USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BEN YOKKEN NELER DE OLMUŞ….!

23-05-2016

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” demiş ya atalarımız.Ben denizde geçirdiğim bir operasyon ve akabindeki  nekahat  döneminden sonra döndüğüm de  ülkem “eski tas eski hamam aynı kafada bıraktığım yerdedir” ,diye beklemiştim.Ama  gördüm ki ben  yokken neler olmuş öyle!
Ülkenin  karışıklığında  şimdi sırası değildir diye düşünürken,  rüzgar  gibi bir başbakan değişikliğine  ve daha Sayın Davutoğluna güle güle bile diyemeden AKP’de fırtına gibi  kongreye gidilmiş.
 MHP yönetiminin “Ihh ıhhh gitmiycemm  kongreye gitmeyecem” inadı ben yokken yargıya da tesir etmiş ve ülke tarihinde hukukçulara bile şapka çıkartan bir erteme  furyalarına sahne olunmuş.Eğer oda tutmazsa en son çare Bizans Senatosu oyunları.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da kafasına yumurta atmışlar.Hem de kendi partilisi.Ya siz deli mi oldunuz arkadaşlar.Zaten ülkede “sisli” bir muhalefet anlayışı  var.İktidar onların  sayesinde  musmutlu ellerini ovuşturuyor.Bari zar zor yaptıkları  eleştiriler hatırına  kafalarına dokunmayız.
Sürüne sürüne de olsa nihayet HDP milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmış.Ama daha karar çıkmadan yurt dışına kaçanlar olmuş.Eğer önlem alınmazsa da HDP’de yargılayacak çaycı dışında kimseyi bulamayacağız.
Sinema sanatçısı Oya Aydoğan’da vefat etmiş.Kör ölür badem gözlü olur sözümüzün son yıllardaki en güzel örneği olmuş.Üzerinden rahmet değil pirim yağdırıyorlar.
BJK’da nihayet  şampiyon olmuş.Tüm ülke sandıklardan çıkmış naftalin kokulu bayraklarla donatılmış durumda.Burnumuzun kemiği  düştü.
Yılın düğünleri bile  benim yokluğumda olmuş.Tarkan,Sümeyye ve Kenan İmirzalıoğlu. Bir  bir yuvadan uçmuşlar.Hayranlarına da geçmişler olsun.
Altın rekora koşmuş ve 210’seviyelerine çıkmış.Artık bizde takı takılması mecbur  düğünlere “ülkede şehit haberleri var katılamayacağım” sahtekarlığına sığınıp ülkemizde aylardır yaşanan “işine geldiği gibi” modasından istifade ederiz.
Yalılarda yaşamaya alışkın  şaşkın damat Rezamız,   servet  değerindeki  kefalet teklifini  ABD’ye kabul ettiremiyerek  şimdilerde bülbül gibi  şakımaya  başlamış. Önüne yatacakların dikkatine!
19 Mayıs’ımız yine halk tarafından coşkuyla kutlanmış. En anlamlı  jesti de  prof. Aziz Sancar ödülünü Anıtkabir’e sunarak yapmış.Bizim Şahinbey Belediyesi de “Atatürk’ü Anma” ibaresini yine sehven! unutmuşta sonrasın da düzeltivermiş.
Gaziantep’im kavşaklarda sola dönüşlerin iptali ve canlı bombaların patlamasıyla  yine  gündem de number one  olmayı başarabilmiş.Sayın Güzelbey başkanımızı  bir zamanlar kebap ve baklavadan başka adımızı duyuramadı diye eleştirdiğimiz günleri çok özledik çok..
Ben yokken yine şehitlerimiz, yine  yitirilen  canlar, yıkılan ocaklar ve..
At gözlüğü ile dolaşmaya başlayanların sayılarındaki artışlar olmuş!

GÜNÜN SÖZÜ!
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.
Kanuni

TEBESSÜM
Dünyanın en ünlü kalp doktoru De Bakey'ın arabası bozulmuş, arabasını tamire götürmüş. Tamirci arabasının kaputunu açmış ve De Bakey'e dönerek:
- "Size bir şey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz. Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerde olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım!!. Söylesenize nasıl oluyor da siz milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?"
Bunun üzerine De Bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
- "BUNLARIN HEPSİNİ MOTOR ÇALIŞIYORKEN YAPMAYI DENESENİZE!!!"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?