USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR İKİDEN BÜYÜKMÜŞ!!

04-10-2022

Yine bir seçim yine kadının sembolden başka adı yok. Çağ atlıyoruz, modernleştik, cinsiyet ayrımcılığına hayır…safsataları yerini gerçeklere bırakıyor. Başkanlığı, meclis başkanlığını geçtik bari meclis üye sayısında biraz insafınız olsaydı beyler.

Mikrofon uzatıldığında kadına dair methiyeler düzen sizler, iş temsil ve yönetim alanlarına geldiğinde görmezden geliyorsunuz. Bir dönem il kadın kolları başkanlığı yaptığım bir siyasi partide işten güçten çok beylerin egolarıyla mücadele etmek zorunda kalıyorduk. Tuttuğumuzu koparıyorduk Evelallah ama kendimizi kabul ettirene kadar da az çekmedik hani. Neyse ki bizden sonra gelenler verdiğimiz mücadelenin sonunda ucundan da olsa ekmeğimizi yediler.

Ne yazık ki ne kadar çağ atlıyoruz desek te kadını sadece işlerine gelen yerlerde sembol gören kafalar ne kadar zaman geçse de bir arpa boyu yol alamıyorlar. 

Görmezden geldiğiniz kadın bugün artık; Ticaretin her alanında, yönetimlerde, siyasette, idarelerde aklınıza gelemeyecek her sektörde var ve sizlere rağmen var olma mücadelesini elden bırakmıyorlar.
Korkunun ecele faydası yoktur.
**

TECE’Yİ BİLENLER BİLMEYENLERE…BİR ZAHMET!

Geçtiğimiz hafta hepimizin ciğerini yakan mefhum bir olay yaşandı. Mersin ilimizin Mezitli ilçesi TECE mahallesinde bulunan polis evine teröristler hain bir saldırı düzenleyip polisimizi şehit ettiler. Kahraman polislerimizin karşılık vermesi üzerine de belalarını buldular.

Bu mefhum olayda ne yazık ki dikkat çekici bir paylaşım silsilesi ile karşılaştık. Haberi ilk elden paylaşan haber sitelerine neden Türkiye Cumhuriyetini TECE diye yazıyorsunuz…falan diye saldırılar oldu. Önce bunu yazan birkaç kişidir diye beklerken ne yazık ki güzel ilimiz Mersinin ilçelerinden ve isimlerinden bi-haber çok fazla bir kitlenin varlığını öğrenmiş olduk .

Bunun tarz olaylar son zamanlarda daha sık görülmeye başlandı. Öncelikle bir haber paylaşıldığında içeriğine bakmadan başlığa göre yorumlanıyor, hakarete başlanıyor ve araştırma yapmadan bilgiliymiş gibi sosyal mecralarda konuşuluyor.
Buyurun her türlü zenginliği barındıran ülkemizde  ilçe ismi olarak absürt sayılacak  daha neleri  var.

İşte bunlardan bazıları;
1.    Geydoğan (Amasya)
2.    Kocakaymaz (Kocaeli) Hadi bakalım.
3.    Emişbeleni (Antalya)
4.    Deretürbelinas (Antalya)
5.    Yenikaradona (Çorum) Maradona gibi ama değil gibi de.
6.    Kızlarsekisi (Adana)
7.    Mihalıççık (Eskişehir)
8.    Abazalar (Amasya)
9.    Pelitbüküsekicek (Samsun)
10.    Döllük (Sivas)
11.    Eğil (Diyarbakır)
Ve…daha niceleri….

GÜNÜN SÖZÜ

Ne zamanki bir kadını dişi değil de "kişi" olarak görürsek, işte o zaman uygar ve ahlaklı bir toplum oluruz.

TEBESSÜM

Yolda giden iki araç çarpışır.Araçların sürücülerinin biri kadın diğeri erkektir.Otomobiller kaza esnasında mahvolmuştur ancak sürücüler şans eseri yara almadan kazayı atlatırlar.Arabalarından çıkan sürücüler karşı karşıya gelirler.Kadın sürücü çok bakımlı ve seksi biridir ve konuşmaya başlar;Çok ilginç! Arabalarımız hurdaya döndü ama ikimizde hiçbir şey yok.Bu belki de tanışmamız için gerçekleşmiş bir mucize hatta bir işaret olabilir.Birlikte mutlu bir hayat sürebileceğimizin işareti!
Güzel kadının bu sözlerini duyan adam heyecanlanır ve cevap verir;
-Evet, galiba haklısın…
Seksi kadın şaşkın bir ses tonu ile:
”Bak‚ arabam hurdaya döndü ama bir sise şarap sapasağlam. Bunlar kesin bir işaret. Bu şarabi içip şansımızı kutlamalıyız”
Ardından şarap şişesini adama uzatır.
Adam şişeyi alır‚ açar ve yarısını içip kadına verir.
Kadın hemen şişenin mantarını kapatıp adama geri uzatır.
Bunun üstüne adam sorar:
“Sen içmeyecek misin ?”
Kadın cevap verir: “Hayır‚ ben polisi bekleyeceğim…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?