USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

AKDO GAZİANTEP'E GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELDİ

AKDO GAZİANTEP'E GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELDİ
16-01-2019 09:39
Gaziantep

AKDO pastanesi yeni şubeleriyle, Gazianteplilerin gönlünü fethetmeye geldi. Pastanecilikte Kahramanmaraş'ın öncü markalarından biri olan AKDO, yaz aylarında Gaziantep'e kentin üçüncü şubesini açacak. Gazimuhtarpaşa ve Karataş'taki iki şubesiyle 70 personeli bulunan pastane, 67 Gaziantepliye de istihdam sağlıyor. Kentte yeni bir ekmek kapısı açan AKDO'nun Gaziantep Sorumlusu Hacı Ömer Gözüaçık Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada sorularımıza şu yanıtları verdi:



HİZMET BOŞLUĞUNU DOLDURMAK İSTİYORUZ

Gaziantep'te ihtiyaç hissettiğiniz için mi şubeleri açtınız? Bizim Kahramanmaraş il merkezinde 7, bir de Pazarcık ilçesinde şubemiz vardı. Şimdi 2 şube de Gaziantep'e açtık. Birini Gazimuhtar Bulvarı'na diğerini de Karataş'a. Gaziantep'le birlikte toplam 10 şubemiz oldu. Kahramanmaraş'ın yüzde 60'ına hitap edebiliyoruz şu an. İnşallah Gaziantep'te de var olan hizmet boşluğunu AKDO olarak doldurmak istiyoruz.

ÜÇÜNCÜ ŞUBE İBRAHİMLİ'YE GELİYOR

Yeni bir şube girişiminiz var mı? İnşallah İbrahimli bölgesine 3. şubemizi açmak istiyoruz. Bu yaz 3. şubemizi açılışa yetiştirmeye çalışacağız. Alan taramamız devam ediyor.


'İYİ Kİ GELDİNİZ' DİYORLAR

Gaziantepli nasıl bir dönüş yapıyor size? İlk gelenler nasıl tepki veriyor?

Aşağı-yukarı altı aydır Gaziantep'teyiz. Halk bize 'İyi ki geldiniz' diyor. Bizim de amacımız müşteriyi mutlu görmek istemekti zaten. Onlar da mutlu biz de.

TATLI MEMLEKETİNDE TATLI SATIYORUZ

Gelenlerin AKDO'da en çok ne hoşuna gidiyor?

En çok dondurmayı beğeniyorlar. Bir de yöresel yemeklerimizi. Tatlı memleketine geldik ama tatlı da bayağı satıyoruz maşallah. Fiyat politikamız uygun olunca insanlar bizi tercih ediyorlar.

YAŞ PASTALAR ÇOK BEĞENİLİYOR

Gaziantepli sizden en çok hangi tatlıyı tercih ediyor?
Midye baklavayı. Klasik baklava da tercih ediliyor ama tatlı içinde en fazla tercih edilen midye baklava. Ayrıca yaş pastalar çok beğeniliyor. Aşırı derecede pasta siparişi alıyoruz. Çünkü fiyatımız piyasanın oldukça altında.



ÜRÜNLER HER GÜN KAHRAMANMARAŞ'TAN GELİYOR

Ürünleri Gaziantep'te mi yapıyorsunuz? Yoksa Kahramanmaraş'tan mı
getiriyorsunuz?

Gaziantep'te imalatımız yok. Ürünlerimizin tamamı Kahramanmaraş'ta üretim yapan kendi fabrikalarımızdan geliyor. Lojistik aracımız her gün taze taze ürünlerimizi getirir. AKDO'ya gelen bayat ürün bulamaz.

70 PERSONELİN 67'Sİ GAZİANTEPLİ

Gaziantep'teki iki şubenizde kaç çalışanınız var?*

70 personelimiz var. 3'ü Kahramanmaraşlı, 67'si ise Gaziantepli. Bu Gaziantep için ciddi bir istihdam demek. Madem ki burada iş yapıyoruz, buranın evlatları da bundan nasiplensin istedik. Rızkı veren Allah. Bizler sadece aracıyız.

İKİ PERSONELİMİZ ENGELLİ

Engelli personeliniz var mı?

İki personelimizi engelli kadrosundan aldık. Onlar da Gaziantepli. Biri Gazimuhtarpaşa diğeri de Karataş şubemizde çalışıyor. Gazimuhtarpaşa’daki personelimiz temizlik biriminde, Karataş’taki personelimiz ise tezgah bölümünde. Özürler beyindedir. Verilen görevi fazlasıyla yapıyorlar. Bu da bizim koşumuza gidiyor.



HALKIN TAKDİRİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE

Gazimuhtarpaşa'daki şubenizi Gaziantep'in en önde gelen pastanesinin yanında açtınız. Bu tesadüf müydü?

Tamamen Cenab-ı Allah'ın takdiriydi. Biz halkın takdirine bakıyoruz. Gaziantep halkının gerek ürünlerimizden gerekse de fiyat politikamızdan aşırı derecede memnuniyetleri söz konusu. Sonuçta halk damak tadına ve cebine uygun ürünler istiyor. Biz de onları memnun ediyoruz. Bizim için halkımızın takdiri her şeyin önünde.

GAZİANTEP'İ KIŞIN DONDURMA YEMEYE ALIŞTIRACAĞIZ

Kahramanmaraşlılar kışın sobanın başında bile dondurma yerler. Dondurma için mevsim ayrımı yoktur onlarda. Kahramanmaraş'taki gibi Gaziantep'teki şubelerinizde dondurma bulunduruyorsunuz. Peki Gaziantepli kışın dondurma alıyor mu sizden?

Gaziantep'e kışın dondurma yedireceğiz. Kışın dondurmaya alıştıracağız. Artık onlar da almaya başladı.

FARKIMIZ MUTLU ETMEK

AKDO'nun diğer pastanelerden farkı ne?

Halk arasında 'İyisi olsun ucuz olsun' derler. Tam bize uyuyor. Hem ürünlerimiz kaliteli hem de fiyatlarımız uygun. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Davarcıoğlu'nun bir sözü var; 'Herkes mutlu olsun' der. Çalışanlarımızdan müşterilerimize kadar herkes evine mutlu gitsin. Yani AKDO'ya gelen mutlu gitsin. Farkımız mutlu etmek.


KENDİ BEĞENMEDİĞİM ÜRÜNÜ MÜŞTERİYE VERMEM

Müşterilerin pastanede en fazla dikkat ettiği ya da dikkatini çeken şey
ne?

En başta temizlik. Pastanemiz temizliğiyle dikkat çekiyor. Lavabolarımız, mutfağımız, mescidimiz, depolarımız ve tezgahlarımızda temizliğe son derece dikkat eden bir firmayız. Emin olun kendi beğenmediğim ya da hoşuma gitmeyen bir şeyi sırf para kazanacağım diye hiç bir müşterime satmam. O ürünü satmam daha iyi.

AKDO 'AK DONDURMA' DEMEK

‘AKDO ne demek’ diye soran oluyor mu size? *

Çok soruyorlar. Biz de açıklıyoruz. AK Dondurma yani beyaz dondurma manasında. Beyaz çok kullanıldığı için ‘Ak’ tercih edilmiş. 2002’de başladık. O zamandan beri ak dondurmalara devam ediyoruz.

20 ÇEŞİT MEYVELİ DONDURMA MEVCUT

'AK Dondurma' ama renklileri yani meyvelileri de var. Kaç çeşit dondurma mevcut AKDO’da?

Yaz-kış böğürtlen, ahududu, fıstık, çilek, kakaolu gibi 20 çeşit meyveli dondurmalarımız var. Gaziantepliler hepsinden alıyor ama en fazla Antepfıstıklıyı ve sade dondurmayı tercih ediyorlar.

GAZİANTEPLİLERİN DAMAK LEZZETİ İÇİN
KAHRAMANMARAŞ'TAN ET GELİYOR

Yaş pasta, kuru pasta, dondurma, şerbetli ve sütlü tatlılar derken birçok kalemde hizmet veriyorsunuz. Bununla birlikte yemek de var. Gastronomi kentinde Gazianteplilere yemek beğendirmekte zorlanıyor musunuz?*

Gaziantepliler damak lezzetine düşkünler. Bunu bildiğimizden dolayı yemeklerimizde Kahramanmaraş etlerini tercih ediyoruz. Orada yayılan hayvanların eti de sütü de lezzetli oluyor. Ondan dolayı çok fazla zorlanmıyoruz. Zaten Kahramanmaraş ile Gaziantep mutfağı birbirine yakın gibi. Gaziantep biraz daha fazla baharatlı yiyor. Biz de ona göre yapıyoruz.

HABER//NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler