USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAZILARI ÇİRKİN SEVER!!

21-05-2021

Çok değil,bundan 5-6 yıl öncesine kadar makale konusu bulmakta sıkıntı yaşadığımız  zamanlar çok olurdu.Havaların ısınması ile tatil beldelerine kaçış ile yavaşlayan siyaset,bürokrasi trafiği bizlere de yansırdı.

Sabit belirli gündemlerimizin dışında konu bulamazsak Gaziantep’in trafiğini,kentsel dönüşümlerdeki aksaklıkları,trafik canavarlarını…yazardık.Eğer seçim zamanı ise de adayların birbirleri ile olan atışmaları,vaatleri malzememiz olmaya yeterdi.

Ama şimdi,her günü ayrı bir sürpriz olan güzel ülkemde, hangisini daha önce yazsam bunalımını yaşıyoruz.Öyle ki ülke gündeminden kendi kentimize,sorunlarına da yetişemiyoruz.

-Hem dünyayı hem de bizi etkisi altına alan pandemi,biran önce  bitip kaybolacağına oda kendini güncelleyerek insanlığı bitirmeye kararlı görünüyor. Sonrasında bulunan aşı da ise polemiklere sahne oluyor.Aşı kısırlık yapıyor, faydası yok dış güçlerin silahı, el altından önce torpilliler vuruldu,kim kimden öncelikli olmalı..dedikoduları bitmiyor,bitemiyor.Mikserlere de bu sırada gün doğmuş oldu.

İsrail Şaşırtmadı!

-ABD ve Avrupa’nın  torpilli çocuğu İsrail,dünyanın gözünün içine baka baka sivilleri,masum insanları katlediyor.Dostun düşmanın ayan beyan ortada olduğu bu dönemde  maddi manevi güçlerini kullanması beklenilen Arap dünyası her zaman ki üç maymunu oynamaya devam ediyor.Bir zamanlar İsrail’in kurulmasında başrol oynayan İngiltere bile şaşkın.

Bu adamı sevenler ne çokmuş!

-Botokslu mafyanın biri, her gün çevirdiği filmleri sosyal medyadan paylaşıyor.En son 6. Bölümü yayınlamış.Kurtlar Vadisi’nin bile izlenme oranlarını geride bırakan bu videolar nedense dünya medyasını daha bir ilgilendiriyor.Times,manşetlerinden indirmiyor.Bir zamanlar bu şahısla yakınlığı olanlar da korkuyor ve tedirginler.Acaba bana da bulaşacak mı? diye..Bu şahısla ilgili hukuki süreç başlatılması için daha kimlerin adını ağzına alması bekleniyor? Ya da geri plandaki destekçileri kimler? Bu kadar malı,mülkü, hatta şöhreti nasıl yapabildi? Soracak o kadar çok şey var ki…

Sosyal medya başa bela!

Sosyal medyada ne paylaştığına,kimleri paylaştığına çok dikkat edeceksin.Hele hele birde aniden yıldızı parlayanlar büyük tehlike.Bunu günümüz bazı yalaka gazetecileri,fırsatçı sanatçıları artık iyi bellediler.Bir zamanlar övgüler dizdikleri adamlarla olan fotolarını,paylaşımlarını silmekten parmakları uyuştu vesselam..

-Kadına uygulanan,şiddet,cinayetler toplum tarafından  neredeyse kanıksanmaya başlandı.Cani eşler,ruh hastaları, nasıl olsa az ceza alırız kafasıyla artık racon olmaya başlayan şiddetin dozunu korkmadan arttırdılar.Acil çıkması beklenen yasalarda  nedense sümen altı olmaktan yıpranmaya başladı.Sık sık bakanları değişiyor ama nedense yasalar değişemiyor.

-Siz siz olun sakın yolda,trafikte nerede olursa olsun kimseye bulaşmayın.Sülalenize de sövseler duymazdan gelin.Bulaşmak durumunda kaldığınızda  da hemen oradan tüyün.Çünkü ne kadar haklıda olsanız,öldüresiye de dövülseniz,hakarete de uğrasanız saldırgan ceza almıyor,savcılık salıveriyor.Size de yediğiniz dayak kar kalıyor.
-Benzin zammı,yükseklerden uçan dolar,elleri yakan altın fiyatları…kusura bakmayın sizin havanızı bile söndürdü bu sıcak gündemler…Sizi şu sıralar dedikodu edeceklerin kafası yoğun. Acımasızca  yükselmeye devam edin..

GÜNÜN SÖZÜ

Öküzün yalakası, kasabın bıçağını yalarmış.
Atasözü



TEBESSÜM

KISSADAN HİSSE
Hindi: Şu ağacın en üst dalına çıkmak istiyorum ama hiç gücüm yok..
İnek: Neden benim dışkımdan biraz yemiyorsun? Onlar besin deposudur.
Hindi bir parça dışkı yedi ve gerçekten bunun ilk dallara
ulaşacak kadar enerji verdiğini fark etti.
Ertesi gün biraz daha yedi ve ikinci dala ulaştı, birkaç gün sonra ağacın en üstüne çıkmayı başardı.
Aniden bir çiftçi ağacın tepesindeki hindiyi fark etti ve onu vurdu.
Hisse:
Bok yemek sizi en üste çıkartabilir ama orda kalmanızı sağlayamaz...
Kaynak:Mustafa Kızıklı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?