USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ATAM; UYANDIK ARTIK. İZİNDEYİZ!

10-11-2016

Yıl 1938;

General McArthur’un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der:

“ Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim ” dedirten o büyük özlemi ve onu oluşturabilen Mustafa Kemal’i.

Yada, yıl 1938. Bir İran’lı şair bir Tahran gazetesine ölümü üzerine bir şiir yazar. İşte o şiirin iki mısrası;

“ Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir. ”

Yıl 1976;  UNESCO üyelerine bir öneriyle gelir. Öneri paketindeki bir cümle  diyor ki;  Bu gün UNESCO’nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal’dir. ” Öneri nedir ? Öneri ise onun doğumunun yüzüncü yılında, 152 üyesi vardı. “UNESCO’nun 152 ülkenin devletleri  doğumunu aynı anda kutlasın” önerisidir. Birden İsveç delegesi ayağa kalkar ve şöyle söyler:

“Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?” şeklindeki kinayeli sözlerine, Rus delegesi ayağa fırlar yumruğunu masaya vurur ve 152  ülkenin delegelerine aynen şöyle söyler;

”Genç delege arkadaşım hatırlatmak isterim ki ATATÜRK öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke her problemimizde çare olarak aramalıyız ” sözlerini döktürtebilen bir Mustafa Kemal. Sonra nemi olur? UNESCO tarihinde ilk ve tekdir hiç negatif oy yok, hiç çekimser oy yok 152 ülke şu metne imza atar. Başta itiraz eden  İsveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrofona gelir ve aynen şunları söyler;

"Ben ATATÜRK’ ü inceledim bütün ülkelerden özür diliyor ilk imzayı ben atıyorum ” der.

İşte o muhteşem belge diyor ki;

“ATATÜRK KİMDİR; ATATÜRK ULULARARASI ANLAYIŞ, İŞBİRLİĞİ, BARIŞ YOLUNDA ÇABA GÖSTERMİŞ ÜSTÜN KİŞİ, OLAĞANÜSTÜ DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRMİŞ BİR İNKİLAPÇI, SÖMÜRGECİLİK VE YAYILMACILIĞA KARŞI SAVAŞAN İLK ÖNDER, İNSAN  HAKLARINA SAYGILI, DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, BÜTÜN YAŞAMI BOYUNCA İNSANLAR ARASINDA RENK, DİL, DİN, IRK AYIRIMI GÖSTERMEYEN, EŞİ OLMAYAN DEVLET ADAMI, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU”

Aramızdan  bedenen ayrılalı 78. Yılında, hiç eksilmeyen  fikirlerin, ilkelerin ilk günkü gibi taze ve capcanlı bizimle yaşıyor ATAM..Bu yıl daha bir başka özlemle ve hasretle  ama bir o kadar da uyanmış bir yürekle sevgiyle andık seni.

Bir zamanlar sadece okuyup geçtiğimiz ama her kelimesi ile bugünlere işaret ettiğin  “Gençliğe Hitaben” bize önemli bir miras olarak bıraktığın her Türk’ün mutlaka okuması gereken  “ Nutuk” ve  önemini yeni  yeni kavrayabildiğimiz inkılapların.. Senden ayrılışımızın 78. Yılı uykuda olan bir milletin uyanışı yeniden dirilişi ve birbiriyle kenetlenerek birlik ve  beraberliğimizin  dünyaya daha güçlü bir sesle haykırışı olacaktır.
Seni unutmadık..unutturmayacağız..

Genel Kurmayı Başkanlığımızın dikkat edilmesi gereken anlamlı 10 Kasım  çağrısı;

GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BASIN DUYURUSU

“Ebedî  Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün 78'inci Ölüm Yıl Dönümü'nde gönüllerde hiç ölmediğinin; Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin, ülkesinin, bayrağının ve milletinin hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması amacıyla Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının katılımıyla Anıtkabir Komutanlığında 10 Kasım 2016 saat 15.00'te“Ata'nın Huzurunda Ordu Millet El Ele” temalı bir faaliyet icra edilecektir. Faaliyet esnasında Genelkurmay Başkanı öncülüğünde 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu Anıtkabir ziyaretçileri, şehit, gazi aileleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından gökyüzüne bırakılacaktır.”

GÜNÜN SÖZÜ

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

ATATÜRK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?