USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Sorumluluk çok, yetki yok”

Güneş Mahallesi Muhtarı Zeki Güneş, “Vatandaşlar, muhtarlara gelerek sorunlarını bizlere anlatıyorlar. Mahalle sakinlerinin tüm sorunlarıyla ilgileniyoruz. Muhtarların bu kadar büyük sorumlulukları bulunmasına rağmen herhangi bir yetkisi bulunmuyor” dedi.

“Sorumluluk çok, yetki yok”
15-12-2015 12:55
Gaziantep

Muhtarların vatandaşlar tarafından birer kanaat önderi olarak görüldüklerini aktaran Güneş Mahallesi Muhtarı Zeki Güneş, “Vatandaşlar, muhtarlara gelerek sorunlarını bizlere anlatıyorlar. Mahalle sakinlerinin tüm sorunlarıyla ilgileniyoruz. Muhtarların bu kadar büyük sorumlulukları bulunmasına rağmen herhangi bir yetkisi bulunmuyor” dedi.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Güneş Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Zeki Güneş’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta iki mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Güneş

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 35 bin

Mahallenin seçmeni: 18 bin 700

Mahalle ve cadde sayısı: 434 Sokak ve 10 Cadde

Mahallenin muhtarı: Zeki Güneş

Gaziantep’in yeni yerleşim noktalarından biri olan Güneş Mahallesi, geniş alanı ile Gaziantep’in en büyük mahalleleri arasında yer alıyor. Mahalle muhtarı Zeki Güneş, Güneş Mahallesine ilişkin bilinmeyenleri gazetemize anlattı. Güneş Mahallesinin daha önce Mimar Sinan Mahallesine bağlı olduğunu anlatan mahalle muhtarı Zeki Güneş, “Mahallemiz 2003 yılında Mimar Sinan Mahallesinden ayrılarak kuruldu. Ben 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler ile mahalle muhtarı olarak seçildim. Mahallede göreve gelen üçüncü muhtar oldum. Mahallenin nüfusu 35 bin, seçmen sayısı ise 18 bin 700’dür. Aynı zamanda mahallemizde 400 hanede yaklaşık olarak 3 bin Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallede 434 sokak ve 10 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Akkent, Bülbülzade, 75.Yıl, Mimar Sinan, Onur,Ulaş ve Kahvelipınar mahallelerinden oluşuyor” şeklinde konuştu.

“ALT YAPI SORUNLARI NEDENİYLE EVLERDE SU BASKINLARI MEYDANA GELİYOR”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Güneş, “Yağmur suyu alt yapısı mahallemizin genelinde bulunmuyor. Mahallemiz engebeli bir yapıya sahip olduğu için birçok evde su baskınları yaşanıyor. Mahallemizdeki evlerin büyük kısmı plansız yapıldığı için evlerin büyük çoğunluğu yol çizgisinden uzakta ve alt yapının yetersizliğinden dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Mahalle sakinleri bu durumdan rahatsız oluyorlar. Geçmiş yıllarda yerel yönetimlerin plansız yapıya izin vermeleri bugün yaşanan sorunların ortaya çıkmasında etkili oluyor. Bu noktadaki sıkıntımızı GASKİ’ye sözlü olarak bildirdim” dedi.

“VATANDAŞ ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN BIKTI”

TEDAŞ’a ilişkin şikayetlerini dile getiren Güneş, “Mahallemizde TEDAŞ ile büyük sorunlar yaşıyoruz. Elektrik kesintileri çok fazla yaşanıyor, aydınlatma direkleri çalışmıyor. Mahallemizde her geçen gün yapılan evlerin sayısı artıyor. Trafolarda eski olduğu için çok sayıda elektrik kesintisi meydana geliyor. Trafolar mahallenin ihtiyaçlarını karşılamıyor. TEDAŞ’ı aradığımız zaman muhatap bulamıyoruz, vatandaşlar gibi bizlerde 186’y arıyoruz. Bir şikayetimizin sonuçlanması en az bir hafta sürüyor. Arıza giderildikten sonra da muhtara ekipler bilgi vermiyorlar. Mahalle sakinleri, bu noktada çok kızgınlar. Bu elektrik kesintileri nedeniyle geçen yıl mahalle sakinleri yol kapatarak eylem yaptılar. Özellikle kış aylarında elektrik kesintileri meydana geliyor. Pek çok vatandaş doğalgaz ile ısınma sağladıkları için elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşıyorlar, elektronik cihazlar bozuluyor” şeklinde konuştu.

“AİLE HEKİMLİĞİ YETERSİZ KALIYOR”

Mahallede sosyal tesis, taziye evi ve okul bulunduğunu ifade eden Güneş, “Mahallemizde dört okulumuz, iki taziye evi, sosyal tesisimiz ve 30’un üzerinde parkımız bulunuyor. Bu noktada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz. Mahallemizde Aile Hekimliği bulunuyor ancak mahallemiz geniş bir alana yayıldığı ve nüfusumuz kalabalık için doktorlar yetersiz kalıyor. Diğer yandan Aile Hekimine kayıt yaptırmak için Cumhuriyet Toplum Sağlığı Merkezi’ne gitmek durumunda kalıyorlar. Bu durum özellikle yaşlı insanların sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Aile Hekimlerinin sayısının arttırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DAR GELİRLİ AİLELER MAHALLEMİZDE İKAMET EDİYOR”

Komşuluk ilişkilerine değinen Güneş, “Mahallemizde ikamet eden insanlar birbirlerini tanıdıkları için mahalle sakinleri arasında komşuluk ilişkileri iyi durumda bulunuyor. Mahalleli arasında büyü bir dayanışma var. Genel anlamda İslahiye İlçesinden ve Kilis Musabeyli tarafından gelen aileler ikamet ediyor. Mülteci ailelerden de dar gelirli olanlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Durumu düzelen aileler farklı bölgelere taşınıyorlar. Mültecilerin büyük kısmı evlerde ikamet ediyorlar. Kötü koşullarda dükkanlarda yaşayanlar kamplara gönderildi ya da evlere taşındılar” diye konuştu.

“VATANDAŞIN MUHTARDAN BEKLENTİSİ YÜKSEK”

Mahallelerde ikamet eden vatandaşların muhtarlardan büyük beklentileri olduğunu söyleyen Güneş, “Vatandaşlar her türlü sorunlarının çözümü için muhtarlıklara başvuruyorlar. Genellikle de maddi sıkıntılar olduğu zaman muhtarlardan yardım bekliyorlar. Bizde vatandaşları sosyal yardımlaşma kurumuna yönlendiriyoruz. Vatandaşlar, muhtarları birer kanaat önderi olarak görüyorlar. Birçok konuda bizlere gelip fikir danışıyorlar. Mahallede yaşanan sıkıntılar bize bildirerek çözüm üretmemizi bekliyorlar. Ancak muhtarların sorumlulukları bu denli fazla olmasına rağmen herhangi bir yetkileri bulunmuyor” şeklinde konuştu.

“ÖZEL SOKAKLARA DOĞALGAZ ABONELİĞİ VERİLEMİYOR”

Mahallede bulunan bazı sokaklara doğalgaz verilemediğini belirten Güneş, “Özel sokaklar olarak adlandırılan ve şahıslara ait arsalar üzerinden geçen sokaklara doğalgaz aboneliği ve asfaltlama çalışmaları gibi hizmetler verilemiyor. Emlakçıların kafasına göre satışlar yapması ve vatandaşların araştırmadan arsa satın alması nedeniyle bu sıkıntılar yaşanıyor. Diğer yandan mahallemizde internet alt yapısı bulunmuyor. Vatandaşlar bu konuda çok fazla şikayette bulunuyorlar. İnternet alt yapısında meydana gelen sıkıntı bizimde vatandaşlara verdiğimiz hizmetleri etkiliyor” şeklinde konuştu.

“HIRSIZLIK VE GASP OLAYLARI YAŞANIYOR”

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Güneş, “Mahallede meydana gelen elektrik kesintileri ve aydınlatma sisteminin çalışmaması nedeniyle hırsızlık ve gasp olayları meydana geliyor. Geçtiğimiz gece ana cadde üzerinde bulunan iki iş yeri aydınlatma sistemleri çalışmaması fırsat bilinerek hırsızlar tarafından soyuldu. Bunun yanında madde bağımlılarına karşı emniyet birimleri mahallemizde çalışmalarını sürdürüyorlar. Emniyet birimlerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler