USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BEYLER MÜSAADE! DÜNYAYI KADINLAR YÖNETSİN!

25-03-2019

Bir kadın lider;
Ülkesinde yaşanan vahşi terör saldırısında sade ve geçiştirmeli kınama açıklaması yapmadı.

Avrupalı liderlerin "beyaz saldırganlar" karşısındaki tutumunu sergilemeyerek olayı terör saldırı olarak nitelendirmesi karşılık  Ardern   takdirlik hareketi ile tarihe geçecek bir duruş sergiledi.

Dinine,milliyetine,ırkına  bakmadan  ülkesinde yaşayan herkesin eşit oladuğunu ön güzel şekilde anlatarak ayrımcılığı bir yana bırakarak şimdiye kadar görülmemiş bir tepki duruşa imza attı.

Teröristi, kınama yaparken bile adını ağzına almadı.

Cenaze törenine katılarak şimdiye kadar ki terör saldırıların da eşi emsali görülmemiş tepkileri verdi.

Şehitlerin ailelerini başı önde mahcup ziyaret etti.Yakınlarına,maaş ve iş sözü verdi.Saygı olarak başörtüsü takmayı da ihmal etmedi.

Ülke genelinde yapılan törenlerde, Başbakan Ardern'in çağrısı üzerine, çok sayıda Yeni Zelandalı kadın sembolik başörtüsü takarak Müslümanlara destek verdi.

Bundan sonra  ülkede, camileri bekleyecek güvenlik güçleri atanacağını duyurup onun bu açıklamasından sonra vatandaşlarda namaz kılanları bekleme nöbeti tutmaya başladı.

Katliamdan sonraki ilk Cuma namazına katılarak Peygamberimizin hadislerinden alıntı yaparak insanlığa seslendi.

Sözde İslam ülkeleri saldırıyı doğru dürüst kınama tenezzülünde bile bulunmazken,gavur diye nitelendirilen asil kadın almak isteyene çok güzel bir insanlık ve medeniyet dersi verdi.
Siyah elbiseleri, başörtüsü ve mütevazı davranışıyla dünya Müslümanlarının takdirini toplayan Başbakan Ardern, aynı zamanda suskun dünya liderlerine de örnek oldu.

Terör saldırısından tam 6 gün sonra Yeni Zelanda silah yasalarını değiştirerek, otomatik silahlarını güvenlik güçlerine teslim edilmesi kararı almış, teslim etmeyenleri ise hapis ve para cezasına çarptıracağını belirtmişti.

Müslümanlara karşı gösterdiği hassasiyeti her ortamda devam ettiren Ardern, Yeni Zelanda parlamentosunun yılın ilk açılış oturumunda Arapça, "Selamun aleyküm" diyerek selamlaştı.
 
Parlamentonun açılış konuşmasından önce ise parlamentoda Kur'anı Kerim okundu.

Sözde İslam ülkeleri bu cesur yürekli kadının harika tepkilerini takdir bile edebilme medeniyetinden yoksun,sadece izledi.

Cami katliamı sonrası ilk cuma namazın da tüm insanlığa  Peygamberimiz(SAV) in   hadisiyle mesajını gönderdi;
 “Peygamber Muhammed dedi ki 'karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileriyle inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder”

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlara liderlik etmek istiyorsanız, onlarla birlikte yürüyün.
Lao Tzu

TEBESSÜM

“İki berduş kasaba meydanında avare avare dolaşırken bir kalabalığa rastlamış. Bakınırlarken, bir güvercin uçup berduşlardan birinin omzuna konmuş. Herkes toplanmış, berduşa ‘Sen padişahımız olacaksın’ demişler. Berduş ‘Olmaz’ diye ısrar etse de, inatçı kasabalılara yenik düşmüş. Padişahlığı kabul edip arkadaşını da sadrazam yapmış. Aynı gün de başlamış zulme, boyun vurmaya, vergi salmaya. Arkadaşı, ‘Yapma, halk kızacak’ deyince çiçeği burnunda padişah cevap vermiş: Güvercin uçurup padişah seçen halka böylesi az bile.”

**
Zengin bir Hintli evine bir uşak alacaktı. Bu işe talip olan adamı şöyle bir süzdükten sonra “Valinin yanında çalıştığını söylüyorsun, iyi ama nasıl inanayım? Onun yanında çalıştığını ispat edecek bir şey gösterebilir misin?” dedi. Uşak elini cebine daldırıp bir saat çıkardı; “Buyurun efendim, işte Valinin saati!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?