USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR O YANA , BİR BU YANA YATMA ŞAŞKIN!!

İğreti ile baktığım,zamane adamları,her türlü  karakter yoksunu bazı kimseler vardır.Bunların  ne fikri,ne zikri,ideolojisi,dini,imanı… olmaz. İki ayaklı amipten hallicelerdir.Onların dünya görüşlerinde  sadece ve sadece çıkarları, menfaatleri  vardır.O da daha çok parasal olarak.Beraberinde makam, etikette elde ederlerse  ne ala…

Kendi deyimleri ile tarlalarını başlarında taşırlar. Yağmur nereye yağarsa herkeslerden önce nemalanmak için bütün kozlarıyla savaşırlar.” Çıkarlara giden yolda her şey mübahtır” en temel ilkeleridir.
Bu kategori içinde sayabileceğimiz çokçaları varken, ilk başı sözde sanatçı kesim oluştururken  hemen sonra gazeteciler arkalarından gelir ve ikinci sırayı hiç kimselere de kaptırmazlar.

Öyle ki;

FETÖ güçlü iken “muhterem hoca….”diye başlayanlar gözden düştüğünde ilk taşı atanlar oldular.Açılım revaçta iken” hepimiz kardeşiz….”çığlıkları atanlar,süreç hezimete uğradığında ilk tepkiyi verenler oldular.Refah güçlü iken refahçı,sağ parti iktidarında sağcı,sol geldiğinde ise solcu,hatta gerektiğinde ülkücü bile olurlar..AK Parti döneminde hacca umreye gitmeyen,sakal bırakmayan hatta kapanmayan kalmadığı gibi…Bukalemun gibi yani,adaptasyon sorunları hiç olmaz.

Pazar günü tekrarlanan İstanbul seçimlerinin sonuçlarının açıklanıp Sayın İmamoğlu’nun kazanması ile de  aynısı oldu.

Gazetecinin görüşü olur ama mesleğini yaparken tarafı olmaz.Ama bu tez artık eskilerde kalmış olacak ki günümüzde artık kim güçlüyse iktidarda ise ona yağcılık yapıp nemalanmak sıradan oldu.Dün de özellikle sosyal medyada pek çok kişiyi takip ettim.Çok değil,beş altı saat öncesine kadar İmamoğlu’na demediğini bırakmayıp erkenden zafer çığlıkları atanlar,sonuçlar açıklanır açıklanmaz hemen dümeni çevirip,AK Parti’yi suçlamaya İmamoğlu’na da övgüler dizdirmeye başladılar.Şaşırdık mı? tabiî ki de hayır. Tilkinin dostluğu avcı gelene kadar olduğuna göre bunların ki de tepelerde olanlar için geçerli.

Batan gemiyi önce farelerin terk ettiği gibi,düşüşe geçeni de ilk önce yandaş görünümlü çıkarcı gazeteciler satar..
Bu kural hiç değişmedi değişmezde.Bu böyle biline….

GÜNÜN SÖZÜ

Güç ile hareket edenler güç sahibi değiştiği zaman hemen dönerler. Çünkü onlar gücün ve paranın insanıdırlar.


TEBESSÜM

Cambazın biri, eşeği yularından çekip gelmiş pazara. Bir başka cambaz yanaşmış: “Kaça bu eşek?” “Bin lira!” “Aldım gitti, ver elini helalleşelim!” Birkaç kişi alıcının kulağına fısıldamış: “Yahu görmüyor musun, bu eşek topal. Onun için ucuza verdi!” “O eşek topal değil, tırnağının arasına taş kaçmış. Bu nedenle topal sanıp ucuza elden çıkarmaya bakıyor!” Eşeği satana koşmuşlar: “Yahu bu eşek topal değilmiş, tırnağına taş kaçmış!” Satıcı gülmüş: “Eşek topal olmasına topal da, öyle sansınlar diye taşı tırnağına ben koydum!” Alıcıya koşmuşlar: “Yahu bu eşek gerçekten topalmış, taşı o koymuş. Seni de kandırdı, parayı aldı!” Alıcı dövünmeğe başlamış: “Vay namussuz vay! Eğer verdiğim para sahte olmasaydı, beni kazıklayacaktı!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?