USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AZRAİL’İN TÜRKİYE REHBERİ

03-05-2016

Eskilerin ölümle ilgili çok güzel  bir  duası  vardır;”Allah her insanoğluna evlatları başında yer yatak ölümü versin..”diye.Başka ülkelerde olsanız belki bu ihtimal  sizin için yüksek olabilir ama Türkiye’de yaşıyorsanız; böyle huzurlu bir ölümü çok görürsünüz.
İnsan hayatının önemli olduğu ülkeler sıralaması yapsak muhtemelen en sondan birincilik bizim olur.
Kadınsanız zaten hayata mağlup başlamışsınız ki, eş, baba, töre şiddeti  cinayetlerine kurban gitmeniz olağandır.Kadın cinayetleri ve intiharlarında altın madalyamıza az kaldı.
Sağlıkta yapılan hatalarla, ihmallerle en basit operasyonlardan   sağ girip ölü çıkmayacağınızın garantisi yok.Ağır hastalıklarda ilaç sıkıntılarını delerseniz yaşarsınız.Yoksa mezar yerinizi hazırlayın.
Yolda giderken başınıza her an  roket, bomba düşmesi ülkemizde artık  normalken, güvenle  evde çayınızı yudumladığınız düşünürken bile  maganda kurşunu hedefi olabilirsiniz.
Otobüste, kaldırımda beklerken aniden patlayan bir bombanın hedefi olamayacağınızın asla garantisi yok. Yanlış yerdeyseniz patlarsınız. Doğru yeri de bilen yok.Oda canlı bombanın keyfine kalmış artık.
Yediğimiz kontrolsüz gıdalar yüzünden hormonal  hastalıklar,kanser vakaları ve adını dahi duymadığımız hastalıklardan ne kadar kurtulma şansına sahibiz? Kuş gribi,domuz gribi olmadı vampir gribi.Ölelim de adının ne olduğu çokta mühim değil.
Trafik terörümüzde ne yazık ki PKK ile başa baş yarışmakta.Hatta amansız yarışta  zaman zaman önüne bile geçmekte.En kısa yolculuğa dahi çıkarken insanlar sevdikleri ile helalleşir oldu.Gidiş belli dönüş meçhul!Trafikte kol gezen eli silahlı öfkeli magandalarımızda unutmayalım.Ayıp olur.
Dünya da çokta benzeri olmayan bir ölüm sebebi de  yine  bize özel ;” kahrından ölme ” şekli.İftira atmanın, haksız suça uğramanın çok kolay olduğu ülkemizde yasaların ve hukukunda şahane işlemesinden dolayı suçsuz yer yıllarca  içerilerde kalıp,eziyetler çekip  dert sahibi olarak  Azrail’in listesine girmeniz de çok kolay.
Bakımı yapılmayan asansörler düşmeniz çok sıradan.
Tedbiri yapılmayan inşaatın altından geçerseniz   hiçbir garantiniz yok.
Hiçbir güvenliği  olmayan    Azrail’in en rahat ettiği maden ocaklarında, tedbirsiz iş kazalarında ölüm sizin her an ensenizde gezinir.
Hiç olmadı;
 Bu kadar yaşanan olaylara karşı halen at gözlüğü ile dolaşıp neyimiz eksik diyenlere, ölüme tedbir için abdestsiz dolaşmayın diyenlere,istikrar da istikrar diyenlere karşı çıldırır, kahrınızdan ölürsünüz!
Bu kadar bol malzeme varken Türkiye’ de rahat yatak ölümünü bu kafayla siz çok görürsünüz.

GÜNÜN SÖZÜ
İnsan ne zaman ölür bilir misiniz; tembellikten, inançsızlıktan ve hayatı yaşamaya değer kılmayı becerememekten.
Bernard Shaw

TEBESSÜM
Kadının biri, 46 yaşındayken kalp krizi geçiriyor ve hastaneye kaldırılıyor.
Ameliyat masasındayken, ölüme yakın, birden bir hayal görüyor.Azrail’i görüyor ve soruyor:
- "Benim saatim geldi mi?"
Azrail cevap veriyor:
- "Hayır, senin daha 43 sene, 2 ay ve de 8 günün var".
Narkozdan uyandığında, estetik yaptırmaya karar veriyor.
Yüzünü gerdiriyor, dudaklarını doldurtuyor ve de göğüslerini düzelttiriyor. Yeniden doğmuş gibi  daha uzun bir süre yaşayacağını bildiği için şimdi, o kadar ameliyatın değdiğini düşünüyor.
Son ameliyattan sonra, hastaneden tamamen yeni bir insan gibi çıkıyor.
Tam karşıdan karşıya geçiyor ki, ambülans çarpıyor. Ölüyor.
Cennette Azrail'e soruyor:
- "40 seneden daha fazla yaşayacağımı sanıyordum! Neden o zaman bana o ambülansın çarpmasını sağlayıp beni öldürttün?"
Azrail cevap veriyor:
- "Kız, sen miydin.Ama ben seni tanıyamadım..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?