USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR RUS ATASÖZÜ DERMİŞ Kİ!

03-12-2015

“Fazla sırıtmak, günah işlediğinize delalettir.”

Doğrumudur bilmem ama biz her zaman sırıtmayı seven, güleç yüzlü bir milletiz. Ayağımız taşa değse güleriz. Bir kaza olayı görsek ilk yapacağımız selfi yaparak,en güzel pozumuzla olay anını ölümsüzleştirerek güleriz.Yine diğer milletlerin aksine yolda tanımadığımız birisine karşı da tebessüm edebiliriz. Öyle Rus cumhurbaşkanı gibi asık, ters suratımız olmaz. Suretimizde muzip bir tebessümümüzü her daim hazır bekletiriz.

Zamanın da Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 18 asker şehit haberi kendilerine iletildiğinde ilk şokta haberi, derin bir teessür ve tebessümle karşılamıştı. Biz olumsuzluklar da da duruşumuzu bozmayız.

Ankara Garı’nda 100 kişiden fazla ölüm olayının yaşandığı terör saldırısı sonrası kameralar önüne geçen bir bakanımızın, gergin ortamdaki tebessümlerini unutmadık, halen aklımızdadır.

Her daim güleç yüzü hiç değişmeyen, sempatik bir başkanımız var. Ters yüzünü ,asık simasını gördüm diyen, şimdi çıksın söylesin ya da sonsuza kadar sussun. Başbakanımız yurt dışı ziyaretlerinde de her zaman sempatik ve güler yüzlüdür. Zaten ne diyoruz;” Vurur yüze ifadesi…”

AB münazaralarına 11 yıl aradan sonra katılan Türkiye’ye karşı abartılı ve hayret verici bir şekilde  "Türkiye AB’ye asla üye olamaz” diyen tüm liderler, alışılmışın dışında kafa kola aldıkları Başbakan Davutoğlu ile sırıtarak samimi pozlar verdiler. Kameralara verdiği candan gülüşü ile AB komisyon başkanının, sayın Davutoğlu’na sarılıp kucaklaşmasına ve “ Alın şu iki kuruşu da Suriyelileri size postalayalım, bu musibetten kurtulalım. Siz de bunlarla ne yaparsanız yapın! “der gibimiydi acaba? Zaten o kadar neşe-i muhabbet arasında Türkiye’de hemencecik orada anlaşmaya imza atıvermiş idi.. O günlerden akıllarda kalan ne oldu diyecek olursak ta? Tabi ki de liderlerin sırıtarak çektirdikleri hatıra fotoları ve başbakanımızı kucaklamaları..

***

Sadece yardım götüren silahsız vatandaşlarımızı Mavi Marmara gemisinde katleden İsrail’le olay sonrası ticari ilişkilerimiz biteceğine kat be kat artmışken,savaş uçağı ile hava sahamıza giren uçaklarını düşürdük diye bize yapmadığını bırakmayan,ekonomik tehditlerin yanında doğal gaz ile bizi yıldıracağını zanneden Rusya’ya tokat gibi cevap, Sayın Cumhurbaşkanımız dan geldi.

“Biz hayat boyu doğalgazla yaşamadık biliyorsunuz, doğalgazla tanışalı ne kadar zaman olduğu belli. Bu millet çileye alışık bir millettir. ” Ruslara yine kendi atasözleriyle cevap; “ Islak adam yağmurdan korkmaz.”

GÜNÜN SÖZÜ

Dostu severim, ama düşman da işe yarar. Dost gücümü gösterir, düşman da ödevimi.

Friedrich Schiller

 

TEBESSÜM

Rus devlet başkanı Brejnev Amerika'yı ziyaret ettiğinde Ford'un davetlisi olarak Beyaz sarayda davet edilmişti. Ziyaretin ertesi sabahı Ford Brejnev'e geceyi nasıl geçirdiğini sordu: Çok iyi uyudum ve ilginç bir rüya gördüm.

- Yaa ne gördünüz?

- Beyaz sarayda komünist bayrağının dalgalandığını gördüm.

Brejnev'in bu cevabına Ford karşılık vermedi. Bir yıl sonra Ford'da Rusya'ya ziyarete gitti. Sabah olunca Brejnev ona nasıl uyuduğunu sordu.

-Ford: İyi uyudum ve ilginç bir rüya gördüm.

- Ne gördünüz?

- Kremlin'de komünist bayrağı dalgalanıyordu.

Brejnev pek memnun olmuştu. Ford devam etti:

- Ama bayrakta acayip yazılar vardı.

- Ne yazıyordu ne yazıyordu?

- Vallahi okuyamadım zira yazılar Çince idi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?