USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BEN KADİR! DELİ KADİR!

14-11-2018

Birlik beraberlik diyoruz, etrafımız düşmanlarla çevrildi diyoruz. Dolar üzerinde oynanan oyunlar yüzünden darbe gören ekonomimizi düzeltmekle uğraşıyoruz. Şehitler veriyoruz. Teröristlerle mücadele ediyoruz. Hainlerle boğuşuyoruz. Velhasıl kafamızı yoracak daha önemli meseleler varken,bıraktık işi gücü meczup bir feslinin saçmalıklarıyla,ziyaretinde  tamamen zamanla hatası yaparak bu gerginliğe benzin döken diyanet işleri başkanıyla,çarşafa bürünüp ortalık germeye çalışan provakatörlerle vakit kaybettirilip hedef saptırılması.Yeni bir kutuplaşmaya sürüklenilmeye çalışıyoruz.Onların tamda amacı bu zaten.

Sosyal medya son birkaç gündür rahatsız edecek şekilde  " 'Atatürk ilah değildir' diyenlerle, 'Atatürk bizim her şeyimizdir' diyenler şeklinde ortadan ikiye yarılıyor.Birileri fena halde fitne kazanı fokurduyor
İstihbarat birimleri "'Atatürk ilah değildir' hactekin de kullanılan en büyük hesap, @TNWconference hesabı. Hesabın bulunduğu yer, Florida, USA. Tamı tamına, 469 kez 'Atatürk ilah değildir' hactekini tivitlemiş, 10481 kullanıcı görmüş!" Özellikle İslami açıdan hassas olan kesimler bu tür paylaşımlarla maniple edilmeye çalışılıyor.

 Şaşırdık mı? Tabiî ki de Hayır..
“Yanlış Hesap”

Adamın biri ineğini çok seviyormuş. İneğini kurtların yememesi için nefesi kuvvetli bir hoca arayışına girmiş ve nihayetinde aradığı hocayı bulmuş. Hocadan ineğini kurtların yememesi için muska yazmasını istemiş. Muska yazılmış ve ineğin boynuna asılmış. Bu olayın ardından sürüye kurt girmiş ve sadece bu adamın ineğini yemiş. Adam, ineğin muskalı başını kesip hocaya getirmiş.

 Hocaya: “ Hocam hocam ineği kurt yedi, demiş.
 Hoca: “ Nasıl olur? demiş, muskayı almış, açıp okumuş ve açıklama yapmış.
 “ Biz bir yanlışlık yapmışız. Kurdun ağzını bağlayacağımıza arkasını bağlamışız. Kurt senin ineği yedi yemesine ama hiç merak etme, kolay kolay çıkaramaz.”
Durum bu!!
Gaziantepli bir iş adamı,sabah saatlerinde şirkete gittiğinde kendisiyle görüşmek isteyen birisinin beklediğini öğrenir. Sorun nedir? diye sorduğunda;”Lütfen beni işe alın.Suriyelilerin
 fabrikasına iş müracaatı için gittim.Yabancı çalıştırmıyoruz, dediler.”

GÜNÜN SÖZÜ

Sen çare arıyorken o bahane arıyorsa, aranacak bir şey kalmamıştır!

TEBESSÜM

Köprüden geçmekte olan yobaz, bir adamın intihar etmek üzere olduğunu görür. Koşarak yanına gelir ve ‘Dur, sakın yapma’ der. Adam ‘neden’ deyince yobaz, ‘Yaşamak için birçok neden var’ karşılığını verir ve aralarında şu konuşma geçer:
- Dindar mısın?
- Evet.
- Ben de... Hıristiyan mısın Budist mi?
- Hıristiyan.
- Ben de... Katolik mi yoksa Protestan mısın?
- Protestan.
- Ben de... Episkopal mi yoksa Baptist misin?
- Baptist.
- Ooo, ben de... Tanrının Baptist Kilisesi’nin mi, yoksa İsa’nın Baptist Kilisesi’nin mi üyesisin?
- Tanrının Baptist Kilisesi’nin.
- Ben de... Tanrı’nın reformcu Baptist Kilisesi mi, Tanrı’nın orijinal Baptist Kilisesi mi?
- Tanrı’nın reformcu Baptist Kilisesi.
- Ben de... 1879 tarihli mi, yoksa 1915 tarihli reformdan yanasın?
- 1915.
Yobaz, ‘Vay kafir vay’ diyerek adamı köprüden aşağı iter!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?