USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU NASIL BİR DİZİDİR? BİLDİĞİN ANTEP KARASI!

16-09-2018

Meşhur Kazablanka “Rüzgar Gibi Geçti” filmini duymayanınız yoktur.

Dünya film tarihine geçmiş, klasikler arasına girmeyi başarmış muhteşem bir filmdir. Konusu Fas’ta geçiyor görünse de çekimlerin çoğu Amerika’da yapılmıştır. Filmin  en can alıcı final sahnesinin Kazabalanka’da  geçtiği restaurant bugün olmuş halen turist akımına uğramaktadır.Efsane filmin hikayesini görmek için her yıl binlerce kişi Fas’ın bu şirin şehrini ziyaret etmektedir.Hatta meşhur veda sahnesinin geçtiği hava alanı günün belli saatlerinde turistlerin ziyaretine açılmaktadır.Düşünün yıllar öncesinde çekilen bir filmin ekmeğini bugün olmuş yöre halkı afiyetle yemektedir.75 yıl geçmesine rağmen  güncelliğinden bir şey kaybetmeyerek…

Geçenlerde şu absürt kanalların birisinde konusu  Gaziantep’te geçen bir dizi filmi başlamış. Tepkiler  üzerine bende izledim ve ilimiz adına gerçekten  üzüldüm. Senaristin  bizlerle ilgili her ne karın ağrısı varsa Gaziantep’i ve halkını resmen yerden yere vurmuş.(Belki  bir gün yolu buralara düşüp de bir tabak beyrana yirmi lira, baklavaya seksen lira verip acısı içinde kalmış da  olabilir) Cehalet,basitlik,sıradanlık hat safhada. Hele sözde Gaziantep  şivesi konuşuyorlar  evlere şenlik. Dili dönmeyen ben bile bunlardan daha iyi yöre şivesini konuşurum.

Madem  ki  yöresel bir dizi yapacaksın, işini ciddiye alda  otur biraz hazırlan, çalış,araştırma yap. Dizi konusuyla,oyuncularının başarısızlıklarıyla bizlerle alakası olmayan ..her yönüyle tam bir fiyasko.

Nedense  Mardin ve özellikle  Adana ile ilgili çekilen diziler de asalet, ihtişam yani tamamen reklama yatkın çekimler söz konusuyken ,Gaziantep ile ilgili çekilen diziler,filmler  tam bir facia oluyor.Ben “Antep Fıstığı” filmini de çok özensiz ve sıradan bulmuştum.Hele İvana’nın çok önemliymiş gibi sürekli  pazen donları  çok yöreselmiş gibi basında öne çıkarması  çok vahimdi.

Oysa biz gastronomi unvanını alnının akıyla almış,turizmde büyük hedefleri olan kendinden emin sunulanın aksine gelişmiş,modern bir şehiriz.Daha yenilerde henüz polemiği bile bitmemiş reklam çekimlerimiz yok mu?büyükşehir  belediye başkanımız birkaç dakikalık reklam filmlerine ciddi rakamlar ödeyerek şık filmler hazırlatmadı mı? şiirler okumadı mı?

Yani biz şimdi bu kadar emeği, basit bütçeli, ilimize asla yansıtmayan,reyting amaçlı  sıradan bir film yüzünden o kadar emeklerimizi  çöpe mi atacağız?
Gaziantep’imizi yedirmedik, yedirmeyiz.

GÜNÜN SÖZÜ

 Testide ne varsa dışına o sızar.
 HZ.MEVLANA
TEBESSÜM

Sarışının biri sinemaya girip, filmi seyretmek istiyordu.
Gişeden biletini aldı.
Birkaç dakika sonra geri dönüp bir tane daha aldı.
Sonra bir bilet daha, bir daha...
Gişedeki görevli dayanamadı;
"Hanımefendi karaborsa yapıyorsun galiba. Bu kaçıncı bilet alışın?"
Sarışın: "İçeride bir deli var." dedi.
"Tam kapıdan girince biletimi yırtıyor. Bende gelip yenisini almak zorunda kalıyorum!"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?