USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

3. DÜNYA SAVAŞINA RAMAK KALA…

08-12-2015

Savaşmayı ve önüne gelene kafa tutmayı seven Rusya’nın, yıllardır hayallerini kurdukları sıcak denizlere inme hevesleri için bahaneyle bölgeye inmesi ve pastada kendi gözlerinin de olmasından dolayı diğer ülkelerin bölgeye gelmesiyle, 3. Dünya savaşının da fitilini yakacak görünüyor.

Böyle bir savaşta tam da merkezde bulunan ülkemizin ve şimdilik dost görünenlerin cephesi ise;

Kilit millet durumundaki Kürtlerin bir kısmı Rusya’nın bir kısmı da ABD’nin yanında olacaktır.

İran’daki Kürtler, İran ile birlikte Rusya’nın yanında, Irak’takiler ise Barzani’nin etrafında toplanacaklardır.Suriye’deki Kürtler’de ikiye bölüneceklerdir.

Asıl kritik olan ülkemizdeki Kürtlerin sanılanın aksine sadece küçük bir bölümü Rusya ile hareket edip çoğunluğu Türkiye ve ABD’nin yanında yer alacaktır.

Rusya’nın bölgedeki oyunlarına gelince;

Doğudaki büyük kozu İran.

İran ile ilişkileri en süt seviyelerde sürmekte ve İran, ABD ve NATO ile savaşırsa Türkiye’de NATO üyesi olduğundan karşı cephede yer almış olacaktır.

Batımızda ki kozu ise AB’nin çok istemediği uzun zamandır ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve bunu fırsat bilerek Rusya’nın yakınlaştığı şımarık Yunanistan. Rusya Yunanistan’ı kullanarak NATO’yu bölmeyi deneyecek.Bunun içinde tıpkı kendi savaş uçağının hava sahamıza girerek zorla düşürtmeye çalıştığı oyunu gibi bir senaryo lazım ki buda çok kolay. Yunanistan ile Türkiye arasında çıkacak bir gerilim Fransa ve Almanya'nın Yunanistan safında olmasına neden olur. Almanya ve Fransa ise Avrupa demektir. Böyle bir gerilim NATO'da çok büyük çatlaklara neden olabilir. Avrupa'da Almanya ve Fransa'nın arkasından gitmeyecek İspanya, Portekiz ve İtalya'nın dışında çok az devlet var. 

Bu nedenle Rusya illa ki bir Türk-Yunan gerilimini başlatmak isteyecektir. Peki bunu nasıl yapabilir?
Madem ki Türk hava sahasını ihlal eden uçak düşürtülüyor,o halde bir Yunan uçağı da ihlal etsin diyebilirler.
Ya da Ege'deki adalardan bir veya bir kaçını daha işgal ettirebilirler.(Zaten on altı adanın gayri meşru ve Türkiye'nin iyi niyeti suistimal edilerek ve çaktırmadan işgal edildiği iddia ediliyor.) Devamı gelebilir.
Ege'de savaş uçakları veya savaş gemileri arasında bir dalaş tezgahlanabilir.

Peki Yunanistan böyle bir oyunun içinde neden rol almak isteyebilir?

Ruslar Yunanlıları "Türkiye ile savaşın demiyoruz, biraz psikolojik gerilim yaratın istiyoruz, en kötü ihtimalde bile yanınızdayız" diyerek, karşılığında da füzeler, savaş gemileri veya savaş uçakları vermeyi ya da ekonomik vaatlerle ve Yunanistan'ın Güney Kıbrıs'taki petrol ve doğalgaz faaliyetlerine destek vererek kandırabilirler.



Rusya'nın vaatleri gizli olacağı için gerilimin içinde olduğu da önceden anlaşılamaz ve sonra ortaya çıkar. Yani bunlar olabilir.

Doğu Akdeniz'de şu an savaş gemileri yığılması had safhadadır. Ve bölgede gerilim her gün daha da artmaktadır. Batı parlamentolarından her gün IŞİD'e karşı savaş kararları çıkmaktadır. Kararı alan da hemen Ortadoğu'ya geliyor. 

Bütün dünya IŞİD'e düşman, IŞİD'e savaş açıyor da bu IŞİD'in dostu kimse nedense bir türlü ortaya çıkmıyor. Gerçekte ise IŞİD; ABD,İngiliz ve İsrail kuklası bir terör örgütü ve onlara hizmet ediyor.

ABD,İngiliz ve İsrail IŞİD'i bahane ederek Esad'ı devirmeye çalışırken; Rusya ve İran da IŞİD'i bahane ederek Esad'ı kurtarmaya çalışıyor.Gerçek bu.Türkiye ve tüm dünya ilk önce Suriye’de savaş patlak verir, diye beklerken batımızda Yunanistan ile çatışmamız başladığında kimse şaşırmasın.Artık tüm dünya Ortadoğu’da geri dönülmez bir yola girdiler bile.Beraberinde de Türkiye ile..

GÜNÜN SÖZÜ

Ulusun yaşamı tehlike ile karşı karşıya kalmadıkça, savaş bir cinayettir.

M.K.ATATÜRK

 

TEBESSÜM

Siyasiler boş yere kavga ederse ekonomi de vatandaşa kalır... Temel, Dursun ve İdris’in parasızlıkları canlarına tak eder. Bir taraftan işsizlik bir taraftan geleceği kapkara bir siyaset... Ekonomi ve enflasyonu bırakan siyasiler ise birbirleriyle devamlı kavga ederler...

Bunlar da oturur geleceğimizi, yani ekonomi, işsizlik nasıl çözülür onu tartışırlar. İdris söz alır:

“Uşaklar ben en hızlı kalkunmanun yolini buldum... Bi uçak filosu yolliyalum. New York’i bombaliyalum... Sora da Amerika bize atom atar. Teslim oluruk. Sora da Japonya gibi çikaruk ortaya aha zengin oldun...

Dursun atılır:

- Ula daha kolayi varken öyle niye edeyruk... En iyisi Amerika’ya savaş ilan edelum. Beşinci Filo oriya çıkarma yapar... Savaşı kaybederuk... Ardından Almanya gibi ortaya çikaruk aha zenginsun. Sonunda Temel atılır, kafasını kaşır ve:

- Ya savaşı kazanursak..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?