USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AT İZİ İT İZİNE KARIŞIRSA…

25-07-2016

PKK terörü belasıyla uğraştığımız günleri fırsata çevirmek isteyen Gülen Cemaatinin 15 Temmuz da ki darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca Türkiye farklı bir dönemece girdi.
Cemaatle uzaktan yakından alakalı kim, ne varsa tasfiye uygulaması..
Aslında bunun için hükümetin çokta yorulmasına gerek yok. Zaten cemaat mensupları kaptıkları kadrolara diğer taraflardan ayrılmak için fişlenerek girmişlerdi. O zamanlar cemaat mensubu olmak, onlarla kol kola gezmek, iltifat etmek ayrıcalık idi.Güç tutulmasına kapıldıkları dönemde  aç gözlerle insanlardan para toplayıp yurt dışındaki patronlarına para akıtan cemaat mensupları, kendilerine biat etmeyen iş adamlarına,cemiyet başkanlarına şantaj ve tehditlerle sindirmek, biat etmeyenlerinde hayatlarıyla oynayarak , hedeflerine doğru koşarak ilerliyorlardı.
Gerçek hedef ve amaçlarını da zaten 15 Temmuz gecesi görmüş olduk; Darbe ile ülkeyi ele geçirmek!
İktidarın hızlı bir şekilde cemaat kadrolarını tavsiye etmeye başlaması ile panikleyen yandaşlar için okyanus ötesinden gelen talimatlardan biriside “ elinize bayrak alarak,hatta herkeslerden çok cemaate küfrederek, demokrasi eylemlerine katılın ve gizlenin” imiş.
Zaten sosyal medya da cemaat mensubu olarak bildiğimiz şahısların kendilerine demokrasi bekçisi süsü vererek bol bol selfi atmalarına, profillerini bayraklarla süslemelerine acıyarak gülüyoruz.
En komiği de darbe girişimi öncesi ABD’ye kaçıp yerleşen,halen milletvekili  emekli maaşını tıkır tıkır alan kendisinden her zaman gıcık kaptığım Hakan Şükür ve saçmalıkları. O densiz dahi  darbe yapanlara içi kan ağlasa da sallamaya başlamış.
 Ve Şükür gibi cemaat biatçılarının  diğer tepe guruplarının sözde darbeye tepkileri ne kadar çok sallamalı olsa da zavallıca.Belki birilerini kandırırız diye hayal kuruyor da olabilirler.
Tabi vatandaş olarak yerseniz..
Vatandaş olarak en çok merek ettiğimizde zaten yakın zamana kadar cemaatin eteğinde dolaşan,yalakalıkta sınır tanımayan,Gülene ödül verme yarışında olanlar..Bir zamanların bakanları,milletvekilleri..peki onlar dan da hesap sorulması gerekmiyor mu?
17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'yla birlikte hükümetten birçok isim cemaatin devlete sızma iddialarını dillendirmeye endişe etmeye başlamıştı Oysa ki AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik yaklaşık 2 sene önce yaptığı açıklamalarda "İnsan kendisine ait olan bir şeyi ele geçirir mi? Yıllarca bu paranoya ile yaşatıldık. Buna kargalar bile güler" demişti.Valla Sayın Çelik;  sizin o gün savunduğunuz cemaatin yaptıklarına bugün yaşananlara biz gülmüyoruz,endişe ediyoruz.
Şimdi ise darbe girişimi başarısız olunca  paçalarını kurtarmak için Gülene sallamaya başlayanlara  nedense biz hiç mi hiç inanmıyoruz.
Son nefeste  Azrail’i görüp öleceğini anlayarak getirilen şahadetin kabul olmaması gibi…
GÜNÜN SÖZÜ
Sonunda 'eyvah' diyeceğin şeylere, başında 'eyvallah' deme. Pişman ol fakat pişman ölme..
Necip Fazıl KISAKÜREK

TEBESSÜM
Bizim köylü Ahmet eşeğini satmaya karar vermiş. Kıymeti taş çatlasa 50 milyon lira eden eşek için pazarlık payını da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymuş. Komşu köyden acilen eşeğe ihtiyacı olan Mehmet 100 milyon ödeyip almaya razı olmuş. Köylü Ahmet eşeğini satmış ama akşam da uykusu kaçmış. Düşünüp durmuş, Mehmet 50 milyon liralık eşeğe niye 100 milyon lira verdi?" diye. İçi rahat etmeyince ertesi gün eşeğini geri almaya karar vermiş. Pazara gittiğinde Mehmet'in eşeği 200 milyon liradan satışa çıkardığını görmüş. Sonunda 200 milyon liraya almak zorunda kalmış. Aynı olay bu kez Mehmet'in başına gelmiş.
O da ertesi gün eşeği geri almaya karar vermiş. Bu alışveriş her gün fiyatı arta arta devam etmiş. Birkaç gün sonra pazara bir başka köyden Hüseyin gelmiş. Hüseyin pazardaki kalabalığın arasına dalınca bir de ne görsün:
- "Al, al, al, sat, sat, sat" bağrışmaları arasında bir yaşlı eşek ve bu eşeğin 1 milyar liralık satış fiyatı....!
Yanındakine sormuş
- "Hemşerim, bu yaşlı eşek 1 milyar lira eder mi yahu?"
Adam hemen yanıtlamış;
- "Valla grafikler ortada. Bu eşeğin fiyatı 50 milyon liradan başladı, 950 milyon liraya geldi. Şöyle bir tekniğine bakarsan görürsün. Eşeğin fiyatı 1 milyardaki direncini kırarsa, 1.5 milyara kadar yolu var. "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?