USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BIRAKINIZ YAPSINLAR BIRAKINIZ GEÇSİNLER..

24-05-2021

Gaziantep’in trafik çilesini neredeyse sağır sultanlar bile biliyor.Aldığı kontrolsüz göçler,hızlı nüfus artışları derken yollar yetersiz kalıyor mega kente.Kente büyük ölçüde nefes aldıracak GAZİRAY projesinde de sona yaklaşılıyor.Çalışmalar hızı ve sevindirici aşamada.Umarım tez vakitte hizmete girer ve trafik çilesi sona erer.

Yakın bir dostum neredeyse her akşam trafiğinde yaşamak zorunda kaldığı yada şahit olduğu olaylardan bahsetti.Kullandığı güzergahta sık sık trafik canavarlarına rastlıyormuş.  Zaten sıkıntılı ve tıkalı olan yollar, üstelikte akşam saatlerinde trafik canavarcıklarının istilasına uğrayınca çile daha bir katlanıyor.Havaların ısınması,yasakların kalkması kovuklarından çıkıp aramıza karışmalarına neden oldu. Kımıl zararlısı gibi olan tipler babalarının altlarına verdiği lüks araçlarla yanlarındaki sivilceli kızlara hava atmak uğruna tehlike saçıyorlar.Yoğun trafikte makas atarak yada yüksek hızla giderek terör estirmeleri yetmezmiş gibi  kavga çıkarmaları da ayrı bir sıkıntı.

Eğer sizde bu embesillerle karşılaşmak durumunda kalırsanız sakın kavga etmeye,laf dalaşına girmeye kalmayın.Canınızın sıkıldığıyla kalırsınız.Çünkü ne yaptıkları hızdan ne de estirdikleri terörden araçları bağlanan,ceza alan daha görmedim.Hatta çoğunluğunun ehliyeti dahi yok.O yüzden olay mahallinden hızla ayrılmak yada görmezden gelmek en hayırlısı.Çünkü nasıl olsa ağa babası devreye girip  üstelik sizi suçlu çıkaracaktır.

Tavsiye üzerine trafikte  kasıtlı tehlike saçan sürücülerin araçları ve plakaları bu sayfada deşifre edilmeye başlanacaktır.İnsanların canına kasteden bu sorumsuzları bir şekilde engellemek için fotoları ile birlikte ihbar hattımıza bekliyoruz.Trafikte insan hayatına kast etme cüretinde bulunanlar önce teşhir edilip, emniyete bildirilecektir.

GÜNÜN SÖZÜ

YANILMAYIN! Trafik kazaları asla kazayla olmaz.

TEBESSÜM

Katolik mahallenin papazı, o kiliseye gelişinin 25. yıldönümü şerefine verilen bir yemeğe davetliydi.
Onuruna bir konuşma yapması için kasabanın ileri gelenlerinden bir politikacı seçilmişti.
Aynı zamanda bir kongre üyesi olan politikacı trafik nedeniyle yemeğe geç kalmıştı.
Herkes sıkıntıyla beklerken papaz bir konuşma yaparak sessizliği dağıtmak istedi.
-“Bildiğiniz gibi, günah çıkarırken söylenenler asla açığa çıkarılamaz” diye başladı papaz,
-“Ancak size burada duyduğum ilk itirafı anlatmak istiyorum. Tabi kim olduğu hakkında bir ipucu vermeyeceğim, ama bu kasaba hakkındaki ilk izlenimlerimi anlatmak için bahsetmek istiyorum. 25 yıl önce buraya ilk geldiğimde bana günah çıkarmak için gelen ilk kişi yüzünden buranın korkunç bir yer olduğunu düşünmüştüm. Bu kişi bana bir TV çaldığını, yolda onu durduran polisi öldürdüğünü, zimmetine para geçirdiğini ve patronunun karısıyla ilişkisi olduğunu itiraf etmişti. Şaşkına dönmüştüm! Fakat zaman geçtikçe onun buradaki en kötü insan olduğunu ve kasabanın geri kalanının son derece iyi, namuslu ve dürüst insanlardan oluştuğunu anladım ve burada kaldığım için çok mutluyum.”
Papaz konuşmasını tam bitirmişti ki, politikacı kan ter içinde yemeğe yetişti. Herkesten özür diledi ve hemen konuşmasına başladı.
-“Sevgili papazımızın buraya ilk geldiği günü hiç unutmam. Aslına bakarsanız, kendisine ilk kez günah çıkarmak şerefi de 25 yıl önce bana ait olmuştu.”

**

Bir trafik kazası ihbarı alan polisler olay yerine gelirler.
Olay yerinde ağızları burunları dağılmış, kafaları kan içinde iki kazazedeyi yerde yatarken görürler. Ancak arabalarda bir çizik dahi yoktur.
Polis kazazedelerden birinin yanına yaklaşıp olayın nasıl olduğunu sorar.
Temel:
– “Hava sisli idi. Önümü cöremiyordum. Camdan başımı çıkarmış yol çizgilerine bakarak cidiyordum. Haçan bu salak da öyle geliyormuş.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?