USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Gaziantep’in kalbi: Çukur Mahallesi

Gaziantep’in kalbi: Çukur Mahallesi
17-09-2015 09:23
Gaziantep

Çukur Mahallesi, Gaziantep’in en eski ve merkezi mahallelerinden biri olarak biliniyor. Geçmişte Gazianteplilerin en çok tercih ettiği mahalle olan Çukur Mahallesi, çarşısı ve merkezi konumu ile göz dolduruyor. Çukur Mahallesi’nin Gaziantep’in merkez mahallelerinden biri olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Alaaddin Demir, “Çukur Mahallesi Gaziantep’in kalbi” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Çukur Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Alaaddin Demir’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Çukur

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27010

Mahallenin nüfusu: 2 bin

Mahallenin seçmeni: 86

Mahalle ve cadde sayısı: 6 çıkmaz sokak, 6 sokak, 4 cadde

Mahallenin muhtarı: Alaaddin Demir

ÇUKUR MAHALLESİ İLGİ GÖRÜYOR

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde mahalle muhtarlığına seçildiğini belirten Alaaddin Demir, “Daha önce mahalle temsilcisi olarak mahallemde görev yapıyordum. 30 yıl boyunca Çukur Mahallesi’nde esnaflık yapıyorum. Yerel seçimler sırasında mahalle muhtarlığı için aday oldum ve mahalle sakinlerimizin desteği ile bu göreve seçildim. Mahallemiz, Gaziantep’in en eski ve merkezi mahallerinden biri olmasından dolayı oldukça ilgi görüyor. Çarşı bölgesinde yer alan binin üzerinde iş yeri mahallemiz sınırlarında yer alıyor. Eskiden bir yerleşim yeri olarak öne çıkan Çukur Mahallesi, günümüzde iş yerlerinin yoğun olduğu ve yerleşimin az olduğu bir mahalle haline geldi” dedi.

EN AZ SEÇMEN SAYISINA SAHİP MAHALLE

Mahallede yerleşimden çok iş yerlerinin bulunduğunu ifade eden Demir, “Mahalle 2 binin üzerinde vatandaşın iş yeri mahalle sınırlarımızda yer alıyor. Mahalle genelinde ise toplam 90 hanede vatandaşlarımız ikamet ediyorlar. İkamet edilen 90 hanenin 30’unda Türk vatandaşlar yaşarken 60 hanede Suriyeli Mültecilere ikamet ediyorlar. Yani mahallemizde Türk vatandaşından çok Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Bu nedenle 2 binin üzerinde insanın bulunduğu mahallemizde 86 seçmenimiz yer alıyor. Bu yönüyle mahallemiz en az seçmen sayısına sahip mahalle olarak göze çarpıyor” şeklinde konuştu.

MERKEZ MAHALLELER ŞLE KOMUŞU MAHALLE

Mahalleye ilişkin bilgiler veren Demir, “Mahallemizde 6 çıkmaz sokak, 6 sokak ve 4 caddemiz yer alıyor. Bu caddelerimiz Mütercim Asım, Hakim Mehmet Uygun, Gaziler ve Karagöz caddelerinden oluşuyor. Komşu mahallelerimiz ise Karagöz, Karatarla, Bey ve Düğmeci mahallelerinde oluşuyor. Tüm merkez mahalleler ile komşuyuz” dedi.

ÇUKUR MAHALLESİ VE ÇARŞI BÖLGESİ

KENTE YARAŞIR BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Alt yapı konusunda yenileme çalışmalarının yapıldığını dile getiren Demir, “3 yıl önce Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey döneminde Gaziler Caddesi ve çarşı bölgesi yenilendi. Çarşım ve Kentim Yenileniyor Projesi kapsamında Çarşı bölgesinin tüm alt yapısı yenilendi. Kanalizasyonları yapıldı, elektrik hatları yer altına alınarak, aydınlatma sistemleri yenilendi. Tüm sokaklar Gaziantep’e yaraşır bir şekilde yenilendi. Mahalledeki çıkmaz sokaklarımız bile bu kapsamda yenilendi. Çalışmalardan dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ESNAF TEDİRGİN”

Mahallede bulunan esnafların sıkıntıları olduğunu belirten Demir, “Halep Çarşısı, Halep Pasajı ve 2 nolu Kunduracılar Sitesi’nde yer alan esnafın sorunları büyüyor. Bu üç iş merkezine ilişkin çıkarılan depreme dayanıksız raporu nedeniyle esnaflar iş yerlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Bir şirket tarafından çıkarılan rapor nedeniyle esnaflarımız zor günler geçiriyorlar. Bu üç hanın esnafları rapora dayanılarak bir yıkım kararı çıkmasından ve iş yerlerini kaybetmekten endişe duyuyorlar” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZDE İMARA AÇILACAK

ALAN BULUNMUYOR”

Mahallede park alanı, sağlık ocağı, sosyal tesis ve taziye bulunmadığını dile getiren Demir, “Mahallemizde bu tesislerin bulunmamasından dolayı mahalle sakinlerinin bir şikayetleri olmuyor. Çünkü mahallede bu tesisleri yapacak bir alanımız bulunmuyor. Yeterli alan olması durumunda Şahinbey Belediyesi’ne isteklerimizi bildirdiğimiz zaman isteklerimiz belediyemiz tarafından hızla yerine getiriliyor. Mahallede nüfusun az olması nedeniyle okul ihtiyacı bulunmuyor. Mahalledeki çocuklar çevre mahallelerdeki okullarda eğitimlerine devam ediyorlar. Sağlık ocağı konusunda ise yakın mahallelerde sağlık ocağı bulunması ve devlet hastanesinin yakın olması nedeniyle mahallede sağlık ocağı bulunmasına ihtiyaç duyulmuyor. Sosyal tesis ve taziye evi için yer olmamasından dolayı yatıramıyoruz” diye konuştu.

ASAYİŞ OLAYLARINA KARŞI

EMNİYET BİRİMLERİ İLE TEMAS HALİNDEYİZ

 

Genel anlamda sorunsuz bir mahalle olduklarını ifade eden Demir, “Son dönemlerde hurda ve kağıt toplayan kimselerle sorunlar yaşıyoruz. Bu insanlardan bazıları gündüz kağıt ve hurda toplarken geceleri hırsızlık yapıyorlar. Geçtiğimiz gece bir iş yerinin kapısını sökerek götürdükleri söyleniyor. Emniyet birimlerine muhtar olarak durumun önemini anlattım. Sağ olsun emniyet güçleri şikayetlerimizi dikkate alarak mahallemizde güvenlik önlemlerini arttırdı. Bunun dışında mahallemizde meydana gelen asayiş olaylarına karşı oldukça hassas şekilde davranıyorum. Gerekli konularda emniyet birimlerimize haber vererek sıkıntıların çözümlenmesine katkıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.

“ÇUKUR MAHALLESİ’NİN SORUNLARINA

BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR”

 

Çukur Mahallesi’nin merkezi bir mahalle olduğunu hatırlatan Demir, “Mahallemize karşı tüm hizmet birimleri büyük önem veriyorlar. Emniyet güçleri mahallemizin güvenliğine büyük önem veriyor. Bende mahalle muhtarı olarak mahallede yaşanan sıkıntıların çözümlenebilmesi için büyük bir gayret içerisinde çalışıyorum” dedi.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ YÖNÜNDE ÖRNEK MAHALLE

Komşuluk ilişkilerine değinen Demir, “Mahalle sakinleri ve esnaflar arasında büyük bir dayanışma var. Büyük mahallelerde sona eren komşuluk ilişkileri mahallemizde diğer mahallelere örnek olacak düzeyde yaşanıyor. Bu yönden mahallemiz örnek bir mahalle” şeklinde yorumladı.

ÖRNEK MUHTAR

Muhtar olarak mahallenin sorunlarına önem verdiğini belirten Demir, “Mahallede yaşanan sorunları ilgili birimlere ileterek mahallemizin sorunlarının çözümlenmesi için çalışıyorum. Bu mahallede 30 yıldır bulunan bir esnaf ve mahalle muhtarı olarak mahallemin sorunlarına önem vermek durumundayım. Mahalle sakinlerine 7 gün 24 saat hizmet vermek için çalışıyorum. Bunun dışında mahalle sakinlerinden isteyen vatandaşlar olursa evleri ücretsiz olarak ilaçlıyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler