USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞKANIM; BİZDE İSTERİZ!

24-11-2016

İstanbul  Büyükşehir Belediyesi aldığı radikal bir kararla saat ondan sonra kadın yolcuları durak dışında istedikleri yol boyunca  bırakabilecekmiş. Kadınlar için alınmış ne güzel bir karar.Artan kadın cinayetleri,tecavüz ve cinsel saldırı vakalarından sonra kadını korumaya yönelik küçükte olsa bir adım atılması gerçektende sevindirici.Nihayet bizi de düşünen birilerinin olması umut verici.. 

Bizim  büyükşehir belediye başkanımız zaten bir kadın. Aynı zamanda aileden ve kadından sorumlu bakanlıkta yapmıştı.Bakanlığı döneminde de güzel çalışmalara imza atmıştı.Bu yüzden  kadınların  sorunlarından, derdinden çok iyi anlar. Şehir olarak reklamı etiketi sevmemizde göz önünde bulundurulduğunda neden bizde de böyle bir uygulama olmasın? Hatta biz bir adım daha ileriye taşıyarak akşam saat ondan sonra bazı kenar, izbe   bölgelere ek seferler dahi ekleyebiliriz. 

Diğer belediyelerden önce biz uygulamaya geçersek hem de bunun reklamını allayıp pullayarak ta yaparsak kim tutar bizi.Hem  artı hanemize de  bir çizik daha atabiliriz. 

Ayrıca üniversite de okuyan kızlarımız adına da güvenlik adına belediyemizin düzenleyeceği hizmetlere de imza atabiliriz.Siz uygulama deyin bizde daha ne fikirler var! 

İki milyon nüfusu geçen şehrimizde kadın sığınma evinin sayısı ne yazık ki yetersiz sayıda.Üzerine Suriyeli kadınlar ve onların da yaptıkları evliliklerden doğan sorunlar yüzünden sıkıntılar gittikçe artmakta.Bir şehirde kadın sığınma evlerinin yetersiz   olması ne kadar eksiklikse, kadınların artık  huzurlu ve bilinçli sahiplenmeyle bu evlere  ihtiyaç duyulmadan yaşaması ve evlerin ortadan tamamen kaldırılması da bir o kadar önemli.. 

Cumhurbaşkanımızın kızları Sümeyye Erdoğanın’ da  yöneticisi olduğu KADEM’in de  büyük tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesine ilişkin kadın derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelmesi umut verici oldu. 

Kız çocuklarımızın tamamı eğitim hakkını kullanabildikleri zaman bizler kadın haberlerini daha az yapmaya başlayacağız..Umudumuz var! 

GÜNÜN SÖZÜ 

Ben şu iki zayıfın hakkını yemeyi size haram kıIıyorum; yetim ve kadın hakki. 

 (Hz. Muhammed s.a.v.)

TEBESSÜM

Genç bir adam süpermarkette dolaşırken yaşlı bir kadının kendisini izlediğini 
fark eder. Fazla aldırış alışverişine devam eder.

Bir şeyler alır ve kasaya gelir. Bu sırada yaşlı kadın adama:

- "Size bakmamdan rahatsız oldunuz ama yeni ölen oğluma çok benziyorsunuz bu 
yüzden size bakıyorum" der.

Bunun üzerine adam üzülerek:

- "Oğlunuzu kaybetmenize çok üzüldüm. Yapabileceğim bir şey varsa çekinmeyin 
söyleyin." der

Yaşlı kadında;

- "Marketten çıkarken bana güle güle anne derseniz bu beni çok mutlu eder."

Ve kadın marketten çıkar. Adam da ona

- "Güle güle anne" diyerek veda eder.

Kasadaki tezgahtar alışverişinin 100 milyon tuttuğunu söyler.

Adam şaşırır ve

- "Ama nasıl olur ben sadece bir kaç ufak şey aldım." diye çıkışır.

Bunun üzerine tezgahtar kız

- "Anneniz onun aldıklarını da sizin ödeyeceğini söyledi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?