USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

ŞEHİTKAMİL’DEN SAĞLIK İÇİN TEMASSIZ İŞLEM

ŞEHİTKAMİL’DEN SAĞLIK İÇİN TEMASSIZ İŞLEM
11-05-2020 06:13
Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi tarafından geliştirilen yazılım sayesinde değerleme uzmanları, koronavirüs salgınının yaşandığı günlerde işlemlerini aksatmadan devam ettiriyor ve herhangi bir gelir kaybı yaşamıyor. Tüm işlemlerin online yapılabildiği yeni uygulama sayesinde, sağlık açısından tüm riskler ortadan kalktı.
 
Bugüne kadar hayata geçirdiği teknolojik yeniliklerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, zamana ve ihtiyaca yönelik uygulamalarına bir yenisini ekledi. Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınının yayılma göstermeye başladığı ilk günlerde yaşanabilecek riskleri ortadan kaldırmak adına Şehitkamil Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilen yazılım sayesinde halkın sağlığı açısından tüm riskli durumların önüne geçildi.
 
Uygulama öncesinde değerleme uzmanları belediyeye gelerek ekspertiz raporu talebinde bulunurdu. İlgili birim elden tahakkuk makbuzunu keserek başvuruda bulunan değerleme uzmanına teslim eder, değerleme uzmanı da giriş kattaki vezneye gider, sırada bekler, ödemesini nakit ya da kredi kartı ile yapardı. Vezneden aldığı makbuzu ile Şehitkamil Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gider, makbuzunu teslim eder ve ilgili personel proje dosyasını değerleme uzmanının flash diskine yükler ve işlem tamamlanmış olurdu. Tüm bu işlemler; trafik, otopark, vezne sırası olmak üzere ortalama 4 saat sürmekteydi. Ayrıca şehir dışında olan, ulaşım sorunu olan değerleme uzmanları raporunu almak için ya çok ciddi bir maddi maliyete girmekteydi ya da raporu alamadığı için kazanç kaybına uğramaktaydı.
 
Ancak geliştirilen yazılım sayesinde tüm işlemler, online ortamda gerçekleştirilmeye başlandı. Uygulama sayesinde; sağlık açısından herhangi bir temas olmuyor. 65 yaş üstü değerleme uzmanları, evlerinde kalmak zorunda olduğu için belediye sınırlarında olan değerleme işlemlerini yapmaya devam ederek her hangi bir kazanç kaybı yaşamıyor. İşlemi yapan belediye personeli, tedbir kapsamında tüm işlemlerini evden çalışarak yapıyor. Flash disklerin, belediye sisteminde oluşturduğu riskli virüs işlemleri de sona ermiş oldu.
 
HİZMETİ, VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRMEK ADINA

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kovid-19 salgını dolayısıyla hizmeti, vatandaşımızın ayağına götürmek adına ekip arkadaşlarımız, Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler. Koronavirüs salgınının yayılma göstermeye başladığı günlerde çok kısa bir süre içerisinde çalışmalarını tamamladılar. Tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Değerleme uzmanlarının bu sıkıntılı dönemde sık sık belediyemize gelip gitmelerinden kaynaklanacak olumsuzlukların yaşanmaması adına Bilgi İşlem Müdürlüğü personellerimiz tarafından bir yazılım üzerinde çalıştılar. Bu yazılım ile birlikte değerleme uzmanları, belediyeye gelmeden online ortamda müracaatlarını yapıyorlar. Online başvurunun tüm süreçlerini takip edeceği link SMS olarak değerleme uzmanına iletiliyor. İlgili personel yine online olarak belediyemizde olmaksızın evde çalışarak Tahakkuk Formu’nu oluşturmakta, değerleme uzmanlarımıza tahakkuk detayları, SMS olarak gitmektedir. Değerleme uzmanı ödemesini online veznemiz üzerinden kredi kartı ya da nakit olarak yaptığı an ilgili personele ödeme yapıldığına dair SMS ile bilgi gitmektedir. Son olarak personelimiz, ilgili ekspertiz raporlarını sisteme yüklüyor ve değerleme uzmanına online ortamda PDF olarak iletiyor. Bu uygulama ile özellikle yaşanan salgın döneminde teması mümkün olduğu kadar azalttık. Zaman kaybını, trafik yükünü ortadan kaldırdık. Yaşanacak maddi kaybın önüne geçtik. Ekip arkadaşlarımız, bundan önce de Türkiye’ye örnek olacak projeler hayata geçirdiler, inşallah bugünden sonra da adım adım çalışmalarımızı ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler