USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

EKMEK ZAMMI KAPIDA!

Son zamanlarda başta akaryakıt, doğalgaz ve elektrik olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar halkı zor durumda bırakıyor.

EKMEK ZAMMI KAPIDA!
26-05-2022 14:21
Gaziantep

Son zamanlarda başta akaryakıt, doğalgaz ve elektrik olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar halkı zor durumda bırakıyor. Zam furyasına un da eklenirken, yıl içerisinde una defalarca zam yapılması dikkat çekti. Ekmeklik bir torba un 310 liradan satılırken, unun torbası kurda yaşanan dalgalanma nedeniyle 420 liraya kadar çıktı.

Salgın öncesi 110 TL’ye alınan bir çuval unun fiyatı önce 300 bugünlerde ise 420 liraya yükseldi. Ekmeğin ham maddesi olan una son birkaç haftada art arda zam gelmesine tepki gösteren esnaf, un fiyatlarına yapılan zammın önüne geçilmesini istiyor. Çoğu sektörde olduğu gibi un sektöründe de fahiş fiyat artışının önüne geçilememesinden yakınan ve bu duruma tepki gösteren fırıncı esnafı, üst üste una yapılan zamma anlam veremediklerini belirtti. Un fiyatlarına yapılan zamların kendilerini mağdur ettiğini belirten fırıncı esnafı, pandemiden daha önce 110-120 liraya aldıkları 50 kilogramlık un torbasını şu anda 420 liraya aldıklarını söyledi.

UNDA YAŞANAN FİYAT ARTIŞI ESNAFI ÇILDIRTIYOR

Devletin verdiği indirimli unda stokların az kalması ve dolar kurunun hızlı artışı sonrası son 2 haftada un çuvalının fiyatı 420 liraya yükselirken fırıncılar bir an önce zamlara çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu. Ekonomideki kötü gidişat, TL’nin hızla değer kaybetmesi her şeyden önce vatandaşın cebine yansıyor. Temel gıda maddeleri başta olmakla neredeyse her kaleme zam üstüne zam gelirken hem vatandaş hem de esnaf gelen bu fahiş zamlar karşısında artık çaresiz kalıyor. Un fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle fırıncılar ne yapacağını şaşırırken, yetkililerin una yapılan zamlara acil çözüm bulması ve destek noktasında harekete geçilmesi isteniyor.

ESNAF UN ALAMAMAYA BAŞLADI

Gaziantep’teki pide fırıncıları 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının son 2 haftada 300 liradan 420 liraya çıktığını belirterek, fırınların un alamamaya başladığını ve böyle giderse ekmek üretiminin büyük riske gireceğine dikkat çekti. Döviz artışlarıyla birlikte doğalgaz ve elektrik zamları iğneden ipliğe tüm ürünlere yansımaya başladı. Uzun zamandır ekmeğe zam talebinde bulunan fırıncılar artık undan susama kadar artan maliyetlere dayanamadıklarını belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler