USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

CHP'de "ayaklanma"

CHP'de
31-03-2022 12:21
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep teşkilatlarında partililer ayaklandı. İlçe başkanlıklarına da kayyum yönetimler atayan CHP Genel Merkezine yönelik tepkiler dinmiyor. Gaziantep il başkanlığına 15 ay önce kayyum il başkanı olarak atanan Neşet Uçar, il başkanlığı kongresinin yapılmamasına rağmen ilçe başkanlıklarında da kayyum atamaları tercih etti.

PARTİLİLER AYAKLANDI

15 aylık sürecin ardından Şehitkamil ve Karkamış dışında kalan ilçelere atamalar yapıldı. CHP Genel Merkezi tarafından MYK kararıyla atanan Geçici İlçe yönetimi atamaları, partide krize neden oldu. 2021 yılında İl Yönetiminin atanmasının ardından kongre yapılmasını bekleyen parti içindeki kesimler umduğunu bulamazken, partililer yaşanan sürece tepki gösterdiler.

GEÇİCİ YÖNETİMLER ATANDI

Haziran 2021 tarihinde ise Genel Merkezin olağan ve olağanüstü kongrelerin yapılması için izin vermesinin ardından başlayan dönemde ise kongre süreci işletilemedi. Aradan geçen süreçte ise Genel Merkezin, ‘Tek aday üzerinde uzlaşın’ çağrısının Gaziantep'te karşılık bulamamasının ardından Ocak 2022 tarihinde yapılması planlanan İl Kongresi bir kez daha gerçekleştirilemedi. Gaziantep’te adeta çıkmaza giren kongre dönemi sonrası CHP Genel Merkezi tarafından İlçe Yönetimlerine Geçici İlçe Yönetimleri atamasına başladı. Mart ayı başında başlayan süreç içerisinde Şahinbey, İslahiye, Nurdağı, Nizip, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçe yönetimlerine atama yapıldı. Şehitkamil ve Karkamış dışında kalan ilçelere yapılan atamalar ise kongre beklentisi içerisinde olan partilileri memnun etmedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler