USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’E NEŞTER VURDU!

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’E NEŞTER VURDU!
20-06-2021 11:35
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarının katıldığı “Belediye Başkanları Çalıştayı” için Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te partisinin il ve ilçe yönetimlerine sert konuşan Kılıçdaroğlu, “Artık kavga istemiyorum” dedi.

Gaziantep’te partisinin “Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte yoğun bir ilgiyle karşılandı. Çalıştay öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep teşkilatlarına yönelik özeleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Güzel şeyler yapıyoruz. Peki, neden Gaziantep’in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor? Kabahat kimde, Anteplilerde mi bizde mi? Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum” diye konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu Hakimiyet Gazetesi’nden Merve Tanrıöver izledi.

 !#**g185&in=false**#! 

“NEDEN MİLLETVEKİLİ SAYIMIZ ARTMIYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te, Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu. “Dün bütün belediye başkanlarımız Gaziantep'in merkezi ve bütün ilçelerini gezdiler. Evet, bir eğişim var. Evet, bir dönüşüm var. Evet, bir kabul var. Ama bir şeyler yapmamız lazım. Neleri yapmamız gerektiğini de anlatacağım” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 3 gün süren çalıştayın ikinci gününde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gaziantep’te yıllardır yaşadığı sorunları ve başarısızlığı dile getirdi. “Kavga eden bir örgüt istemiyorum” diye konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“6 bin 317 şehidin verildiği topraklardayız. Güzel şeyler yapıyoruz. Peki, neden Gaziantep’in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor? Kabahat kimde, Anteplilerde mi bizde mi? Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum. Kimse kusura bakmasın. Dolayısıyla gün hizmet günüdür. Gün çalışma günüdür. Nüfus artıyor, bizim milletvekilimiz yok. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi, ne oldu? Eğer bir partili arkadaşım kendisini değil, partiyi düşünüyorsa, önce Antep’i düşünecek. Antep’te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı ne de ilçe başkanı uyuyacak.” 

“KURTULUŞ SAVAŞI MÜCADELESİNİ ANLATTI”

Bir otelde düzenlenen çalıştay CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un konuşmasıyla başladı. Torun’un ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleyi anlattı. Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in aynı zamanda sanayi kenti olduğuna dikkat çekerek, Gaziantep’in bütün Ortadoğu’ya öncü olabileceğini söyledi. Gaziantep’te bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde HDP İzmir İl binasına yönelik yapılan saldırı ve işlenen cinayeti kınadı. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, AK Parti ilçe binasına yönelik molotoflu saldırıyı da kınayan Kılıçdaroğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Hepimiz siyaset yapıyoruz. Sadece CHP’liler değil. Siyasette en büyük hakem halktır. Siyasal partilerin temel hedefi de ülkeye huzuru barışı getirmek, ülkenin nasıl kalkınacağını halka anlatmaktır. Halkın tercihlerine her ortamda saygı duymamız gerekir. Hepimiz kendi politikalarımızı anlatarak, halkın önüne çıkarız. Halk kimi iktidara taşırsa başımızın üstünde yeri vardır. Siyaset halka hizmet etme alanıdır. Bu bağlamda son zamanlarda bazı siyasi kurumlara yapılan saldırıları şiddetle kınamak her siyasi partinin boynunun borcudur. İzmir’de yapılan saldırı, bir kadının hayatını kaybetmesi, bu sabah haberlerde vardı. Hani’de AK Parti’nin ilçe binasına yapılan saldırı, bunları kabul etmiyoruz. Bizim siyaset anlayışımız, fikirlerin yarışmasıdır. Kin, öfke, intikam duygusu değil.”

“SİYASİ AHLAK KANUNUNU ÇIKARTACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, milletin takdiriyle iktidara geleceklerine inandıklarını belirterek "İktidar olduğumuzda, dostlarımızla beraber, altını çiziyorum, dostlarımızla beraber iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş TBMM'ye birinci hafta içinde siyasi ahlak kanunu sevk etmektir” dedi. Kılıçdaroğlu, siyasetin kirlilikten arınmak zorunda olduğunu ifade ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Ankara'ya gidip TBMM'de milletvekili sıfatını taşıyıp ihale peşinde koşan milletvekili istemiyoruz. Bu ülkenin İçişleri Bakanı kalkar devletin televizyonunda şu açıklamayı yapar, 'Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriyorlar.' Kim bu siyasetçi, kim bu ahlaksız adam. Her ay 10 bin dolar kim veriyor? Yeraltı dünyası, çeteler veriyor. Çetelerden beslenen bir siyasetçinin memlekete, millete faydası olur mu? Kim bu siyasetçi halen belli değil. Soruyorum, İçişleri Bakanına, kim bu? 'Açıklamam, savcıya söyleyeceğim.' Git savcıya, savcıya da gitmiş. Meclis Başkanına da söyledim. Sen TBMM'nin başkanısın, bu parlamentoda görev yapan milletvekillerinin şerefi, onuru var. Kim bu adam çıkartın ortaya. 'Mektup yazdım' dedi, güzel. Cevap vermiş o da güzel ama isim yok. Yav siz milleti mi kandırıyorsunuz? Bir sahtekarı korumak en büyük sahtekarlıktır. Rüşvetçiyi korumak rüşvetçiyle yan yana durmak demektir. Ben bekledim ki atamayla gelen İçişleri Bakanını devletin bir numaralı koltuğunda oturan kişi çağırıp 'Gel kardeşim ya sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarıyla oynuyorsun...' Ayda 10 bin dolar rüşvet alan bu siyasetçi kim, sorsun. Sormuyor bu soruyu. Devletin savcıları dut yemiş bülbül gibi. Bu kirlilikten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin arındırılması lazım.”
Kılıçdaroğlu sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Birincisi bayraktır, ikincisi vatandır. Bayrak ve vatan konusunda hiçbir tartışmaya asla yaklaşmayız ve bu tartışmalar asla kabul edilemez. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda, dostlarımızla beraber, ilk bir hafta içinde o rüşvetçi büyükelçilerin tamamını Türkiye'ye çağıracağız. İktidarımızın ilk 6 ayında çok büyük bir değişimi Türkiye'de herkes görecek. Namuslu, ahlaklı ve insandan yana siyaset nasıl olurmuş, millette hizmet nasıl olurmuş bunları görecek.”

“ASKIDA FATURA UYGULAMASIYLA 55 MİLYON
LİRALIK VERESİYE BORCU KAPATTIK”

“Pandemi dönemi su hayattır' dedik, 1 milyon 200 bin hanenin borcu olduğu halde suyunu kesmedik. 19 bin 274 adet belediyeye ait olan işyerinin kira ücreti ya alınmadı, ya çok düşük rakam alındı, ya da ertelendi” diye konuşan Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Özellikle büyük kentlerin varoşlarında yaşayan yoksul aileler ekmeklerini bile veresiye alıyorlar. Simidi, yağı veresiye alıyorlar. Eti gramla veresiye alıyorlar. Askıda fatura uygulamasıyla, bakkalda açılan veresiye defterlerinin 55 milyon liralık kısmını kapattık. 556 bin fatura ödendi. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin nasıl iş yaptıklarını, nasıl çalıştıklarını Mısır'daki sağır sultan duydu; inşallah iktidar sahipleri de duyar ve önlerine yeni engeller çıkarmazlar. Sadece beş büyük belediyemiz, 13 bin 338 sanatçıya yardım yaptı. Bunlar günlük yaşayanlar.”

“AKP-MHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET
2825 TL, CHP'Lİ BELEDİYELERDE 3100 TL”

Kılıçdaroğlu sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“AK Parti'ye ait belediyeler bilsinler, MHP'ye ait belediyeler de bilsinler; asgari ücret o belediyelerde 2 bin 825 lira. Cumhuriyet Halk Parti'li belediyelerde asgari ücret, net 3 bin 100 TL. En küçük belediyemiz 3 bin 100 TL asgari ücret verirken, onların en büyük belediyeleri 2 bin 825 TL veriyor. Şu soruyu her vatandaşımın kendisine sormasını isterim: CHP'ye ait en küçük belediye asgari ücreti 3 bin 100 TL yaparken, koskoca hükümet, milyarlarca lira olan bir bütçe, nasıl olur da asgari ücreti 2 bin 825 lira yapıyor? Neden 3 bin 100 lira yapamıyor? Yarışsa buyurun yarışa… Çünkü onlarda savurganlık var, bizde savurganlık yok. Onlarda yolsuzluk var, bizde yolsuzluk yok. Onlar ceplerine çalışıyorlar, biz vatandaşa çalışıyoruz. Aramızda siyah ile beyaz kadar fark var.”

CHP’Lİ BAŞKANLAR GAZİANTEP’TE YOĞUN İL GÖRDÜ

Kentin değişik semt ve ilçelerinde halkla bir araya gelen CHP genel başkan yardımcıları, milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi. Gaziantepli yurttaşlar CHP'li başkanlara ekonomik sorunlarını anlatıp, fotoğraf çektirdi. Program kapsamında Gaziler Caddesi'nde esnafla görüşmeye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolu, çarşı girişindeki izdiham nedeniyle durdu. Ancak iki iş yerini gezebilen İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterildi. CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı için kentte bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yavaş ve Soyer, Şehitkamil; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Yavuzeli ve Araban ilçelerinde halkla buluşup dertleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler