USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“ALLAH YERLERDE SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNDÜRSÜN” MODASI

23-09-2018

“Allah akıldan fikirden edip, ele ayağa düşürüp,el alemin ağzına sakız edip,  yerlerde  süründürmesin”  diye  dua ederdi  rahmetli  ninem..

Giderek artan şarlatanlıkları gördükçe “Aminnn hem de çok amin diyesimiz geliyor.

Bir yandan çocuğuna pantolon alamamanın kahrıyla intihar eden bir babanın dramıyla  yüreğimiz  korlarda yanarken, bir yanda soytarılıkta zirveyi zorlayanların aptallıklarına tahammül edebilmek zor; gerçekten de artık çok zor.

Esas kuruluş amacı anında bilgiye erişim, haberleşme,bilgi alışverişi…olan sosyal medya, hayatımıza,evlerimize  girdiği günden beri işi gücü olmayanların, sanal şöhret olmanın yollarını arayanların etkin kullanım alanları olması yüzünden  adına moda denilen absürt,iğrenç ötesi hareketleri görmek mecburiyetinde bırakılıyoruz.
Birtakım gereksiz tiplerin  biranda, sosyal medya sayesinde şöhret olmaları da bazı aklı kıtları sözde farkındalıklarla dikkat çekerek  ünlü olabilme hayallerinin  iştahını kabarttı.

Ağız dolusu suları püskürtmeden tutun da,eşek şakasının en janjanlıları sosyal medya canavarlarının eksik akıllarının eseri oluyor.

Bir ara çalışır vaziyetteki arabadan atlayıp şarkı söyleyerek yürüme modası çıktı.Aklı olmayan ne kadar meczup varsa kendince uygulayıp sosyal medyada paylaştı.Öyle ki  zavallı eşekleri tutunda koskoca TIR’la bile deneyenler oldu.Neyse ki birkaç küçük sıyrık ve sağı solu çarpmış araçlarla kurtulduk bu akımdan derken şimdide yerlerde sürünme modası hortladı.
 Hangi aklı eksik çıkardı bilmem ama   kendini merdivenden, arabalardan atan  insan figürleri son günlerde gözlerimizi yakmaya başladılar bile.En çokta türbanlı kızlar çok beğenmiş olacaklar ki onlar marifetmiş gibi  en saçmasından görüntüler yayınlıyorlar.
Allah akıl fikir versin diyeceğim ama olmayan şeyi dilemek ne kadar doğru onu bilemedim.
Madem ki farklı, çılgın fikirler modası  var bendenizden yeni bir akım başlatayım bari; “Kolundan tuttuğunu balkondan atma modası ve anlık çekilen düşme pozisyonları.” Asıl cesaretli ve farklı akım diye ben buna derim.Hem  şöhret budalası bazı gereksiz yaratıklardan kurtulmuş oluruz hem de en cesurunu yaparak dünyada da sesimizi duyurmuş oluruz.Kurtulamayıp mevta olanlara  bir şey diyemeyiz ama sıkıntı yok; kalan sağlar bizimdir.

GÜNÜN SÖZÜ

"Akıllılar hep kuşku içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir."
Bertrand Russel

TEBESSÜM

Temel'e sormuşlar:
- "Güzel olmayı mı tercih ederdin yoksa aptal olmayı mı?"
Temel biraz düşünmüş;
- "Tabii ki aptallığı" demiş.
- "Niye?" diye sormuşlar. Temel;
- "Güzellik geçicidir." demiş...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?