USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Verilen sözler tutulmalı"

16-09-2015 12:52
Gaziantep

 

Gaziantep Belediyelerinin kendilerinden hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürmesi gerektiğine dikkat çeken 23 Nisan Mahallesi Muhtarı Cuma Taşdoğan, “Belediye başkanları, mahalle muhtarlarına hizmet götürmek için verdikleri sözleri tutmalılar” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve 23 Nisan Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Cuma Taşdoğan’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: 23 Nisan

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 10 bin

Mahallenin seçmeni: 5 bin 844

Mahalle ve cadde sayısı: 70 Sokak, 3 Cadde ve 1 Bulvar

Mahallenin muhtarı: Cuma Taşdoğan

23 Nisan Mahallesi’nin 35 yıl önce Konak Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Cuma Taşdoğan, “23 Nisan Mahallesi Gaziantep’in modern yerleşim yerlerinden biri olarak göze çarpıyor. Geçmiş yıllardan bu yana çekim merkezi olan mahallemizin 10 bin nüfusu, 5 bin 844 seçmeni bulunuyor. Bunun dışında 70 sokak ve 3 cadde ve 1 bulvar mahalle sınırları içerisinde yer alıyor. Cadde ve bulvarlarımız, Şehit Mehmet Kararkoyun, Yavuz Sultan Selim, 47 nolu caddeler ile Üniversite Bulvarı mahallede bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Binevler, Konak, 60.Yıl, Deniz, Yeditepe ve Güneykent mahallelerinden oluşuyor” şeklinde konuştu.

ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜMLENİYOR

Alt yapı sorunlarına değinen Taşdoğan, “Mahallemizde daha önce kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarının yetersizliğinden dolayı yollar ve caddelerde göllenmeler meydana geliyordu. 60.Yıl ve Deniz mahallelerinin mahallemizden yüksekte bulunması nedeniyle yağmur suları mahallemize akıyordu. Bu noktalardaki yetersiz alt yapı ve suların tahliye edilememesi mahallemizde büyük sorunlara neden oluyordu. Yağmurlu günlerde mahalle sakinleri sokaklarda yürüyemiyordu. Şimdilerde bu sorunun çözümlenmesi için Gaski ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar başlatıldı. Mahallemizdeki alt yapı sorunlarının çözümlenmesi için olumlu adımlar atılıyor” diye konuştu.

ÇÖZÜM YOLLARIN YENİLENMESİ

23 Nisan Mahallesi’nde yer alan yolların eski olduğunu dile getiren Taşdoğan, “Mahallede bulunan yollar Şahinbey Belediyesi tarafından yama çalışmaları yapılarak düzenlenmeye çalışılıyor. Yaz aylarında yollarla ilgili sıkıntılarımız olmuyor. Ancak kış aylarında yağmurlu günlerde yollarda çukurlar meydana geliyor. Bu çukurlar zaman zaman araçların kazalar yapmasına neden olurken oluşan çukurlar nedeniyle yollarda göllenmeler meydana geliyor. Çukurlar yamalanarak kapatılıyor ancak yağmur yağdığı dönemlerde bu çukurlar yeniden oluşuyorlar. Bu sorunun önüne geçilebilmesi için belediyenin yama çalışmaları yapmak yerine mahallede yeni asfalt çalışmaları yapması gerekiyor. Çünkü mahalledeki asfaltlar oldukça eski ve deforme oldukları için kış aylarında yollarda çukurlar meydana geliyor. Çözüm için yolların yenilenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ELEKTRİK HATTINDA BÜYÜK BİR ARIZA MEYDANA GELİRSE NE YAPACAĞIZ?”

Tedaş ile yaşanan sıkıntıları anlatan Taşdoğan, “Mahallemizdeki tüm elektrik hatları 4 yıl önce yer altına alındı ve mahalleye yeni aydınlatma sistemleri kuruldu. Tedaş’ın özelleştirilmesinin ardından yenilenen aydınlatma direklerinin faaliyete geçerek eski direklerin sökülmesini bekliyorduk. Ancak mahalledeki yeni aydınlatma sistemleri çalışmazken eski aydınlatmalarda kaldırılmadı. Aydınlatma lambalarında meydana gelen sorunları Tedaş’ı arayarak bildiriyoruz ama ne gelen oluyor ne de giden. Bozulan bir aydınlatma sistemini yaptırmak için 1 hafta bekledik. Mahallede büyük bir arıza meydana gelirse ne yapacağız” diye sordu.

“AYDINLATMA SİSTEMİNİN ÇALIŞMADIĞI SOKAKTA HIRSIZLIK OLAYLARI MEYDANA GELDİ”

Aydınlatma sistemlerinin çalışmaması nedeniyle hırsızlık olayları yaşandığını ifade eden Taşdoğan, “Geçtiğimiz günlerde bir 40 nolu mahallede meydana gelen elektrik arızası sonrasında sokakta bulunan 5 kadar evde hırsızlık olayları yaşandı. Günlerce aydınlatma sisteminin çalışmadığı sokakta hırsızlık olaylarının artması mahalle sakinleri arasında tedirginliklere neden oldu. Bu olayların mahallede Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü bulunmasına rağmen yaşanması vatandaşların rahatsızlıklarını arttırdı” diye konuştu.

“ANNELER PARKINDAKİ ÇEŞMELERİN MUSLUKLARI SÖKÜLDÜ”

Mahalleye ilişkin bilgiler veren Taşdoğan, “Mahallede bulunan park alanlarımız yetersiz kalıyorlar. Özellikle parklarımızda insanların su içebileceği çeşmelerin olmaması nedeniyle Şahinbey Belediyesi’nden parklara çeşme yapılması isteğinde bulunduk. Mahalledeki Anneler Parkı’na yapılan çeşmelere işlevsel hale geldi ancak 1 hafta sonra bu çeşmelerdeki muslukların kaldırılmış olduğunu gördük. Park alanındaki muslukların yeniden takılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“HER MAHALLEDE OKUL OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları dile getiren Taşdoğan, “Mahallemizde Anneler Ortaokulu ve Hanifi Şireci İlkokulu bulunuyor. Mahallemize bir anaokulu yapılması için Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünden istekte bulunduk. Bize 23 Nisan Mahallesi’ne bir anaokulu yapma planlarının olmadığını ifade edilerek, okul yapımı için belediye ile görüşmede bulunmamız istendi. Ancak bundan sonra anaokulu isteğimizin değerlendirileceği belirtildi. Bir devlet kurumu olarak mahalleme anaokulu yapmak için belediye ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talepte bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında Anneler Ortaokulu oldukça eskiyen binasının eğitim öğretim yılı içerisinde yenilenmesi öğrencilerin mağdur olmasına neden oldu. Okulları yenileme çalışmalarının okulların tatil olduğu dönemlerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Mahallemizde önemli bir eksik olarak lise yapılmasını istiyoruz. Ben bir muhtar olarak her mahallede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bulunması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

MUHTARLAR BELEDİYELERDE HİZMET BEKLİYOR

Mahalleye bir sosyal tesis yapılmasını istediklerini belirten Taşdoğan, “Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan söz aldık. Sosyal Tesis inşaatının yaz aylarında başlayacağını bize söyledi. Ancak herhangi bir çalışma başlatılmadı. Ben bir muhtar olarak, mahalleme hizmet götürmek istiyorum. Belediyelerimizden kendi menfaatimize isteklerde bulunmuyoruz. Muhtarlara hizmet için sözler veriliyor ancak bu sözler yerine getirilmiyor. Belediyelerin muhtarlara verdiği sözleri yerine getirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ

Mahalledeki asayiş olaylarına değinen Taşdoğan, “Mahallemizde aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı 40 nolu sokağımızda 5 evde hırsızlık olayı meydana geldi. Mahalle sakinleri hırsızlık olayları nedeniyle emniyet birimlerinin devriyelerinin sayısını arttırılmasını istiyor. Hırsızlık olaylarının yanı sıra artık Türkiye’nin sorunu haline gelen uyuşturucu madde kullanan gençlerin mahalledeki varlığı vatandaşları rahatsız ediyor. Park ve tenha köşelerde madde kullanan gençlerin rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

AYHAN DUMAN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler