USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ACIMA; ACINACAK HALE GELİRSİN!

25-10-2016

Bir büyüğümün kulağımıza küpe olan güzel bir sözü vardır:”Sakın ola ki haramın her türlüsüne  el uzatmayın.Kul hakkı yemeyin.Sizin olmayana asla  tenezzül etmeyin.Emeksiz makam ,mevki elde etmeye çalışmayın.Çünkü hakkınız olmayan ne varsa gün gelir elinizden geldiği gibi hızla  çıkar. Burnunuzdan fitil fitil gelir. Hak etmediğiniz kibrit çöpü dahi olsa mutlaka sizden çıkar. Olmadı evladınızdan  hatta torununuzda çıkar.Ama mutlaka çıkar…”

Şimdi FETÖ’yle ilişkisi bulunan kim varsa,  kamudan atılan,rütbeleri sökülen,malı mülkü elinden alınan işadamlarına yumuşak kalpli halkımız acımaya söylenmeye başladı. Yapılan propagandalarla iyice mazlumu oynamaya başladlar.Halbuki mutlaka hepimiz çevresinde bunlardan olan ve nasıl bir yerlere geldiklerine şahit olanlarımız vardır.Ama bizler birazda balık hafızalı olduğumuzdan olsa gerek mayamızda var bizim acımak.Halbuki bunlar yüzünden bir zamanlar  kendilerinin acınacak hallerde olduğunu göremeden..

Yıllarca sınavlar da haksızlıklar yolsuzluklar yapıp gençlerin haklarını çiğnerken acımadılar..Bizler yıllarca tanımayan öğretmenlerin sorunlarını yazarken bunlar son sınıfta gidecekleri illeri haritadan beğendiler!
Kamuya girebilmek için sınavlarda ter dökenlerin aksine onlar tepelerden inerek zahmetsizce istedikleri koltukları meslekleri elde ettiler..

Emniyette kimseye fırsat vermeden hızla kadrolaşarak hükümranlıklarını kurdular..

Üniversitelerde dil sınavlarında yaptıkları fişlemelerle insanların yükselmelerinin önlerini keserken, arakladıkları tezlerle zıplaya zıplaya ünvan sahibi oldular..

Ordu da en vasıfsız ve yeteneksiz  köşelerde duran subayken yine torpil denen rezalet  yüzünden istedikleri rütbelere kavuştular..

Dünün hiç kimsesi iken cemaatin her türlü maddi ve manevi desteği ile işadamı patronluk unvanlarına,paralara  sahip olarak piyasalarda namuslu insanların iflasına sebep oldular..

Belli bir statü ve entelektüellikte isteyen mülkü amirliklerine cemaat ağabeylerinin referanslarıyla ayak parmaklarına kaşıya kaşıya adam! oldular..

Kendilerinden olmayan,biat etmeyen hatta tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyenleri iftiralarla hapislere atarken, kimini de maddi olarak cezalandırdılar..

Onlar ki gözleri doymamış olacak ki bütün bu kazançlarıyla yetinmeyip ülkeyi toptan ele geçirip uşaklığını yaptıkları ABD ve gerisindeki Yahudi lobisine altın tabakta sunmaya kalkıştılar..

Yıllarca size acımayan bu güruha şimdi sizler acıyorsunuz ya ne diyeyim.Allah akıl fikir versin..

GÜNÜN SÖZÜ

Kâtillere acımak, mâsumlara ölümdür. Bir zâlimi affetmek, bin mazluma zulümdür.

 

TEBESSÜM

Yavru kutup ayısı babasının yanına gelip sormuş "Baba ben gerçekten kutup ayısı mıyım?" "Elbette yavrum nereden çıkardın bunu?" "Allah Allah?!.." deyip gitmiş yavru ayı. Bu sefer annesinin yanına gitmiş ve sormuş, "Anne ben gerçekten kutup ayısı mıyım?" "Tabii evladım kutup ayısısın." Yine "Allah Allah?!.." deyip, yeniden babasının yanına gitmiş yavru ayı. Bir daha sormuş "Yaa baba Allah aşkına doğru söyle bak beni evlatlık falan almadınız degil mi? Yani ben sizin öz oğlunuzum." Baba dayanamamış artık "Oğlum dedim ya sana bizim oğlumuzsun diye, hem sen neden ikide bir soruyorsun ki bunu?" Yavru ayı: "Yav donuyorum baba, donuyorum..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?