USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BANKAMATİK MEMURCUKLARI!

17-04-2019

Partisi,tarafı, yakınlığı,torpili kim ve neden olması hiç mi hiç önemli değil.Haksız yere,emeksiz,zahmetsiz,alın teri dökmeden,oturduğu yerden kazanç edinmeyi normal görüp şapır şupur yiyenlere söylenecek söz bulamıyorum.

Hatta bunun dini,imanı,vicdanı ve de haklı bir sebebi olacağını asla  da kabul edemiyorum.

Yıllar önce  ATM ‘den haksız yere maaş çekerek sevk-i sefa sürülebileceğine inanmış  bir tanesi ile tanışma şerefine! Erişmiştim.Sevgili babacığı mevcut belediye başkanının yakın arkadaşı olması lütfu ile  hanım efendi belediyenin eşiğinden bile adım atmadan  her ay tıkır tıkır maaşını alıyordu.Hem de mühendis kadrosundan oldukça da  yüksek bir maaş.

Hangi partiden,kimin nesi  olması da hiç önemli değil.Çalışmadan,oturduğu yerden her ay  eli bile titremeden o parayı çekmesindeki ahlaka ve vicdana sahip olmasıdır önemli olan.

Yeni  belediye başkanı seçildiğinde ATM’ den ne kadar haksız yere maaş alan varsa kapı dışarı etmişti.Bizde tam bu onurlu hareketi alkışlayacaktık ki kendi yakınlarına yer açmak için olduğunu gördük ve elimiz havada asılı kalıverdi.

Bizim sanki çalışmışta işten çıkarılmış gibi birde utanmadan yaygara koparan sözde  işsiz kalan zavallı mağduremiz!  İse  sanki sabah akşam  çalışıp hak etmiş gibi arsızca aldığı tazminatı ile de altına lüks bir araç çekiverdi.  

Onlar erdi muradına biz çıkalım… kul hakkı yiyenlerin sonları  öyle mutlu sonlarla bitmiyor işte..

Sonuç olarak yıllar yıllar dediğimiz,geçmez dediğimiz zaman  aslında çok çabuk geçiyor ve kul hakkına göz dikip haram yiyenlerin sonlarını net bir şekilde görebiliyorsunuz.
Anladığınız gibi, ailecek perişanlar.
Ne olacaktı ki?

GÜNÜN SÖZÜ

Gеrеk yok hеr sözü laf ilе bеyana, bir bakış bin söz еdеr bakıştan anlayana. (Mevlana)

TEBESSÜM

Diktatörün biri, uyguladığı politikaların etkilerini araştırmak üzere kıyafet değiştirerek bir meyhaneye gider. Adamın biri, çok zengin bir sofrada demlenmektedir, yanına gider.
- Böyle içebilmek için iyi kazanıyor olmalısın. Günde ne kadar kazanıyorsun?
-2000 lira.
-Peki büyük liderimiz, vergileri biraz daha arttırıp, çalışma koşullarını ağırlaştırırsa ne kadar kazanırsın?
-4000 lira.
-Peki kemerleri biraz daha sıkarsak?
-Ooo... En az 5000 lira.
Diktatör sinirlenmeye başlar.
-Peki ya insanları ölümüne çalıştırırsak?
-O zaman 10,000 liradan aşağı kazanmam!
-Öf be adam, ne iş yapıyorsun sen yahu?
-Tabutçuyum!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?