USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

"Kentsel dönüşüm önemli"

İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Genç, “Kentsel Dönüşüm çalışmaları eski yerleşim yerlerinin yenilenmesi ve kaliteli yerleşim alanlarının yapılması için önemli bir fırsat” diye konuştu.

01-01-2016 12:13
Gaziantep

Kentsel Dönüşüm çalışmalarının eski yerleşim yerleri açısında olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Genç, “Kentsel Dönüşüm çalışmaları eski yerleşim yerlerinin yenilenmesi ve kaliteli yerleşim alanlarının yapılması için önemli bir fırsat” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve İnönü Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ahmet Genç’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta iki mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: İnönü

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 10 bin

Mahallenin seçmeni: 3 bin 300

Mahalle ve cadde sayısı: 23 Sokak ve 4 Cadde

Mahallenin muhtarı: Ahmet Genç

İnönü Mahallesinin Gaziantep’in önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Ahmet Genç, “İnönü Mahallesi çevresine olan uyumu, örnek komşuluk ilişkileri ve huzurlu ortamı ile göze çarpıyor. Mahallemiz Düztepe Bölgesinde bulunan eski yerleşim bölgeleri arasında yer alıyor. Tahmini olarak 50 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu düşünüyorum. Daha önce Düztepe olarak bilinen mahallemiz Düztepe Mahallesinden ayrılarak İnönü Mahallesi olarak kuruldu. 2009 yılında yapılan mahalle muhtarlığı seçimi ile muhtarlık görevine geldim. İki dönemdir mahalleme hizmet veriyorum. Mahallemizin nüfusu 10 bin, seçmeni 3 bin 300’dür. Mahallemizde çok sayıda Suriyeli aile ikamet ediyor. 300 aile mahallemizde bulunan evlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. Mahallemizde 23 sokak ve 4 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Esentepe, Cemal Gürsel, Karayılan, Cengiz Topel, Şenyurt ve Yavuzlar mahallelerinden meydana geliyor” dedi.

“ÇÖZÜM BİR TELEFON KADAR YAKIN”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Genç, “Mahallemizde alt yapı konusunda belediyelerimiz büyük hizmetler veriyorlar. Sorunlarımızı bildirdiğimiz zaman anında gelip mahallemizdeki alt yapı sorunlarını çözümlemeye gayret ediyorlar. Mahallemiz eski yerleşim yeri olduğu için ister istemez alt yapısında problemler olabiliyor. 10 yıl kadar önce alt yapı çalışmaları yapılarak mahallenin tüm alt yapısı yenilendi. Bunun dışında mahallemize 5 yıl önce doğal gaz hattı çekildi. Ancak bazı sokaklarımıza doğal gaz verilemedi. Sokaklar dar ve ara sokak olduğu için sokaklara doğal gaz verilemedi. Bu sorununda ilerleyen dönemlerde çözümleneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SADIKLAR CADDESİ GENİŞLETİLECEK”

Üst yapı noktasında mahallede çalışmaların devam ettiğini belirten Genç, “Mahallemizdeki yolların büyük bir kısmı kilit taşı ile döşendi. Yol noktasındaki çalışmalar kazı çalışmaları sonrasında yenilenerek devam ediyor. Özellikle Sadıklar Caddesi’nin genişletilmesi kapsamında mahallemizdeki evlerin bir kısmı kentsel dönüşüme uğrayacak. İlerleyen yıllarda mahallenin tamamının kentsel dönüşüme gireceğini düşünüyorum. Sadıklar Caddesinde yoğunlaşan trafiği maalesef cadde artık kaldıramıyor. Özdemir Caddesinin tamamlanmasının ardından Sadıklar Caddesinin genişletilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“ESKİ YERLEŞİM YERLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

TEDAŞ ile ilgili sıkıntıları anlatan Genç, “TEDAŞ kurumu Gaziantep’te bulunan mahalle muhtarlarının en büyük problemleri arasında yer alıyor. Mahallelerin büyük kısmında aydınlatma ve elektrik hatlarıyla ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Son dönemlerde TEDAŞ’ın mahallelerdeki elektrik hatlarını yeraltına alınması konusunda çalışmalar başlatılacağı duyumunu aldık. Bu karar eski yerleşim yerleri için önemli bir adım olacak. Çünkü mahallelerimizde bulunan elektrik hatlarını oldukça eski ve kötü bir görünüm sergiliyorlar. Bunun yanında ekipler mahalle meydana gelen arızaları gidermek noktasında çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARINI DESTEKLİYOR”

İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade eden Genç, “Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan Sadıklar Caddesi çevresinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılarak genişletilecek. Özellikle eski yerleşim noktalarında yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilerleyen dönemlerde mahallemize de geleceğini düşünüyorum. Mahallemiz eski yerleşim noktasında bulunduğu için kentsel dönüşümün bizim için önemli olacağını düşünüyorum. Mahalle sakinleri de mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılması kararını destekliyorlar” diye konuştu.

EV KİRALARI ÇOK YÜKSEK

Mahallede ikamet eden vatandaşların ve mültecilerin kira sorunu olduğunu ifade eden Genç, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşlar ev kiralarının yükselmesinden dolayı şikayetçi oluyor. Suriye’deki iç savaşın ardından ülkemize gelen Suriyeli Mültecilerin ev bulma arayışları sonrasında Gaziantep genlinde ev kiraları yükseldi. Bu durum hem mültecileri hem de mahalle sakinleri zor durumda bırakıyor. Mahallede ev kiraları ortalama 300 TL’den başlıyor. Mahallemizde neredeyse boş ev kalmadı, ev konusunda talep çok fazla” şeklinde konuştu.

SOSYAL DONATI ALANLARI BULUNMUYOR

İnönü Mahallesi’nde sosyal tesis ve taziye evi bulunmadığını söyleyen Genç, “Mahallemizde sosyal donatı alanlarını inşa edecek bir yer bulunmadığı için sosyal tesis, taziye evi ve park alanları bulunmuyor. Mahallemizde bu yapılara büyük oranda ihtiyaç duyuluyor. Belediyelerimizden konuyla ilgili talepte bulunduk, mahallede bulunan ev sahipleriyle görüşmelere başladı. Yer sorununun giderilmesiyle birlikte mahallemize sosyal donatı alanları inşa edilecek. Bunun yanında mahallemizde 25 Aralık Ortaokulu ve ilkokulu bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

“ÖRNEK KOMŞULUK İLİŞKİLERİ VARLIĞINI KORUYOR”

İnönü Mahallesi’nin eski bir yerleşim yeri olduğunu belirten Genç, “Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğundan dolayı mahallemizdeki komşuluk ilişkileri iyi durumda bulunuyor. Mahalle sakinleri birbirleriyle görüşüyor, birbirleri ile dayanışma içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Mahallemizdeki sıkı komşuluk ilişkileri mahallemizde olumsuz olayların yaşanmasının önünde set oluşturuyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler