrayna’da savaş yine kapıda…

Yine hangi oyunu oynadıkları belli olmayan ABD ve İsrail ilişkilerinde, Obama’nın Filistin konusunda Netanyahu’ya ser çıkışı şaşkınlık yarattı.

AFP yedi binin üzerinde İranlı ve Iraklı milisin Suriye’ye gönderildiğini duyurarak, Suriye’ de çok yakın bir zamanda tüm dünyayı şaşırtacak gelişmeler yaşanacağını açıkladı.

ABD Senatosu istihbarat kurumlarının halkın telefon kayıtlarını saklama yetkisini sona erdiren “Özgürlük Yasasını” kabul etti.

Hep bizde olacak değil ya, İngiltere’ de BBC muhabirinin sosyal medyada kraliçe Elizabeth ‘in öldüğünü yazması ülkede paniğe neden oldu.

Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Mübarek’in göstericileri öldürmek suçundan verdiği beraat kararı Temyiz Mahkemesi tarafından bozuldu.

Son günlerde Suriye’de Kürt ve Türkmen bölgelerine saldırılarını arttıran terör örgütü IŞİD, batıya doğru ilerlemeye başladı.Akdeniz’ e açılmak amacıyla Türkiye’ye yakın bazı bölgeleri de(Halep-Kilis Öncüpınar kapısına yakın) ele geçirdi.

Dünyanın süper güçleri olarak adlandırılan ABD,Rusya ve Çin arasındaki iplerin artık iyice gerildiğini ilk defa net bir şekilde dillendiren NATO yetkilisi “Bu yaz savaşta olacağız” müjdesini!  verdi. Gerginliği gizlemeyen üç büyüklerden Rusya ise” tanklarımızın vizeye ihtiyaçları yok “açıklamaları dikkat çekti.

Uluslar arası kolaisyona iat savaş uçaklarının, Felluce’de askeri bir karargahı yanlışlıkla! Vurması sonucu 5 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Bizim yıllardır dahil olma hayalleri kurduğumuz AB’den ayrılmak için resmen çalışmalara başladığını açıkladı.

Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, ABD’nin El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini öne sürdü.

Vatikan, Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı.

Yunanistan İçİşleri Bakanı Vuçis “Paramız yok ve bu yüzden de İMF’ye olan borcumuzu ödemeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Dünyanın en büyük ve en yüksen sıradağlarından Himalayaların bir bölümünün yüksekliğinin, Nepal’de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından 1 metre kadar azaldığı bildirildi. Tıpkı dünya siyasetinde değişen dengeler gibi, yeryüzünün jeolojik dengesi de değişmekte.

Japonya’da 7,8 büyüklüğünde bize göre ağır felaket, onlara göre hafif bir deprem meydana geldi.Depremde can yada mal kaybı olmadı, tsunami uyarısı dahi yapılmadı.

GÜNÜN SÖZÜ

Hepimiz için bir dünya vardır İyilikle kötülük, günahla suçsuzluk bu dünyanın içinde el ele yürürler Oscar Wilde

TEBESSÜM

Ormanda dolaşan 2 avcıdan biri birden bire yere düşer. Arkadaşı, düşen adamın nefes almadığını ve gözlerinin ferinin söndüğünü görür.
Bunun üzerine telefonla acil yardımı arar. “Arkadaşım öldü, ne yapabilirim” diye sorar.
Telefondaki ses yanıtlar: “Sakin olun. Size yardım edebilirim. Ama önce arkadaşınızın ölüp ölmediğinden emin olalım.”
Telefonda bir süre sessizlik olur ve bir silah sesi işitilir.
Avcı telefonu tekrar eline alır ve şöyle der: “Evet, tamam. Şimdi ne yapacağım?”
**

Adamın biri, arkadaşıyla golf oynarken oyunun en heyecanlı anında bir cenaze töreni görüyor. Kasketini çıkarıyor, gözlerini kapatıyor ve başını önüne eğerek dua ediyor. Arkadaşı, “Bu şimdiye kadar gördüğüm en düşünceli ve dokunaklı sahne. Gerçekten iyi kalpli bir adamsın” der. Arkadaşı cevap verir: “35 yıllık karımdı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?