USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİRDE BU ŞEKİLDE ANLATALIM DEDİK!

22-09-2016

OKUYUN!

HABER DİNLEYİN!

MERAK EDİN!

SORGULAYIN!

ARAŞTIRIN!

AT GÖZLÜKLERİNİ ARTIK ATIN!

İKİ KURUŞA BEŞ KURUŞLUK FELAKETLER SATIN ALMAYIN!

KAFATASINIZIN İÇİNDE YER TUTAN BEYNİN TOZUNU SİLİP KULLANIN!

Yoksa;
“Yine aldatıldık” ların arkasına sığınarak yeni felaketleri yaşadığımızda,
 FETÖ yerine çuvallanan tarikatları görmezden gelip, burnumuzun dibinde yaşanan çatışmalara kaygısız kaldığımızda,
 Sadece duymamız bilmemiz gerekenleri bize anlatan sahtekarlara inanmaya devam ettikçe, İçimizdeki yeni oluşmaya başlayan  hain yapılanmaların ağlarına takıldığımız da “Eyvah “diye başımızı vuracak taş bile bulamayacağız!
Hz. Ali, halife olduktan sonra  ülkenin farklı bölgelerindeki Emevi  kökenli valileri görevden alır. Bunlar arasında 20 yıldan fazla süredir görev yapan Şam Valisi meşhur Muaviye’yi vardır. Çevresindekiler, “Muaviye çok seviliyor. Onu görevden almak doğru değil” dese de, Hz. Ali, görevden alma kararını beyan eder.
O sıralar da, Muaviye taraftarları, Şam bölgesinde hak ve hukuk gözetmeyen bir uygulama içinde bulunmaktadırlar. Sırtını Muaviye’ye dayamış  olan halk, kendilerden olmayanın malına kolaylıkla el koymakta ve mağdur hakkını arayamamaktaydı.
Bir gün bir Suriyeli, Iraklı birinin pazara satmak için getirdiği dişi devesini çevredekilerin garip bakışları arasında zorla alır götürür. Adam devesinin peşinden düşecek olursa da sırtını Muaviye’ye dayamış olan Suriyeli kendinden emin bir şekilde çıkışır:
“Deve benim. Üstelik deve dişi değil erkek” der.
Devesi çalınan mağdur adam, derdini gidip Vali Muaviye’ye anlatmaya karar verir. Muaviye pazar yerine gitmeye karar verir. Iraklı adam, mağduriyetinin giderileceğine dair heyecanla Muaviye’yi takip eder.
Muaviye, deveyi gasp eden adamı vardığında tanır. Bu sırada valinin pazar yerine geldiğini duyan binlerce kişi etrafta toplanır. Muaviye çevrede toplanan şöyle seslenir:
“Ey ahali. Ben diyorum ki bu deve erkek ve deve bu Suriyelinindir.”
Binlerce kişi hep bir ağızdan  gördükleri dişi devenin erkek olduğunu onaylayarak, “Evet. Bu deve erkek ve bu Suriyelinindir.”
Mağdur Iraklı, olup biteni şaşkınlık içinde izlerken, Muaviye adama döner:
“Git Ali’ye söyle. Muaviye’nin her dediğini onaylayan on binlerce adamı vardır..”
Söylenecek o kadar çok şey var ki aslında..anlayana..
GÜNÜN SÜPRİZİ
Suriyelilere gizliden vatandaşlık işlemleri yapılmaya başlanacakmış. Gözün aydın Türkiye!
GÜNÜN FLAŞ HABERİ
Gaziantep Ticaret Odası’nın 29 Ocak 2014 tarihinde Halk Bankası’ndan çekilerek, Bank Asya’da açtığı 500 bin liralık hesap için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.
GÜNÜN SÖZÜ
İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.
 (Montaigne)
BUGÜN DE BUNU  ÖĞRENDİM!
Gaziantep de FETÖ'nün ekonomik yapılanması ve dış politikada gerçekleştirdiği casusluk faaliyetleri açısından önemli iller arasındaymış. Bilindiği gibi FETÖ operasyonları kapsamında 6 önemli örgüt imamı birden Gaziantep'te yakalanmıştı. Zirve Üniversitesi'nde örgütlenen FETÖ elemanları Gaziantep'te iş dünyasında da oldukça etkili…
TEBESSÜM
Temel'in karısı vefat etmiş. Cenaze namazı kılınmış, cemaat tabutu sırtlamış tam camiiden cenazeyi çıkartacaklar, tabut camiinin kapısına çarpmış. Tabuttan bir inilti duyulmuş. Hemen açmışlar tabutu. Öldü sanılan kadın yaşıyormuş. Hemen hastaneye götürmüşler ve kadın 10 sene daha yaşamış.
10 sene sonra kadın ölmüş. Yine aynı camiide cenaze namazı kılınmış. Tam tabutu camiinin kapısından çıkartacaklar, birden Temel'in sesi duyulmuş:

- Uşaklar gözünüzü seviyim şu kapiya tikkat edun da!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?