USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ADAY OLDU ! YOK YOK ADAY OLMADI! OLDU, AMA OLMADI!

23-01-2019

“Son dakika! İttifakın ortak adayı belli oldu.”

Genel başkanlar bir gün önce yaptıkları açıklama da” bu sefer vallahi de,billahi de iki gözümüz  önümüze aksın ki…” inandırıcı açıklamalarından sonra kamuoyu da “bu sefer son  olur inşallah, bir daha değiştirmeyecekler, tamam galiba” diye çok sevindiler. Ama  ertesi sabah tersinden kalkan ortaklardan bir tanesi “ya kaynanama sordum beğenmedi, bu da olmaz.Biz başka aday çıkaracağız” dedi. İl başkanları  durumu kurtarmak adına açıklama yaparak “no sorun,no problem” dediler..

İttifakın yeni ortak adayı yine değişerek başka bir isim oldu. Yeni aday,her iki taraftan da hayırlı olsuna arandı. Kahve de okeye dönerken haberi alan  şahıs, şaşkınlık  ve öfke içinde  iyi hoşta benim niye bundan haberim yok. Kime sordunuz da bu kararı aldınız? İşim gücüm var benim..dedi. İl başkanları  açıklama yaparak, “ortak akılda birleştik, her şey tıkırında” dedi.

Son anda ortak aday da anlaşılamadı.Kapıyı çarpan, küstü gitti. Herkes kendi yoluna denildi. Her şeyden habersiz ortak aday tam evini kamyona yüklüyorken,” olmadı ,vaz geçtik” haberini aldı. Öfkesinden buzdolabını balkondan fırlattı. Her iki partinin de il başkanları, artık söyleyecek başka bir şey bulamadıklarından basın önünde üç saattir en uzun  el sıkışma rekorunu kırmaya devam ediyorlar.
“Bu safer vallahi de son,bir daha değiştirmeyeceğiz” diye yeminler savuran  ittifaka son anda minik,  yavru  bir particik te  eklendi. Bizi de alın bizi de alın… diye parti kapılarında yalvardı. Ama oda ortak adayı görünce son anda cırlamaya başladı.Bir sen eksiksin…bağrışları altında büyük ittifakın güçlü olanının emmisinin,kızının dünürünün kayınçosunda karar kılındı.İl başkanları bu son gelişmeyi bile “yeni aday memnuniyetle karşılandı”…dedi.

Ve…sonunda vatandaş kafayı yedi…
Seçim günü geldi çattı. Vatandaş şaşkın, halen kime ne oy vereceğinin kararsızlığında,ayakları bir ileri iki geri.. boşlukta ilerlemekte. "Yahu bu şimdi neyin seçimi,ben kime oy verecektim yine unuttum” serzenişiyle, elinde eğreti tuttuğu  mührü önünde oy pusulası ürkek, korkak şaşı beş gözlerle izlemekte. Dışarıda bekleyenlere “bu son adayı tanıyanınız var mı? Allah rızası için biriniz bana söylesin.." Yalvaran bakışlarıyla basıyor da mührü neye ve kime bastığını bilemeden.

Bu seçimde ne parti belli, ne aday. Ne fikir kaldı,ne de zikir. Ne çatı kaldı, ne de dam. Gün gelir her şey aslına dönermiş amma.. Nere de o eski seçimler.. diyoruz ve bekliyoruz artık.

Bir aslan miyav dedi.
Minik fare kükredi .
Fareden korktu kedi.
Kedi pırrrr uçuverdi.

GÜNÜN SÖZÜ

Yarış hala her seçimde 1 numarayı belirlemektedir.
 Nate Silver

TEBESSÜM

Bir gün bir Amerikalı milletvekilini bir odaya almışlar ve sormuşlar:
- Karın mı yoksa devletin mi?
Amerikalı düşünmeden cevaplamış:
- "Devletim"
Oradakiler:
- O zaman al şu tabancayı git yan odadaki karını vur.
Adam sıkılmış terlemiş ve sonunda dayanamayarak:
- Yapamayacağım demiş.
Daha sonra bir Türk milletvekilini aynı odaya almışlar. Aynı soruyu sormuşlar:
- Karın mı yoksa milletin mi?.
Millet vekili hiç düşünmeden:
- Devletim.
- O zaman al şu tabancayı git yan odadaki karını vur.
Odadan önce bir silah sesi sonra bir cam sesi gelmiş.
Çıkınca sormuşlar:
- Ne oldu?
- Sizin verdiğiniz silah kurusıkı çıktı bende karıyı camdan aşağı attım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?