USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR MECZUBUN ARDINDAN…

02-01-2019

Akıl sağlığını kaybetmek zordur. Allah düşmanıma dahi yaşatmasın.Ölümden beterdir bana göre.Hatta yatalak yatmaktan  dahi zordur. Çünkü  bir zamanların saygı duyulan hürmet gören insanı gitmiş,geride bir yıkık harabe kalmıştır ve artık  sen eski bildiğin sen  değilsindir artık.

Basit ihtiyaçlarını bile başkaları karşılarda, ne yediğini ne de içtiğini bilmezsin.Gecen gündüze, gündüzler geceye karışmıştır. Ayırt dahi edemezsin.

Çocuk gibi olmuşsundur artık.Bakıma,ilgiye muhtaç,kolu dalı kırık.Karşında senin için gizli göz yaşı dökenlerin ne için ağladığının bile farkında olmadan anlamsız gülcükler cümleler saçarsın etrafına.

En kötüsü de nedir bilir misin?
Senin deliliğinden faydalanmak isteyenlerin maymunu olup,takarsın kafana komik püsküllü şapkanı,alırsın eline mikrofon yerine kullandığın sopanı, ileri geri sallaya sallaya başlarsın konuşmaya.

Nasıl olsa akıl sağlığın yok ya;
Bu ülkenin göz bebeği Ata’sına söversin..
Milli şairimiz  Mehmet Akif’e söversin.
Bozuk saat bile günde bir kere doğruyu gösterir ya, sende gerçek tohumun Yunanlılara methiyeler düzersin.
Baktın  ki “delidir ne yapsa yeridir” denilerek ilgi senden uzaklaşmaya başladı.Delilik gömleğin sırtında  birilerinin de kışkırtmasıyla üstat Ziya Gökalp ‘ e dil uzatırsın.
Ve  aslında öyle zavallısın ki,bir ayağın çukurda  ölümüne yakın rahmet duvarlarını yıkıp, arkanda sövüp sayacakların sayısını arttırarak  çekip gitmeyi beklersin…

SAHİ; KALİTE NEYDİ!!!

Ayağını  pahalı ayakkabılarınla masaya doğru uzatıp,karşına diktiğin insanları küçük düşürmecesine fotolarını çekip,sosyal medyada paylaşmak..
Lüks arabanın önünde artistik pozlarla bir şeyleri ispatlamak..Ve de adına milletin vekili demek…Gelen bütün tepkilere rağmen yerinde kalmakta ısrar etmek..
Ya, sahi neydi kalite..

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanın kazandığı paradan değiI, paranın kazandığı insanIardan korkuIur.
 Necip FazıI Kısakürek

TEBESSÜM

Bir mahkeme salonu düşünün.Bir davada tanıklık etmesi için kürsüye  yaşlı bir teyzeyi çağırırlar. Kadın yerine oturur ve davalının  avukatı kadına yaklaşır...
-Bayan Jones.. beni tanıyor musunuz?
Yaşlı  teyze cevap verir:
-Ah evet Bay Williams sizi çocukluğunuzdan beri tanıyorum.Siz taa o zamanlar bile aileniz için tam bir baş belasıydınız.Sürekli yalan soyluyorsunuz,karinizi komsunuzla aldatıyorsunuz.En yakınım dediğiniz insanların arkasından konuşuyorsunuz.2 dolar fazla kazanmak için herkesi satarsınız...
Davalının  avukatı basta olmak üzere bütün salon şok olur.Adam ne yapacağını bilemez bir halde kadına tekrar sorar:
-Peki Bayan Williams,ya karşı tarafın avukatını  tanıyor musunuz?
Kadın yine cevaplar:
-Elbette tanıyorum.Çocukluğunda ona dadılık  yapmıştım.Tembel,ödlek ve alkolik adamın tekidir.Etrafında bir tek dostu yoktur ve herkes onun hala geceleri altına kaçırdığını söylüyor..
Yine herkes şokta.Bütün  salonu bir uğultu kaplar.Hakim kürsüye tak tak tak vurup herkesi susturur ve her iki tarafın avukatını da kürsüye çağırır.Ve ikisine de eğilmelerini söyleyerek kulaklarına sunu fısıldar...
-Eğer bu kadına beni tanıyıp  tanımadığını  sorarsanız ikinizi de yakarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?