USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NİHAYET SEÇİM BİTİYOR ; VAATLERE PAYDOS!

28-03-2019

Vaat bakımından bu kadar kısır, siyasi söylem açısından bu kadar sığ, adaylar açısından bu kadar zevksiz bir yerel seçim kampanyası geçmişte yaşandı mı? Ben hatırlamıyorum. Ve bu kuru gürültü içinde kendimi değil bir seçmen, bir seyirci olarak bile göremiyorum; tahammül edemiyorum.

2019 Yerel seçimleri, ilkleri ve sonları ile seçim tarihimize altın harflerle farklılığını not ettirdi.

Atadan dededen duyduğumuz,bizlerinde birkaç defalar gördüğü klasik yerel seçimlerin aksine; bol çekişmeli,bol küfürlü,bol kavgalı,bol ithamlı,bol oynak adaylı…bol bol renkli malzemelere şahit olduk.

Gün geldi, yumruklar,tokatlar havada uçuştu.Argonun,sokak jargonunun her çeşidini duymuş öğrenmiş, midemiz bulanıp iğrenmiş  olduk.
Gün geldi,  eski defterler, hesaplar ortalığa saçıldı.Beş yaşında bakkaldan  çalınan çikletler bile muhatapların önüne suç  duyurusu olarak sunuldu.
Eski dostlar yeni düşmanlar yad edilip sosyal medya hesapları,fotoları elden ele dolaştı. Bilinmeyenler bilindi, duyulmayanlar duyuldu.Kim kiminle kankiymiş, kimin eli kimin cebindeymiş öğrenmiş olduk.

Sadece adaylar değil,anaları babaları,eşleri,uşakları devşekleri,hatta evcil hayvanları bile bu kontrolden çıkmış yarışa malzeme sayılıp didik didik edildi.

Diriler kadar ölülerde bu hırslı,bir o a kadarda düşük seviyeli  yarıştan nasibini aldı.Bir zamanlar söylenmedik laf bırakılmayan rahmetli Yazıcıoğlu, yaşasaydı kendisinin de hayretten  dilini yutacağı düşmanlarının sosyal medyalarını süsledi.Cuma mesajlarından sonra en fazla anma mesajı alarak yeni bir rekora imza attı.

Diller sürçtü,yanlışlar söylendi.Özürler dilense bile,aynı yolda yürünülen  dava arkadaşları tarafından satılmaktan,harcanmaktan kurtulamadı.Muhalefet bile bu satış işine  şaştı kaldı.
Hırslı siyasilerin kovalamalarından  yollarda evlerde öpülmedik esnaf,memur,işçi,ev hanımı,sokak çocuğu,yerli yabancı hiç kimse kalmadı.Sokakta  yakalanmaktan kurtulanlar , sosyal medyadan  öpülmekten nasibini aldı.

Basın  organları ise bu zamanda seçim  kurgusunu,seçeceği tarafın yalakalığını  baştan yapmış olmanın pişmanlığı ve kararsızlığı ile  sona yaklaşırken” bir o yana, bir bu yana” çalkalanmalarıyla anket sonuçlarına göre ip atlamaya başladı.Ama seçimin gerçek  kazananı ise, tarafını güçlüden yana seçip en çok yalakalığı yapan oldu.

Vatandaş  ise; bütün bu fırtınalardan, oyunlardan ilgisiz seçim sonrası zam olur mu olmaz mı? , dolar ne kadar olur? Patates ne zaman ucuzlayacak?....bunların cevaplarını merak edip,seçim masraflarının bütçelerine nasıl yansıyacağının derdine düştü.

GÜNÜN SÖZÜ

Gittiğim seçim kampanyaları yerine de bana inanan insanları asla unutmayacağım.
 (Park Geun-Hye)

TEBESSÜM

 "Adamın biri derdi için büyücüye gitmiş. Büyücü muskasını yazmış, adama vermiş ve bir de öğütte bulunmuş: 'Şimdi bu muskayı al, boynuna as ve bir de sakın dişi tavşanı aklına getirme. Derdin iyileşecek' demiş. Adam başını sallamış, 'Bu büyü tutmaz' demiş. 'Neden?' diye sormuş büyücü... 'Sen şimdi böyle söyledin ya, artık dişi tavşan hiç aklımdan çıkmaz.'..."

**

Uyanık profesörün biri aslanla kuzunun aynı kafeste yaşayabileceğini iddia etmiş.
 “Yapamazsın! Bu mümkün değil!” demişler.
  “Deneyeyim de görün “ demiş profesör…
    Ve hayvanat bahçesinde deneme başlamış.
    İtiraz edenler bir hafta sonra gelip bakmışlar ki, kuzuyla aslan aynı kafeste!
    “Bunu nasıl yaptın?” diye şaşkınlıkla profesöre sormuşlar.
      O da cevap vermiş:
      “Çok basit! Her gün kafese yeni bir kuzu koyuyoruz!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?