USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Malatya'da piknik yapanlara yangın uyarısı

Malatya'da piknik yapanlara yangın uyarısı
31-07-2021 16:45
Gaziantep

Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunup, piknik yapanların dikkatli olmalarını istedi.
Türkiye’nin birçok yerinde son günlerde artan orman yangınları ile ilgili vatandaşları uyaran Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, özellikle piknik yapanların dikkatli olmalarını istedi. Kalaylı, “Mevsim itibariyle havanın sıcak olması nedeniyle piknik yapan vatandaşlar dikkatli olmalı ve piknik yaptıktan sonra közlerini tamamen söndürdükten sonra bölgeden ayrılmaları gerekmektedir” dedi.
Vatandaşların özellikle ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, ateşli piknik yapmak isteyenlerin bu konuda izin verilmiş mesire alanları ve tabiat parklarında yapmaları konusunda uyarıda bulunan Kalaylı, "İzin verilmiş alanlarda ateşli piknik yapanların ise yaktıkları ateşi mutlaka su ile söndürmelerini ve alanda bırakılan şişe, cam ve kağıt gibi yangına sebebiyet verecek nitelikteki malzemeleri de usulüne uygun bir şekilde toplamalarını istiyoruz. Unutmayalım ki ormanlar hepimizin ortak değeridir. Yanması halinde ise eski haline gelmesi için onlarca yıl geçmesi gerekiyor. Ormanlar emek ve masraflar sonunda oluşuyor” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler