USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZOZ OLMA, EFSANE OL!

04-09-2016

Ülkücüler; 

 Senelerce fikirleri, ideolojik  tavizsiz,  eyvallahsız  duruşları  yüzünden  her dönem  akla hayale gelmeyecek çileler, eziyet gördüler. 

Kamu   kurumlarında olmadık engellerle karşılaşıp, hep kadro dışında bırakıldılar. Çünkü hiçbir zaman torpilleri,mahkeme de dayıları olmadı. 

Memur olabilenlerin ise   önleri hep  bahanelerle kesildi. Etiketlendiler,   yükselemediler.  

  Üniversiteler de  karşıt gurupların her zaman hedeflerinde olduklarından, dövüldüler, tehdit edildiler, hatta öldürüldüler. 

Darbelerin her zaman ilk hedeflerinde oldular. Tutuklandılar. Akla hayale gelmeyecek işkenceler  gördüler. İdam edildiler.Ama hiçbir zaman asla ve asla inkarcı olmadılar. Adam satmadılar. Son nefeslerini dahi verirken inandıkları davanın uğruna feda edilişin huzuru ve gururunu taşıdılar. 

Gönül verdikleri davanın neferi olmaktan her zaman  büyük gurur duydular. Aç kaldılar ama onursuz asla yaşamadılar. Bıyıklarını kesmediler. Bozkurt işaretini yere indirmediler. Bayrak, Atatürk ve vatan duaları oldu hep. 

Solcular; 

İdeolojileri  yüzünden hayatları boyunca hep sıkıntı yaşadılar.Kimi zaman azılı komünist damgası yiyip dinsiz muamelesi gördüler. Kimi zamanda sağa yaklaşıyor diye riyakarlıkla suçlandılar.Hapishaneler de ağır işkencelerde  en güzel şiirleri besteleri yapıp,dar ağacında kürsülerine tekme attılar.Ama yine de ne davalarını ne de arkadaşlarını satmadılar.Bayrak,Atatürk ve vatan sevdaları oldu hep. 

Her iki görüşün liderleri de asla yurt dışlarına kaçmadı. Yer altlarına çekilmedi.Fare gibi saklanacak delikler aramadı.Tutuklandı.İşkence gördü.İtibarsızlaştırılmaya çalışıldı.Ama yine de ne davalarından ne de dava arkadaşlarından vaz geçmediler. 

Şimdi tutuklanan FETÖ’cüler korkak liderlerinin ve yetiştirilme doktirinlerinin de ışığında,  kendi sözde hizmet hareketlerine küfürler yağdırıp” kandırıldık, aldatıldık” diye dolanıyorlar.Kanal kanal dolaşıp kendilerini deşifre ve rezil ediyorlar.Yıllarca vatan, millet ,şeref, onur gibi yaftalardan bir haber “para para para” diye eğitilen bu zavallılardan birisi çıkıp ta “hizmet hareketinin ferdi olmaktan gurur duyarım.Biz yanlış anlaşıldık.Aslında  ilkelerimizde şunlardır…”dese şaşıracağız ama onlar gazoz olmayı seçmiş bol asitli baloncuklar.. 

GÜNÜN SÖZÜ 

Şeytan, açlığa katlanan ve emeli kısa olan kulun kalbine giremez. 

TEBESSÜM 

Başarılı avukat mahkeme sonunda beraat eden müvekkiline dönüp şöyle dedi:” Artık duruşmalar bitti, bana doğruyu söyleyebilirsin.Gerçekten o parayı zimmetine geçirdin mi? “Adam cevapladı:” Vallahi ben geçirdiğimi zannediyordum ama savunmanızdan sonra içime ciddi bir şüphe doğdu doğrusu!!” 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?