USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AĞZIMIZIN TADI KAÇMASIN!

02-09-2016

Başka şehirlerde yaşayan arkadaş ve dostlarımıza buralardan ne istersiniz? Diye sorduğumuzda ilk talepleri  şiddetli bir şekilde  hemen baklava olur.
Gaziantep havaalanında seyahate gidenlerin ellerinde hediyelik baklava paketleri olmazsa olmazlarımızdandır.
Kargo şirketleri  günde binlerce kilo yurt  içi ve dışına baklavamızı itinayla taşırlar.
Doyumsuz baklavamızın da ilimizde her biri kendi alanında markalaşmış ustaları vardır. Her birinin elinin lezzeti farklıdır ve özeldir.
FETÖ^nün    sızmadığı, huzur bozmadığı sektör kalmamış ki ne yazık ki bu bize özgü baklavamıza dahi  el atmaya kalkmış, başarılı da olamamışlar.
150 yıllık gibi köklü bir geçmişe sahip olan baklava deyince de ilk akla gelen Güllüoğlu Baklavaları, zaten uzun bir zamandır başka şehirde kendi adlarını kullanan firmaların kaliteden ödün vermelerinden ciddi rahatsızlıklarını dile getirirken,
Basına  da” Güllüoğlu markasını kullanma hakkına sahip 14 ayrı kişiden ikisi hakkında FETÖ soruşturması sırasında gözaltı kararı alınmış olduğunu öğrenmiş kendileri ile alakası olan birkaç kişi  yüzünden isimlerinin bu örgütle anılmasının haklı üzüntüsünü yaşamaktalar.bulunmaktayız.150 yıllık geçmişe sahip olan Güllüoğlu markasını 14 ayrı kişi kullanma hakkına sahiptir.Bunların her biri ayrı işletmeler olup birbirleriyle ortaklık ilişkisine sahip değildir.Aynı ortak marka ismini kullanan iki şahıs hakkında yapılan işlemin firmamız olan Baklavacı Güllüoğlu  Ömer Güllü Gaziantep firmasıyla hiçbir ilgisi ve bağı bulunmamaktadır.Firmamız faaliyetlerine devam  etmektedir.” açıklamasını yaptılar.
Birliğimizi bozmaya  çalıştılar; başaramadılar.
Huzurumuzu bozmaya çalıştılar; başaramadılar.
Ağzımızın tadını da bozmaya çalışıyorlar ama; başaramayacaklar..
**
SOLA   DÖNMEK  YASSAK!
Bazı gazeteci arkadaşlarımız “sola dönüş yasak”  işaretlerinin neden sık sık sıralandığını merak etmiş  hatta gereksiz bulmuş. Doğru olabilir ama kırk derece sıcaklarla trafikte seyretmek zorunda  kalan bir sürücü olarak, halen ısrarla sola dönüp yol ortasında kalıp trafiği tıkayanlar vurdumduymazlar var.Tek yönlü  sokağa ısrarla tersten girip insanları deli eden pişkinler istemediğin kadar çok.Tüm uyarılara rağmen kuralları görmezden gelenler için sıcakta güneşin altında trafik  yönetmeye çalışan trafik polislerimizle, dip dipe sıralanmış trafik işaretlerle ne yaparsanız yapın,eğitim yoksunlarıyla,uymazlarla asla baş edemezsiniz.
GÜNÜN SÖZÜ
Sen anılması güzel olan bir söz ol. Çünkü insan; hakkında söylenilen güzel sözlerden ibarettir.
 Hz. Mevlana
TEBESSÜM
İmam, iki metre ötesinde duran Bektaşi’ye kızmış:
-“Gizli gizli niye içiyorsun haram şarabı?”
Bektaşi’de derin bir sessizlik…
İyice kızan imam köpürmüş:
-“Sana soruyorum be adam! Duymuyor musun?”
-“Hayır, buradan hiçbir şey duyulmuyor imam efendi!”
-“Olacak şey mi iki metre öteden beni duymuyor musun?”
Bektaşi bıyık altından gülmüş; isterseniz yer değiştirelim, analarsınız…
Yer değiştirmişler, Bu kez Bektaşi seslenmiş:
-“Cami için toplanan yardımları kim iç ediyor? Kömürcü Ali’nin eşi hikayesi ne iştir?
İmam kendi kendine söylenmiş:
-“Hakikaten yahu! Buradan hiçbir şey duyulmuyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?