USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Akplilere din dersi verilsin!

19-09-2015

Eleştirilerimde her ne kadar üslubuma dikkat etmeye özen göstersem de herkesin” bir bam teli” vardır misali, dine, dinayete, peygambere hakaret vari sözler söyleme cesaretini gösterenler oluyorsa asla affetmiyor, şiddetle de kınıyorum.

AKP muhafazakarlıktan bahsediyor, din diyor,diyanet diyor, her cümlenin başında hamdolsun diyor.Ama bakanları,milletvekilleri sıradan bir açıklama dahi yaparken güya dindarlıklarını konuşturma adına örnek vereyim derken,dini bilgileriyle ilgili batırıyorlar,saçmalıyorlar.

En son, İç İşleri Bakanı Efkan Ala, AKP gençlik kollarına hitaben yaptığı bir konuşmasında, örnek! bir abi olarak, diğer kesimlerden için ”Eleştirmekten çekinmeyin, acımasızca eleştirin” nasihatını verip, ama çokta gurura kapılmamaları konusunda uyararak sözü Peygamber Efendimize getiriyor ve ;“Peygamberimiz Mekke’yi fethedip oraya girerken muhtemelen tabii şimdi buradan biz çıktık, geri geldik ve Mekke’yi fethettik, insanlar fevç fevç İslam’a giriyorlar. Muhtemelen kendisine bir pay çıkardı oradan. Bakın biz böyle bir medeniyetin, böyle bir inancın temsilcileriyiz. İnsanın biraz gururlanması doğal bir şeydir, insanidir. Ama hemen ikaz ediliyor. ‘İstiğfar et, Allah tövbeleri çokça kabul edendir.’ Onun için biz kendimize pay çıkarmıyoruz başörtüsü yasağını kaldırdık diye. Allah yaptı diyoruz. Kuran’ı Kerim’i her yere askeri okullar dahil biz sokmadık. Kendisi yaptı, bizi de onunla imtihan etti.” Şeklinde talihsizce açıklama yapıyor. Ki o olayın aslı, Peygamber Efendimizin tavrı kesinlikle öyle değil. Yani kısaca biz güçlüyüz, iktidarız diye peygamber gibi kibre kapılmayın demek sitiyor.Biz dahi başörtüsünü kaldırdık: kibirlenmedik.Kuran-ı askeri okullara soktuk, kibirlenmedik.Ama peygamber Mekke yi fetih etti diye kibirlendi,Allahtan ikaz aldı.Kıyaslamaya bakar mısınız?
Diyanetten peki bir kınama, ayıplama, açıklama var mı? Tabi ki olamaz. Çünkü günümüz diyaneti de fetvaları kuran hükümlerine göre değil, iktidar hükümlerine göre veriyor ne yazık ki .Tamamen sembolikler..
Dini bilgileri geçtik, saygı dahi göstermekten aciz Egemen Bağış ın ”Google’a gir, Kuran’da atıyorum kardeşlik, Kuran’da nankörlük Kuran’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin” diyen ,bakara süresine” makara” diye dalga geçmeleri, bizim unutmadığımız ama hükümetin unuttuğu saygısızlıkları halen sıcaklığını koruyor.

Açık gezen kadınlara küfürler yağdıran, dört eşliliği savunan , İslam dinini çirkin siyaset malzemesi yapan bazı AKP liler için ciddi şekilde dini eğitim kursları açılmasında yarar var.Başkanımız imam hatip çıkışlı olduğu için sıkıntı yok ama din kelimesini bu partiye geldikten sonra duyanlar için ciddi sıkıntı.Bunlar bu şekilde konuşmalara devam ederse başbakanında büyük rahatsızlıklar yaşaması kaçınılmaz.Hangisinin arkasını toplasın ki!

AKP li belediyelerimizin yapmış olduğu çok güzel bir hizmet var. Her mahalleye bir kuran kursu. Tavsiye ederim. Çocuklarımız gidiyor ve çok faydasını görüyorlar. Bilmemek ayıp değil misali sayın vekiller sizleri de bu kurslara bekleriz muhakkak. Ya da haddinizi bilin ve dini meselelerle ilgili açıklamaları bilenlere bırakın.

HAMİŞ: Sayın bakanımız Efkan Alaya bir bilgi:”Acımasızca eleştirmekten çekinmeyin,acımasızca eleştirin” diye tavsiyede bulunduğu örnek gençlik! kendilerini zaten çoktan aşarak karşı görüşte olanların ele geçirdikleri sitelerinde kadın kız demeden en ağır saldırıları,hakaretleri yapıyorlar zaten.Gözünüz arkada kalmasın..

GÜNÜN SÖZÜ

“Size, kötü olanlarınızı haber vereyim mi; koğuculukla dolaşıp insanlar arasını bozan ve temiz kimselere ayıp isnad edenlerdir.” 

(İhyâ, Cüz, III, 135).

TEBESSÜM

Kadın sinir içinde cep telefonundan “Bu saate kadar hangi cehennemdesin?” diye kocasını aramış, “Aşkım o hiç unutamadığın harika elmas gerdanlığın bulunduğu kuyumcu var ya.. Hani o zaman param yoktu alamamıştım, ‘Hayatım bir gün mutlaka bunu sana alacağım, göreceksin’ demiştim.. Hatırladın mı?” Kadın birden yumuşamış, konuşurken heyecandan titreyen sesi ile “E.. Evet bir tanem hatırlamaz olur muyum?..” diye cevap vermiş “Evet canım ” demiş adam, “ İşte o kuyumcunun hemen yanındaki barda arkadaşlarla içiyoruz meleğim..!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?