USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

“BİZİ BUNLARDAN KURTARIN”

“BİZİ BUNLARDAN KURTARIN”
09-01-2019 10:44
Gaziantep

MHP  Şahinbey’in  genç  meclis üyesi aday adayı Memik Since  gazetemizi ziyaret ederek bilgilendirme yaparak; Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendinin de dediği gibi “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir… Ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Darda kalanların acil yardımıdır.” Biz de bu düsturdan hareketle aday adaylığımız ve seçim çalışmalarımıza Bismillah derken ilk sloganımız olarak da “ORTAK AKIL VE HİZMET AŞKIYLA ŞAHİNBEY’İMİZE HİZMETE ADAYIM..”mesajı verdi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

27 Haziran 1977 tarihinde Gaziantep İli Şahinbey İlçesi Delbes Mahallesi’nde esnaf bir baba ile ev hanımı bir annenin ilk çocukları olarak dünyaya geldim. İlk,orta ve lise öğrenimlerimi  Gaziantep’te, Üniversite eğitimimi de Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F de tamamladım. 2004 yılından beri de Şehitkamil İlçesinde ev mobilyası satış ve üretim işi yapmaktayım
Bundan tam 23 sene önce, 1996 yılında İstanbul’daki öğrencilik dönemimde Ülkü Ocaklarımızın kapısından girerek katıldığım partimizde ideallerim doğrultusunda büyük inanç ve gururla yoluma devam etmekteyim.

MHP Gaziantep’te, 2014 seçimlerinden bu yana nasıl bir yol kat etti?

2014 Yerel seçimlerinde MHP için yükseliş grafiği vardı.Türkiye genelinin üzerinde  bir oy artışıyla  da göstermiştik.Genel başkanımızın ileriyi gören,Türkiye’nin  bekasını her zaman göz önünde bulunduran politikalarıyla her seçimde oy oranımızı daha da arttırdık.Her zaman iktidarın ilk alternatifi olarak Gaziantep ‘de bizim partimiz akıllara geliyor.Bu da davayı gönül vermiş arkadaşlarımızın emekleri sonucunda olmaktadır.

Bu dönemde MHP’ ye halkın teveccühü nasıl?

Bu dönemde biraz daha aday bazlı seçim olduğu için şuanda Gaziantep’te taraflı tarafsız herkesin mevcut belediye başkanlarına  özellikle de büyükşehir belediye başkanına çok büyük tepkisi var.

AK Parti içinde de tepki var mı?

Şöyle ki daha önceden AK Parti dışında başka partiye oy vermem ,diyen kemikleşmiş kitleden bile daha önce hiç duymadığımız  çatlak sesler çıkmaya başladı.Biz seçimlerden her zaman muhalefet görevini yürütüyoruz ama artık kendi kemikleşmiş oylarında bile büyük hayal kırıklıkları var.Sayın Fatma Şahin’in kendini bakanlıkla belediye başkanlığı arasında konumlandıramadığı için, kendisine bakan başkan denilmesini istediği için, partisinde kendisine karşı büyük bir tepki var.Bununda alternatifi olarak verecekleri ilk partinin MHP olduğunu ifade ediyorlar.Şuanda Gaziantep’teki durumumuz diğer seçimlerden çok daha iyi durumda.Hatta rekor kırabilecek seviye de potansiyelimiz var.Aday adaylarımızın adaylığa dönüştüğü noktalarda daha büyük artışla seçime kadar potansiyelimizi de meydana çıkaracağımızı düşünüyorum.

Adayların açıklanma süreci neden uzadı? Anlaşmazlıklar mı yaşanıyor?  

24 Haziran seçimlerinden önce genel başkanımız cumhur ittifakını benimseyerek mevcut AK Parti ile anlaşarak milletin,devletin  bekasını göz önüne alarak böyle bir anlaşmaya gidildi.Cumhur ittifakı da genel başkanımızın ifade ettiği gibi  seçim için yapılan bir beraberlik değildi.Uzun yıllara dayanarak Türkiye’nin beka sorunu yaşamaması adına yapılmış bir ittifaktır.Biz bu ittifakın da parti olarak arkasındayız.Fakat geçtiğiz aylarda AK Parti ile bu ittifakın sonlandırıldığı yönünde yerel seçimlerde uygulanmayacağı şeklinde olaylar meydana gelmişti.Sonrasında her iki taraftan da yapılan olumlu mesajlarla tekrar cumhur ittifakının yerel seçimlerde de devam edeceği kararı alındı.Bu nedenle de diğer partilerde de adayların açıklanmasındaki gecikme ittifak çalışmalarından kaynaklı  oldu.

Büyükşehrin AK Partiye verildiğinin açıklanmasından sonra,  Gaziantep’te kaç ilçeyi  MHP alacak?   

Gönül ister ki biz hepsini alalım.Büyükşehir ne kadar bizde görünmese de siyasette her an her şey olabilir.Biz duyumlardan ziyade genel başkanımızın açıklamalarını  dikkate alacağız.Hepsi de birbirinden değerli,güçlü aday adaylarımız var.İthal adayımız yok.Hepsi de bu kentin sorunlarını yaşayarak,görerek görevlere talip olan birbirinden kıymetli arkadaşlarımızlar. Sorunların çözümleri için de bu çok önemli bir artı diye düşünüyorum. Önümüzdeki haftada adaylarımız açıklandığında  bizde çalışmalarımızı hızlandıracağız.

MHP 16 yıllık bir iktidarın yaptığı ve yapamadığı işlere, sorunlara ne kadar hakim ve çözüm odaklı projeleri var?

Benim doğup büyüdüğüm yerler,Şehre küstü,Ali baba,Ünaldı bölgeleri.Kentsel dönüşümünde en yoğun yapıldığı bölgelerden bir tanesi.Yaptığım araştırmalar da sorunları  ilk ağızlardan dinliyorum.Şahinbey belediyesi, belediyeciliği yıllardır ticari bir müesseseymiş gibi yapıyor.Tamamen para kazanma üzerine,ticari bir kurum gibi yönetmeye çalışıyorlar.Beledinin görevi  kesinlikle bu değildir.Vatandaşa hizmet etmek,hizmet odaklı çalışmaktır.Bize yoğun olarak en fazla gelen şikayet konusu da bu.

Sizce en doğru olan kentsel dönüşüm nedir?

Eski evleri belli bir ücret karşılığında alıp, yeni konutlar yapmaktır.Amaç güzel ve de doğrudur.Ama  bizim belediyelerimiz maalesef evi  vatandaştan alıyor, alıyorken birkaç katlı,altında küçükte olsa dükkanı olanı da alıyor.Karşılığında ise bir daire bile alamayacağı miktarda ücret ödüyor.Olaya tamamen ticari gözle bakıyor.Halbuki asıl amaç vatandaşı mağdur etmeden,memnun ederek bu işi yapabilmek. Sonuçta vatandaşı verdikleri para yetersiz olduğundan ev alabilmeleri için bankaların kucağına atıyor.

MHP’nin çözümü önerisi nedir?

MHP ‘nin  “Lider ülke Türkiye”  hedefi doğrultusunda “üretken bir belediyecilik” manifestosu var.Hedefimiz vatandaş+hizmet odaklı çalışmak.Bizim için belediyecilik vatandaşı mağdur etmemek,en hızlı zamanın da ve adil bir şekilde hizmet almasını sağlamak için bu görevlere adayız.İnşallah bayrağımızı bu şehrin burçlarına diktiğimizde şimdiki gibi mağduriyetlerin yaşanmaması ve hizmet odaklı çalışacağımızı söylüyoruz.

Şahinbey pek çok ilden bile büyük bir ilçemiz. Sizce daha öncesinde gündemde olduğu halde bu seçim döneminde  neden birkaç bölgeye ayrılamadı?

Şahinbey’i kendileri açısından bir oy deposu olarak gördüklerinden olsa gerek bölünmesini istemiyor olabilirler.Şahinbey 960 km kareye yayılmış pek çok ilden büyük bir ilçemiz.200’e yakın mahallemiz var.Ama boy boy ilanları, sosyal medya çalışmalarını gördüğümüzde mahalle sayısının on, on beşi geçmediğini görüyoruz. Kendileri Şahinbey’i, Karataş’tan Akkent’ ten,Yeşilvadi Parkından  ibaret sanıyorlar.Ünaldı,Alibaba,Daracık,Yavuzlar…pek çok hizmet bekleyen mahalleler var.İsterlerse kendileriyle beraber oraları gezdiğimizde  oradaki insanların yirmi yıl öncesinin Türkiye’sini yaşadıklarını göreceklerdir. Şahinbey de yaşayan herkes eşit haklarda hizmet bekliyorlar.
Belediye olarak düzgün  otoparkımız, yolumuz dahi  yok.Buzlanma oluyor, kazalar oluyor, tuzlama yapan bile yok.Eskiden arada bir yaparlardı ve  seçim zamanında daha da arttırırlardı.Ama bu seçim dönemi  göstermelik bile olsa çalışma yapan da yok,göremiyoruz.

Sizce bu neyin rehaveti?

Kendilerini  kesin gelecek gibi görüyor da olabilirler. Fakat bu millet her zaman rehavete girenleri hiç ummadıkları tokadı sandıkta atmıştır.Geçmişe baktığımızda bunun çok örnekleri de var.Ama makamda madem ki halen oturuyorlar hakkını da vermeleri gerekir.

MHP’den vatandaşların talepleri neler?

Bize gelen ilk talep “bizi bunlardan kurtarın” oluyor. Yolların durumu,ciddi anlamda otopark sorunları ve kentsel dönüşüm.Yol kenarındaki plansız parklar..
Suriyelilerin en yoğun olarak yaşadığı ilçemizde Şahinbey.Ve onların kontrolü şehre adapte olmaları,sorun çıkarmadan yaşamaları çok önemli.
Uyuşturucu kullanımı için de,o bölgelerde  ülkü ocaklarımız gençleri bilgilendirme,eğitme amaçlı çalışmalar yapıyorlar.Biz belediyeyi devir alırsak ciddi çalışmalarımız olacak.

MHP belediyeleri alabilirse pahalı olan  suyumuz da ucuzlayacak mı?

Büyükşehir belediyesi  Türkiye’nin en borçlu ikinci belediyesi. Bu borçlanma yapılırken de sanki çok büyük hizmet yapılmışta olmuş zannediliyor.Park, yol gibi hizmetler zaten yapılması gerekenlerdir.Ve bu kadar büyük maliyetleri de olmaz.GAZİRAY Projesi ilimiz adına çok önemli.Ama  bununda giderleri Karayollarına ait.Gideri çok bile olsa geliri de o oranda çoktur.Suyu da en pahalı içen bir şehiriz.Bu harcamaların nerelere yapıldığını da görev bize verildiğinde de hesaplarını soracağız.
Biz Şahinbey ilçe teşkilatı olarak Cahit Çıkmaz başkanımla ve bütün aday adayı arkadaşlarımla bir uyum içerisindeyiz. Hiç birimizin sıralama da bir  şahsi kaygısı yok.Hepimiz partimizi nasıl başa getirebiliriz onun kaygısı içindeyiz.
Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendinin de dediği gibi “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir… Ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Darda kalanların acil yardımıdır.” Biz de bu düsturdan hareketle aday adaylığımız ve seçim çalışmalarımıza Bismillah derken ilk sloganımız olarak da “ORTAK AKIL VE HİZMET AŞKIYLA ŞAHİNBEY’İMİZE HİZMETE ADAYIM..”

HABER//MERVE TANRIÖVER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler