USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ESKİ YILA GÜLE GÜLE YENİ YILA MERHABA

31-12-2021

Yılbaşı, sadece takvimdeki rakamın bir artması değil, aynı zamanda ailenizle ve sevdiklerinize mutluluğu doyasıya paylaşabileceğiniz yeni bir yılın anlamına gelmektedir. Sevdiklerinizin yeni yılda hayatınızın önemli bir parçası olduğunu hissettirirseniz, o zaman ilişkileriniz daha anlamlı bir hale gelir.

Yeni yılın, milletimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlarla, bereketlerle dolu olduğu ve her türlü felaketlerin bittiği bir yıl olmasını Allah'tan dilerim. Yeni yıl herkese ve hepimize hayırlarla, bereketlerle, huzurla ve barışla gelsin ve hayırlarla, bereketlerle, huzurla ve barışla geçsin. Yeni yılda Rabb'im hepinize gönlünüzden geçen iyi, doğru ve yararlı şeyleri gerçekleştirmeyi nasip etsin. Diyor ve yeni yıl bu ilk günlerinde yüzünüzü tebessüm ettirecek tarihi aksaklıklarla siz okurlarıma merhaba demek istiyorum.

TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN İLGİNÇ OLAYLAR..

SAVAŞ GÜNÜ BASURU TUTTU

Napolyon’un  Waterloo’daki yenilgisinin nedeni , son anda ortaya çıkan,atına binip birliklerinin manevralarını denetlemesini engelleyen dayanılmaz basur sancısıdır. Ve bu yüzden ordularını istediği biçimde yönetemediği tek örnek Waterloo  Savaşıdır.Basur, seferin başlangıcında da rahatsız eder.Hekimler sancısını azaltacak sülükleri kaybederler ve yanlışlıkla verdikleri afyon tentürü de etkisini savaş sabahı bile sürdürür.Yapılan araştırmalar, Napolyon’un ilk saldırıyı başlatmakta gecikmesini rahatsızlığına bağlar.

PARTİYE  KABUL EDİLSEYDİ  ABD BAŞKANI OLAMAYACAKTI

Evil Empire filminin katili Ronald Reagan’ın Amerikan Kominist Partisi’ne başvurusu sonuç vermez.Komünistlerce “fazla sığ “ bulunduğu için geri çevrilir.Komünistler Reagan hakkında olumlu düşünmüş olsaydı,yarım yüzyıl  sonra bir numaralı düşmanları olarak ortaya çıkması kimin aklına gelebilirdi ki?

BEYZBOLCU OLACAKTI LİDER OLDU

Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro, 1947 yılında, 21 yaşındayken Washington Senators ile çıktığı deneme karşılaşmasında beğenilseydi, profesyonel futbolcu olmasını kimse engelleyemezdi.Üstelik Amerika’da on yıl süren bir “baş ağrısı” yaşanmamış olacaktı.Bir rakibi de uçak kazasında ölünce liderlik yarışında tek kalacaktır.

İKİNCİ KAPTAN ANAHTARI UNUTUNCA KAZA OLDU

Titanik, Nisan 1921’de Southampton’ dan yola çıkmadan önce, ikinci kaptan David Blair son dakika da gemideki görevliler listesinden çıkarılır.Blair, gözcü için olmazsa olmaz dürbünlerin bulunduğu dolap anahtarını yeni görevliye teslim etmeyi unutur.1512 kişinin hayatın amal olan felaketten sonra hayatta kalan gözcülerden Fred Fleet, yolculuk sırasında ellerinde dürbün olmadığını doğrular ve dürbünleri olsaydı buzdağını çok daha önceden fark edeceklerini belirtir.Kazadan kurtulan Blair’in yanında kalan anahtar, torunları tarafından 2007 yılında 90 bin sterline satılır.

YEDİĞİ DAYA MEŞHUR ETTİ

Mel Gibson’ın ilk önemli rolünü Mad Max filminde almasının nedeni,deneme çekiminden bir gece önce esaslı bir dayak yemesidir.Sarhoş kavgasından izler taşıyan görüntüsü yönetmen George Miller’in  tam aradığı gibidir.Miller, Ginson’dan iki hafta sonra çekimlere gelmesini  ister.

EYFEL KULESİ YIKILMAKTAN NASIL KURTULDU?

Eyfel Kulesi, Fransız  Devrimi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle 1889 Evrensel Sergi kapsamında kurulur.Kent yetkilileri, kulenin yapımcılarına araziyi 20 yıllığına tahsis eder.Bu süreden sonra kulenin sökülmesi kararlaştırılır.1909 yılı geldiğinde Fransız telgraf yetkilileri, kent  yöneticilerini kulenin yararlı bir iletişim aracı olduğuna inandırıcı Eyfel Kulesi yıkılmaktan kurtulur.  

 GÜNÜN SÖZÜ

“Kim 'karalamak gayesi ile' bir Müslüman’a bir iftira ederse Allah o kimseyi bu söylediği sözler 'in vebâlin'den 'tamamen temize' çıkıncaya kadar cehennem köprüsü 'sırat' üzerinde bekletir.”
 HZ. MUHAMMED(SAV)

TEBESSÜM

İtalya'da Vatikan yakınlarında bir eve gece hırsız girmiş. Hırsız evin içinde karanlıkta ilerlerken arkasından bir ses gelmiş:
_Seni ben görüyorum. İsa da görüyor! Hırsız panik içinde bir köseye sinip ve fark edilmemeyi ümit ederken ses tekrar yükselmiş:
- Seni ben görüyorum. İsa da görüyor! Hırsız sesin kendine seslendiğine emin olunca el fenerini açıp, sesin sahibini aramaya başlamış ve bakmış bir Papağan! Şaşkınlıkla söylenmiş:
- Konuşan sen miydin? Papağan tekrar konuşmuş:
- Evet.. Bunun üzerine Hırsız:
- Ama sen Papağansın! Papağan cevap vermiş:-
Evet ben Papağanım...Isa da Doberman Köpeği.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?