USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AHLAK ÖRTÜSÜ OLMAYANIN..

22-07-2018

Anıtkabire ziyarete gidenler bilirler.İlk giriş bölümünü geçtikten sonra anıt mezara kadar oldukça uzun olan  huzur içinde yatan aslanlı bir yolda ilerlersiniz.

Ziyaretçileri Atatürk’ün huzuruna hazırlamak için yapılmış olan 262 metre uzunluğundaki yolun iki yanında, oturmuş halde 24 aslan heykeli bulunmaktadır. Bu sayı 24 Oğuz Boyu’nu temsil eder. Çift çift sıralanmış aslanlar, Türk milletinin birlik ve beraberliğini simgeler. Anadolu’da uygarlık kuran Hititler’in sanat üslubu ile yapılan aslan heykelleri, kuvvet ve sükuneti de anlatır.

Yol traverten taşları ile döşelidir. Taşların aralıklı dizilmesi sebebiyle yürüyenler, yere bakarak ilerlemek zorunda kalır ki bu da Anıtkabir’e yaklaşan kişinin başını eğik tutmasını sağlar.

Anıtkabir bazılarının bakış açısının aksine sadece bir mabet değildir.Kendine has mistik havası, tarihin izlerini taşıyan müzesi,her biri değerli anlamlar taşıyan varlıklarıyla bir milletin çilelerle dolu mücadelesinin anlatıldığı muhteşem bir eserdir.Türk milletinin ATA’sıyla tek yürek olarak kalbinin attığı yerdir.

 Vatan sevgisi,millet sevgisi,bayrak sevgisi ,ATA sevgisi olmayan oraya gitse de kalbi yumuşamaz, maneviyatı bir anlam ifade etmez.Edenleri de küçük kafasına göre yargılamak adına boş boş konuşur.Milletin anlamsız  yere de yüreğini hoplatır.Bir de ne yazık ki taşıdığı örtüye de her türlü hakareti  de getirerek..

Atatürk’ü sevmek zorlamayla  olmaz.  Onu sevmek,bir yürek,onur şeref ve edep işidir. Atatürk’ü anlamak için; içinde bulunduğu şartları değerlendirmek ve mücadelesini iyi anlamak  gerekmektedir.
Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir milleti; azmiyle, inancıyla ayağa kaldıran Atatürk’tür.

”Kıbrıs nerede? Sorusuna, İç Anadolu da bir yerlerde” cevabını verenlerin kafasıyla değerinin anlayamadığın yerlere gitmeyeceksin.

Turistik gezi için bile olsa  gittiğin Atamın huzurunda,senin o dudak büzerek vereceğin pozlarla iğrelti oluyorsun.Kedicikle(bunun ki sokak kedisi) bilmem neci arasındaki görüntünle sana akıl veren,gazlayanların ucuz oyunlarına gelmeyip kırk yılda birde olsa su içinde yüzen beyninin kullanacaksın.  Yok illa ki ben çirkefliğimden vazgeçmem dersen de, git seni mutlu eden yerlerde ötelerde oynayacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

”Mustafa Kemal Atatürk, kuşkusuz 20.yüzyılda dünya savaşından önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiç bir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkılapçı olmuştur.”
David Ben Gurion

TEBESSÜM

Atatürk'e hakaretten sanık bir köylü hakkında takibat yapılıyordu. Durumu Ata''ya arz ettiler:
 -Mahkemeye veriyoruz efendim, size küfür etmiş.
  Ata sordu:
 -Ben ne yapmışım ona?
 -Evrakı tetkik edenler açıkladılar:
 Gazete kağıdı ile sardığı sigarayı yakarken kağıt tutuşmuş da ondan.
   Atatürk'e bunu söyleyen de bir bakandı. Ata sorar:
 -Siz hiç gazete kağıdı ile sigara içtiniz mi?
 -Hayır.
 -Ben Trablus'ta iken içmiştim, bilirim. Pek berbat Şey. Köylü bana az küfretmiş. Siz bunun için mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi temin edin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?