USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ KABİNEYE MERVECE BAKIŞ!

26-05-2016

“Manda yuva yapmış söğüt dalına.Yavrusunu sinek kapmış gördün mü amanın yandımmm..”
Hem kıpır kıpır  hem de anlamsız  sözleriyle bizi güldüren güzel  Anadolu türkümüzün  şifrelerini, büyük sırını an itibarıyla çözmüş bulunmaktayım..Doğruymuş.Mandalar canları nereye isterse oraya yuva yapabiliyormuş.İmkansızın imkansızını başarma yetenekleri varmış. Yavru malaklarda “sinek ası “neredeyse  oraya  hemen zıplayıveriyorlarmış. Hassas konular yani. Sıkıntı yok!
**
Gidene mi yanalım gelene mi şaşalım. Milli eğitimimiz hiç olmadığı kadar yara aldığı boşaldığı, evlatlarımızın  mağdur edildiği,kopya,hile, torpil rezaletlerinin gölgesinde girilen umutsuz sınavların yaşandığı  bir dönemden sonra, her yeni gelenin sil baştan icraatlarını korku ve endişe ile bekliyoruz.Sayın yeni bakanımız; kızım bu yıl üniversite sınavlarına girecek ve  süprizlerden,sil başlardan  çok korkuyor.Bilmem anlatabildim mi?
**
Kendi bakanlık   döneminde sözde reformlarla sağlıkçıların hiçte memnun olmadığı,üzüldüğü,ses çıkaranın ithallerle korkutulduğu  yerine geleninde  çıkan seslere çokta kulak vermediği kaoslu sağlık bakanlığına yeniden getirilen  bakanımıza  hayırlı olsun derken gerçekten samimi olarak  yürekten söylüyoruz.Bari bu  sefer lütfen  tüm sağlıkçılar adına bu dönem artık   “hayırlı” olsun.
**
Sosyal Politikalar ve Aile Bakanımızda değişmiş.Daha ondan öncekinin şokunu atamadan(bu arada kıymalı börek yapımını tam da öğrenmiştim ki bakanımız gitti) yenisinin  gaflarını,   hatta şiddetli şoklarını beynimizden silemedik.Bu dönemlerde çocuk istismarlarında patlama, kadın cinayetlerinde artışları gördük. Ebeveynler olarak paranoyak takılmaya başladık.”Bir kereden bir şey olmaz.İstismar ve tecavüze uğrayan çocukların cezalandırılması konusu da gündeme alacağız..” bu dönemin olmazsa olmazlarından oldu.Ama canım bakanım  siz bu hızlı gidişinize üzülmeyin. Sizi  basın camiası olarak asla unutmayacağız. Arşivlerimizde  unutulmazlar olarak yerinizi almış bulunmaktasınız. Yeni bakanımız sizden de  gaf değil,çalışma bekliyoruz.
**
Sorumsuzca artan faturalara inat bu ay uzun uzun  telefon görüşmeleri yaptım.Geçmiş olsun dilekleri için arayan dostlarım sağ olsunlar, var olsunlar.Gelecek faturanın miktarı  bendenizi her ne kadar tedirgin etse de ; Bir dönem” Telefonda yasa dışı işiniz yoksa istediğiniz kadar konuşun..”  diyen çiçeği burnunda yeni başbakanımızın bu sözleri yüreğime su serpti.  Vallahi yasa dışı konularla işim olmazda, özel  dedikodular had safhadaydı.Dinlemeye çalışanlar olmuşsa çenemizden  bayılmışlardır muhtemelen.Yani sıkıntı yok!
GÜNÜN SÖZÜ!
Vazifesini  yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazeretin devası,ne ilacı şifası deva getirmez.
HZ.MEVLANA
TEBESSÜM
Adamın biri iş başvurusunda bulunmuş. Görüşmeye çağırmışlar;görüşme sonuna doğru ortalama bir tip olan adama yöneticisi sormuş;
- Peki beklentilerin ne? seni ne tatmin eder? Arkadaş saymaya başlamış;
- Öncelikli olarak bir araba istiyorum, ayrıca şu anda bulunduğum dairenin kirası biraz fazla onu da şirketin karşılaması iyi olur,
maaş olarak da 3000 dolardan aşağı çalışmam. Şirket yöneticisi, dinler ve ;

- Biz sana son model bir Cherokee ve Tarabya'da bir villa vereceğiz,
ayrıca bizim bu pozisyonumuz için planladığımız maaş 6000 dolar demiş.

Bizim elemanın gözleri fırlamış;

- Şaka yapıyorsunuz, demiş. Şirket Yöneticisi yapıştırmış;

- Önce siz başlattınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?