USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATININ YENİ OYUNU; MEZHEP SAVAŞLARI!

10-01-2016

Uzun süredir bölgemizde,  terör gurupları eli ile yönetilen Kürt-Arap, Türk –Kürt   milliyetçiliği  kavgaları, çekişmeleri  artık halklarında uyanması,oyunların farkına varması  ile eski etkisini kaybetmeye başladı.
Bölgeyi artık milliyetçilik oyunları ile  uyutamayacağını  anlayan  sömürgeci batı, elde etmek için sabırsızlandığı bölge kaynakları için şimdi de ”B planını sahneye koymaya hazırlanıyor.
En büyük kankileri olan bölgedeki  can dostları Suudların taşeronluğu  ve desteği ile  Ortadoğu’da ve de ülkemizde mezhep çatışmaları başlatıp bundan sonra da bu yolla insan kanı dökmek, kaos yaratmak hevesindeler.
İran’da  bu oyunlara karşı her zaman ki gibi  Rusya ile işbirliği içinde ve Ortadoğu’daki Sünni kuşağı içinde bir Şii hareketi başlatmaya çalışmakta.
Suud’lar yaz başından beri alttan alta yürüttükleri  mezhep politikalarını Ayetullah Nemri’yi  idam  ederek alevlendirdiler. Ve İran ile de savaş noktasına geldiler.
Suudlar batılı efendilerinin de emri ile yeni idamlar gerçekleştirebilirler ki bu da önemli Şii nüfusu bulunduran Suud’da iç  savaşında  fitilini ateşleyebilir.
Şimdi Suudlar  durup dururken neden böyle bir maceraya atılacak? Derseniz de, alınan her tavizin bir bedeli olacağı ve zamanı gelince de  bu  bedelin ödeneceğinin  olmasıdır. Tıpkı besleyip büyüttükleri Saddam’ın zaman  içerisinde   kendilerine karşı çıkmasının bedelinin idamla ödediği gibi. Şimdi bedel ödeme sırası da Suudiler’ dedir.Efendilerine karşı çıkmak gibi de lüksleri olamaz.
Bu olayların bizi ilgilendiren kısmı ise İran medyasının    Cumhurbaşkanımızın  Suudi Arabistan ziyaretinden dolayı Nemri’nin  idamının  Türkiye ile ilişkilendirilme çabaları. Yani  bizi idamların destekçiymiş  gibi göstermeleri.
Biz NATO üyesiyiz. ABD’de   Suudi Arabistan’ın  tarafında  ve bizimde yanında olmamızı istiyor.Tıpkı Suriye olayında Esat karşıtı olup bizi de hiç ilgilendirmeyen bir maceranın içine sokması gibi.Suriye macera da en büyük bedeli ödeyenlerin  başında  olduk ne yazık ki.Hükümet itiraf edemese de savaşın en büyük mağluplarından olduk.
Umarız ki bu sefer Suriye’de olduğu gibi  yine ABD’nin  tuzağına düşmeyiz ve  gereksiz maceralara  atılmayız.
Yanı başımız da  mezhep savaşları başlatılıyorken bizde de Alevi- Sünni kavgasının fitilini ateşlemeye hazırlanıyorlar. Ama umduklarını asla bulamayacaklardır. Alevi kardeşlerimiz zaman zaman istenilmeyen saldırılara maruz kalsalar da hiçbir zaman istenileni vermemişleridir. Daha önceden de denenmiş ama hiçbir sonuç elde edilememiştir.
Alevi  vatandaşlar bu sefer de oyuna da gelmez, kışkırtmalara da.
Nasıl yıllarca uyutulmaya çalışan Kürt kökenli vatandaşlarımız uyanmaya başlayıp PKK’nın gerçek yüzünü görmeye başladılar  ise zaten yıllardır oyunlara alışkın ve temkinli olan Aleviler hiç ama hiçbir tahrike  gelmez..

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar makam ve derece için aşağılıklara katlanır, bayağı hallere düşer; yücelik ümidiyle aşağılık şeylerden lezzet alır.

MEVLANA
TEBESSÜM

Üç Amerikan askeri ıraklı bir amcanın bakkal dükkanına girerler.Alış veriş yaparken 'kahrolsun Amerika' diye bir ses duyarlar.Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler.Bunun Üzerine Iraklı bakkal amcaya 'bu papağanı buradan yok et yarın geldiğimizde görürsek seni mahvederiz' derler.
Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düşünmeye başlar.Çünkü papağanını  çok sevmektedir.Derken aklına cami imamlarının papağanı gelir.Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve 'Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değiştirelim' der.Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir.
Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelir, papağanı görürler ve kızarak “biz sana bunu yok edeceksin demedik mi? Deyince;
Bakkal amca” bu papağan o değil”  dese de inandıramaz.Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:”kahrolsun Amerika!!
ses çıkmayınca bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını söyler:
-Kahrolsun Amerika!
(ses yok)
-Kahrolsun Amerika!
(ses yok)
-Kahrolsun Amerika!
Ve papağan dile gelir:
-Amin evlatlarım,aminnn.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?